Ahojte, mam takmer 15 mesacnu dcerku, o 2 tyzdne by mala byt ockovana (MMR). Ja sa ale obavam moznych nasledkov a rozmyslam ze ju nedam ockovat. Co ma caka ak ockovanie odmietnem? zaujima ma to uplne presne... teda ak je tu niekto kto odmietol toto ockovanie-uvitam presny popis toho cim si musel nasledne prejst 😅 vopred dakujem 🙂
PS: mozu mi malu za to odobrat?
Ani my neočkujeme.Este neviem ako sa to dorieši.Pod radsej do temy - nesuhlas s povinym očkovanim.Tam je nas doste vela 😉 dane choroby su bežne detske a je len dobre ak ich dieta prekona-posilnuju imunitu.No dostat ich je takmer nemožne,pretože tu nie su-ved si pozri vyskyt corob za poslednych 5 rokov. http://www.epis.sk/InformacnaCast/TrendyVyvoja.... Ja som zatiel rozhodnuta,že ak maly do 12r neprekona osypky a bude vtedy na ne monovakcina tak zaočkujeme.MMR ja nielen živa vakcina,ale zložka myslim na rubeolu je množena na umelo potratenom plode-a to tiež nemusim.
Ja som syna očkovať dala, to bolo naposledy pred rokom (MMR)- odvtedy som zmúdrela. Učíme sa "za jazdy"... žiaľ.. Nič zlé sa mu našťastie nestalo, ale už by som to viac neriskovala. S očkovaním končím nadobro, druhý synček bude čistý 🙂
odkedy sa o to bližšie zaujímam, stále viac som presvedčená, že očkovať nebudeme - všetko potrebné nájdeš na stránke http://rizikaockovania.sk/leg/leg6-odmietnutie_... - pozri si nie len tento odkaz, ale celú stránku, myslím, že tam nájdeš všetko potrebné.
ja som odmietla toto ockovanie, zatial sme len odovzdali dr. appier, ze to odmietame.....co sa ti moze stat..., ze ta dr. nahlasi RUVZ, ktory si ta predvola a mozes sa odvolavat atd....a najhorsie, co ti hrozi je pokuta do vysksy 331EUR....viac si skus precitat v teme NEsuhlas s povinnym ockovanim....su tam ludia, co ti poradia....ja sa teda viac ako tych chorob obavam cukrovky, autizmu, ekzemov...lebo tie su na cely zivot.....choroba nie...ak sa k nej vobec u nas dostanes....takze kuk do temy.... 😉
Asi je ozaj najmúdrejšie nakuknúť do témy neočkovania.Ani my už neočkujeme.Čím viac info som získala,tým som odhodlanejšia neočkovať.Dieťa ti odobrať nemôžu-už som spovedala právnikov.Môžeš dostať maximálne pokutu.Ale za tú asi zdravie dieťatka stojí.A neboj,mnoho lekárov a zdravotníkov má na očkovanie rovnaký názor,takže to nie sú len "výmysly nezodpovedných" rodičov,ako nás mnohý označujú.
a aky mas dovod,ze ockovat nechces?ja som tuto vakcinu dost riesila.bala som sa jej ako cert kriza.to ockovanie teraz o 2 tyzdne mozes uuuplne v pohode zrusit.lekarka ti NEMOZE POVEDAT ANI MAKKE F NA TO 😀 ockuje sa totizto medzi 15-18mesiacom a teda ty to kludne aj na posledny den 18mesiaca mozes posunut a ani lekarka ani urady ta obhanat nebudu,lebo splnas termin.takze ak si si nie ista,tak to preloz a zistuj si dalej info.NIKTO TI DIETA BRAT NEBUDE!!!! NIKTO!!!!mozes ockovanie odmietnut a potom pojdes pred komisiu kde odovodnis svoje rozhodnutie a komisia potom uzna,ci ti ulozi pokutu alebo nie.ci bolo rozhodnutie neockovat opodstatnene a zo zdravotneho hladiska bolo neockovanie v poriadku,ale ak pojde len o tvoj pocit,ze sa vakciny bojis,tak ta budu pokutovat.ale nikto ti nemoze koli neockovaniu dieta zobrat.toho sa vobec neboj.ako som ti uz pisala,tak ja som sa tohto ockovania velmi bala.no zistila som si,ze existuju homeopatika,ktore su vhodne podavat pri ockovani a tie posilnia organizmus a clovek sa vie s ockovanim lepsie vyrovnat."nakazila" som touto info aj ine moje kamaratky co maju rovnako stare deti ako moj misko.vsetky sme poposuvali ockovania na neskorsie terminy a dali sme tie homeopatika a cuduj sa svete,neziaduce ucinky ockovania nenastali.ziadne z deti ani nevedelo,ze ockovane bolo 😀 tie homeopatika sa volaju thuya occidentalis 15ch a kupis to vo vacsine lekarni za 3euri.je to oranzova tubicka kde su male gulicky.podava sa den pred ockovanim 5guliciek,den ockovania pat guliciek a den po ockovani 5 guliciek.ja som dala este aj tyzden po ockovani 5 guliciek.tie gulicky rozpustis v malom mnozstve vody (kavova lyzicka vody-rozpusta sa to dlhsie,ja to robim tak,ze nalejem trosicka vody do pohara,pohar nahnem a v tej vode potom tie gulicky necham rozpustit a niekedy im este aj lyzickou pomozem,teda ich trochu v tej vode miesam.ale trva to aj polhodku kym sa rozpustia).podava sa to medzi jedlami,nema to byt na prazdny ale ani na plny zaludok,nezapija sa to a najlepsie podat na plastovej lyzicke a nie na kovovej.nam sa to velmi osvedcilo.sme 5 a pol tyzdna po ockovani a ziadne reakcie neboli.teda aby som nebola uplne mimo,maly mal asi na 6 den malinke cervene bodky na hrudi a chrbatiku.fakt len par ich bolo a maly ani nevedel,ze su tam.hned to zmizlo. 😉
Zuzka, konecne dalsia mamicka, co rozmysla a nenasleduje slepo stado 🙂 uz len to ze zvazujes a zistujes, preco ano, preco nie, je chvalyhodne. Ani my sme nedali MMR - su to bezne detske choroby, ktore je najlepsie prekonat prave v detstve. Ockovanie nezarucuje 100% ochranu a nechrani ani cely zivot. Tym sa choroby presunu len do vyssieho veku, kde je ich priebeh tazsi. Ja som generacia, ktora si tymito chorobami presla, a vobec neboli take strasne, ako sa o nich v ramci ockovacich kampani tvrdi. Ano, mozu mat aj tazsi priebeh a komplikacie, ale pokial ma tvoja dcerka silny imunitny system, ktory je posilnovany zdravou stravou, otuzovanim a adekvatnym pohybom, tak si nemyslim, zeby jej v pripade ochorenia tazsi priebeh hrozil. A rovnako ako babulky predo mnou, odporucam temu nesuhlas s povinnym ockovanim. Ked ockovanie odmietnes, cakaju ta natahovacky s RUVZ, ale aj na to sa da pripravit.
Moje skúsenosti a rady si môžeš prečítať tu:
http://www.slobodavockovani.sk/news/ako-na-ruvz...
Má to 7 dielov, toto je prvý. V navigácii na začiatku a konci článku môžeš prejsť na ľubovoľný ďalší/predchádzajúci diel.
V zásade ale nehrozí pri odmietnutí očkovania:
1. ani odobratie dieťaťa
2. ani väzenie
3. ani nútené zaočkovanie
4. ani odobratie štátnych dávok, ak navštevuješ preventívne prehliadky (len na nich odmietaš očkovanie).
Jediné, čo hrozí, je pokuta, proti ktorej sa dá odvolať a pri zamietnutí odvolania to dať na súd, lebo odmietnutie lekárskeho zákroku je v podstate základné ľudské právo a očkovanie nie je výnimkou, takže za využitie základných ľudských práv podľa ústavy nemožno občanov postihovať, hoci sa tak reálne deje. Jedna pani už podala žalobu na naše úrady v tejto veci a viem o ďalších žalobách, čo sú v príprave.
Ako pise stvura, najjednoduchsie je sa dohodnut s pediatrom ockovanie zapisat a vakcinu vyhodit, najmenej problemov pre obe strany.
Ale ako uz pisali - neockovat je priestupok, nie zlocin, maximalne ti mozu naparit pokutu - co by mi za zdravie mojho dietata urcite stalo, ved maximalna pokuta je menej, ako clovek da za kocik 😉
A do skolky ti zdrave dieta zobrat musia, ockovanie nie je podmienkou prijatia, ale vyhovujuci zdravotny stav.
ahoj, my sice este nie sme vo veku na ockovanie MMR, ale tiez veeeelmi zvazujem, ci dam Natke tuto vakcinu .... neziaduce a vedlajsie ucinky su desive ...... 😖 ...... ja, pokial si dobre pamatam, som mala mums aj osypky, ked som chodila do skolky, a som tu .... som zdrava a nic mi nechyba .... snad to len posilnilo moju imunitu .... nuz, fakt zvazujem tuho uz teraz ...... 🙄
my sme odmietli MMR v januari u najmladsieho syna, este nemame ziadne predvolanie lekarka ma zatial nenahlasila... Maly mal febrilne krce plus ja mam viacero autoimunnych ochoreni, tak som sa obavala ze toto ockovanie mu spusti epilepsiu alebo nejake AI ochorenie. pravdepodobne uz ale nedam ziadne ocko ziadnemu svojmu dietatu.
Inak vcera som na ihrisku stretla svoju pediatricku s vnukom, pytala sa ma ci som si to s ockovanim nerozmyslela, ja ze nie. Kedze to bolo mimo ordinacie, hodili sme viacmenej sukromnu debatu a i ked priamo neodsudila ockovanie, vravela ze vela rodicov teraz odmieta MMR a tiez BCG v nemocnici, a ze ma v poslednej dobe v ordinacii vela neziaducich reakcii na ockovanie... myslim ze uz aj mnohi lekari maju z pov. ockovania zmiesane pocity len su taki srabi ze to otvorene nepovedia, boja sa o stratu miesta ☹
V žiadnom prípade by som nedala dieťa zaočkovať proti kedysi bežným detských chorobám - ako sú kiahne, chrípka, mumps, rubeola, osýpky. Keď bol môj syn malinký bohužiaľ okrem výrazného dopovania dávkami vitamínu C sme nespravili nič viac a navždy si to budem vyčítať, keďže po očkovaní MMR sa mu objavila alergia na kazeín. Neviem či mal nejaké vrodené dispozície, ktoré by sa niekedy prejavili, ale dovtedy problémy nemal, objavili sa (a v dosť prudkej forme) až po MMR očkovaní 😒
@anjelicek26 do ziadnej statnej skolky na Slovensku ti dieta bez vyplneneho ockovacieho preukazu nevezmu.... Standardnou prilohou ziadosti je jeho fotokopia....
.
@habibi78 to nie je pravda, bolo to len v navrhu, ale nepreslo to. neviem preco zavadzas!
my sme odmietli MMR, pretoze tiez ju niekto poriadne nevysetril pre ockovanim, plus mam aj nabozenske dovody, preco tuto vakcinu odmietam! Tato vakcina obsahuje zive potratove bunky plodov po umelo vyvolanom potrate! Na zaklade tychto buniek sa kultivuju a pichaju do nasich deti! Preto som dala do karty Z28.1. odmietnutie odkovania pacientom z nabozenskych dovodov a pod tlakom okolia...mali sme prve "vypocuvanie" cakame co bude dalej...
ale ozaj si precitaj co tam dal manof na www.slobodavockovani.sk je plno veci aj k vakcine MMR.
@zuzkat1 Ahoj, mňa veľmi zaujal článok tento http://rizikaockovania.sk/leg/leg6-odmietnutie_...
Uvažujem že asi aj ja nedám očkovať malú, ale ja mám na to ešte 4 mesiace na rozhodnutie. Asi potom ukážem lekárovi tento článok
zuzka, cau.
som si na milion precent ista, ze MMR ockovanie nedam nikdy ziadnemu mojmu dietatu.
s tou skolkou je to poplasna sprava, cize neries. pozri si manofovu stranku. cim viac clovek vie, tym menej sa boji 😉
habibi78 tak napríklad u nás ti dieťa bez preukazu v klude zoberú a poznám viac takých miest,takže to je blbosť čo si tu napísala,teraz škôlkam nejde o očkovacie preukazy,ale o to aby mali plné škôlky 😉
Habibi buď klame schválne alebo sa nechala oklamať od lekárky. My sme odmietli, tak aby bola lekárka krytá a nik nás zatial nerieši. Je nás veľa a bude ešte viac, tak sa neboj.
fidka79, vsetky palce hore! presne ako pises...a nech si tiez mamicky neockovanych deti polozia otazku preco tu tie choroby nemame? asi pojem kolektivna imunita nadobudnuta prave tym, ze je populacia prekryta im nic nehovori...apropo, uz mi lezie na nervy ako nas, co mame deti zaockovane dobreze neobesia za rebra, lebo teraz je modne neockovat...nech si kazdy urobi podla svojho vedomia a svedomia...
Zuzka ako bolo písané vyššie, nemusíš ísť na očkovanie hneď prvý deň, máš čas až do 18. mesiaca, ak máš pochybnosti. Každý deň je k dobru dietaťa. Ak sa rozhodneš neočkovať, nikto ti dieťa odoberať nebude. Aj do štátnej škôlky ti dieťa vezmú. Mňa riaditeľka sama zastavila, keď som sa jej pýtala, či je neočkovanie problém, že ju toto vôbec nezaujíma, potrebuje len potvrdenie, že dieťa je zdravotne spôsobilé navštevovať kolektív. Pri odmietnutí ti bude hroziť akurát predvolanie na RÚVZ a priestupkové konanie, maximálna pokuta 331 eur. Ale aj tej sa dá vyhnúť, ako bolo písané vyššie, ak budeš vedieť správne argumentovať. Inak fidka nevšimla som si, žeby tu niekto nazýval očkujúce matky kravami. Každý predsa robí pre svoje dieťa to, čo si myslí, že je najlepšie. Naopak, na tie neočkujúce sa začína doslova ,,hon na čarodejnice,, lebo ako ohrozujú zdravie, život dieťata a verejné zdravie. Ako sa všade tvrdí, že očkovanie- neočkovanie je boj odborníkov a laikov. Lenže to nie je pravda. Množstvo odborníkov- lekárov kritizuje očkovanie, niektorí ho dokonca celkom odmietajú, aj na Slovensku, aj v zahraničí. Mňa toto presvedčilo, že očkovanie predsalen nebude spása ľudstva. Možno pomôže aj toto http://rizikaockovania.sk/dok/Statistiky_infekc... . kde si môžeš nájsť akú klesajúcu tendenciu mali ochorenia už pred zavedením očkovania.
Mňa zaráža jedna vec- keď rodič odmietne niektoré očkovanie, tak ho hneď riešia, vyhrážajú sa, pokutujú, ale ak príde do ambulancie očkovať hexa + prevenar + rotavíry, krátko na to mmr + žltačka A + FSME + ovčie kiahne, tak je všetko v najlepšom poriadku 🙄 🙄 🙄 to, aký chemický kokteil dieťa dostane do tela, nikoho nezaujíma- lekár na to neupozorní a mamička to robí v dobrej viere, že svoje dieťa ,,zachraňuje,,.
Zuzka aj ja som prestala ockovat... a donutila ma ta slavna "prasacia " chripka si nastudovat tieto veci o ockovani, kedze som chcela malu ockovat lebo som sa bala, ze ju dostane. tolko noci co som presedela pred pc a citala a citala... som sa rozhodla neockovat ale nie len proti prasacej chripke. ale c e l k o v o!!!!!! a som si c e l k o m ista, ze som urobila spravne!!!! 🙂
ale teraz ti dam otazku ja. mozes mi napisat aj ip... kedze vyslo na povrch, ze ta prasacia chripka bola podvod, co myslis, da sa farm. priemyslu este verit ze nam chcu iba to "najlepsie"??? ze nas chcu iba liecit?? co myslis, co je pre nich vyhodnejsie, zdravi alebo chori ludia??? 😉 ja som tu doveru v nich bohuzial stratila... ved na chorych sa najlepsie zaraba a ockovanim a chemiou (liekmi) si vytvaraju "novych buducich pacientov"!!!!! je to na zamyslenie vsetko...
ja viem iba jedno, moje dalsie deti zostanu tiez "ciste" tak ako ich boh stvori... 🙂 pri prvej sme nedoockovali a ked tak iba cez moju mrtvolu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! som ochotna bojovat a ist tak daleko ako bude treba. zdravie mojej dcery mi stoji zato!!!! nedopustim aby dostala viac chemie do tela, ci uz ockovanim alebo liekmi... a uz vobec nemam strach ze "by sa nieco mohlo stat, zeby dostala nejaku tu chorobu na ktoru nebola zaockovana"... ani na take veci nemyslim, nemam cas... ak je clovek dostatocne informovany, nema sa coho bat 😉 dufam, ze sa rozhodnes spravne...
@bambi2 no ja si myslim ze cele je to len o biznise... tieto choroby sa uz davno nevyskytuju v takom mnozstve ako kedysi a nemyslim si ze je to len vdaka ockovaniu ..akor zmenou zivotnej urovne... a inak v dnesnej dobe sa daju nadherne liecit tak si myslim ze to takto kompenzuju ...ak nie je co liecit tak aspon ockuju...za kazdu cenu podotykam
hlavne moze ochoriet na dane ochorenie ked ju nedas ockovat 😒 rozpravala som sa o tom s neurologom, kedze maly mal problemy po narodeni a docitala som sa ze u hypotonickych/hypertonickych deti moze pri ockovani zivou vakcinou nastat zvrat vo vyvoji...on povedal dat zaockovat...a povedal to i nasmu "kamosovi" co ma 1,5 roka a este nesedi ...pokial mas zdrave dieta nemas sa coho obavat ....a, tertaz akurat isla reklama, ze kup si zajtrajsie Sme, bude tam o tom priloha- co hrozi mamickam, ktore odmietnu ockovanie