Biely a hustý soplík u bábätka od 6. týždňa. Mám ho dať očkovať?

michi200
22. aug 2014

Ahojte, chcela by som sa poradiť, momentálne máme 4 a pol mesiaca, od 6 týždňa má však moje bábätko neustále biely, hustý soplík. Boli sme s tým už u pediatričky, brali sme pamycon, fenistil, nasivin, framycoin a nič nepomohlo, stále má ten soplík, denne. Odsávame odsávačkou na vysávač, nie je toho zase až ťak veľa, denne asi 1 cm dlhé a asi 2-3mm široké soplíky v obidvoch nosných dierkach. Boli sme aj na ORL, robili nám 2x výter z nosa a bol negat. Teplotu nemá, občas sucho kašle... Dr ju počúvala stetoskopom, aj hrdielko, všetko ok. Inak je ok, prospieva, priberá... Dr nám povedal, že to neni nič vážne a môžme sa ísť očkovať. Odkladala som to do teraz, ale ten soplík neprešiel a zase nerada by som to očkovanie odkladala do neviem kedy. Čo myslíte, môžem ísť očkovať ? Obávam sa negat účinkov, keď má ten soplík... Ďakujem za rady Michaela

zimmi1
22. aug 2014

@michi200 ahoj, my mame to iste, maly ma 4,5 mesiaca a sopliky od porodnice a nie a nie sa ich zbavit..po druhom vytere nasli nakoniec zlateho stafilokoka. tiez sme brali kadeco, aj materske mliecko striekali, sopliky este stale ma, aj ked teda tahame len raz denne, nie je toho vela, ale trosku ma to znepokojuje..inak je vsetko ok, prospieva, pribera, spokojne babatko..ja neockujem 😉 ak by si sa zbavila tych soplov, daj vediet ako 🙂

michi200
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zimmi1
22. aug 2014

@michi200 ano, tiez som mala dlho obavy aj ockovat, aj neockovat, myslim ze ich este stale mam 😀 zatial sa ockovat nechystam, tie sopliky mi rozhodnutie dost ulahcuju, bo krpca by som nedala ockovat, kym nebude 100% ok, a potom uvidim 😉 a moja doktorka je s tym uplne ok. no, to s tou obrnou je naozaj velmi neprijemne ☹

marcy30
22. aug 2014

@michi200 my sme ockovali prvykrat az v polroku, aj to len hexu, pneumokoky som odmietla, ja by som nedala, ak ma sopliky. 😒

aristka
22. aug 2014

@michi200 http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... prečítaj si niečo o nosovej dutine ,plus jeden krát denne vytiahnuť dieŤatku či šušníky alebo hlienik ,ktorý nie je zelený neviem či sa dá považovať na nádchu ,plus ak opakovane kultiváciami vám nič nevyšlo ...takže sa prikláňam k názoru pediny ,plus ak denne som aj ja svojím deťom vyťahovala a čistila noštek ....

aristka
22. aug 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... a toto je nádcha rôznych druhov a jej prejavy...

aristka
22. aug 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... nádcha u dieťatka prejavy ...je to na tebe ,čo je nádcha a čo je jednorazový šušník alebo soplík ,ktorým sa nos .dut zbavuje nečistôt....a samozrejme treba komunikovať z dr.....

ajana1
22. aug 2014

Nas maly ma stale nejaky ten susen ale to iste mame aj my dospeli. Je to len prirodzena obrana nasho organizmu. Na takych tych malych chlpkoch v nose sa zachytavaju necistoty ktore potom formuju susen. Ja osobne mu ich ani nevyberam lebo ho to neotravuje. Z casu na cas sa nejaky dostane cez telicko do plienky a je po probleme 🙂 A urcite by som kvoli tomu ockovanie neodkladala.

veriiii
22. aug 2014

@michi200 hlavne nepises, ako velmi babu vadia sopliky..je dost mozne, ze to co povazujes za chorobny prejav,je fyziologicky..niektore deticky mozu mat viac hlienu, nos sa takto cisti..,
moze za byt aj dosledok refluxu, kde sa takto chce nosova sliznica chranit..ale to by si vedela,ze ma reflux..
ak bol vyter negativny a soplik nie je zeleny(co nie je a ak by bol, nalez by bol pozitivny) tak by som sa upokojila.
mozes mu dat urobit CRP pred ockovanim,ci nema nejaky zapal(virus,bakteria).
osobne by som nepouzivala tak casto a dlho odsavacku,ako velmi to babu vadi, tie sopliky? skus len kvapnut libenar , pred krmenim, pred spanim..nech sa sam rozpusti .
Inac denne tvorime aj mi mnozstvo hlienu,aj ked sme zdravi, a ani nevieme, proste nam stecie do hrdla a prehltneme spolu so slinami.tak sa proste cisti nos.co nezachytia cilie, to sa splachne hlienom, plus ma antibakterialne ucinky...

michi200
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michi200
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michi200
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michi200
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aristka
22. aug 2014

@michi200 preto som ti dala tie linky ,lebo nosná dutina má svoju funkciu ,hlieny sa tvoria a musia ísť nejako von ,buď noštekom alebo ako dievčatá píšu ich spapáme ani neviem ako a je veľmi pravdepodobné ,že ak drobčekovi zabehne mliečko tj dostane sa do hor .dých ciest ,nos sliznica reaguje obranne zvyš.tvorbou hlienu ,aby sa chránila ,keďže sliny a mliečko ju môžu natráviť ...takže tá možnosť ako ti povedala ORL tu je a od nádchy podľa popisu to je ďaleko ... 😉

michi200
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aristka
22. aug 2014

@michi200 už má 4,5 mesiaca a malo by sa to postupne upravovať a ako začne príjmať pestrú stravu bude to lepšie ,len trpezlivosť ,v postieľke jej vypodlož matrac ,aby mala hlavičku vyššie ,aby jej nezatekali hlieniky a lepšie išli von ,hádam aj samovoľne tj len vyčistíš noštek tyčinkou ...

michi200
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aristka
22. aug 2014

@michi200 to sú detičky ,len fakt pozor na vlhkosť lebo ak je veľká tiež je problém ,neboj určite to bude už len lepšie 😉

jurly
22. aug 2014

@michi200 dieta pred ockovanim MUSI BYT ZDRAVE:
http://www.detskylekarbratislava.sk/ockovanie-r...

veriiii
22. aug 2014

@michi200 no,bakteriu vam nenakultivovali,to je super, virus by bol skor akutny a CRP by ho pravdepodobne odhalilo,tak to moze byt zabiehanim toho mliecka-staci,ked sa z casu na cas nieco dostane do nosteka ten sa takto chrani a cisti..mozno skuste vyriesit to zabiehanie,co hocorili na ORL ,cim to je?to zabiehanie..na gastre ste boli?tam by aj intolerancie mohli odhalit..

lauricka
22. aug 2014

@michi200 chodte k imunologovi, kym by som nezistila, co to je, tak by som neockovala. Imunolog nech posudi zdravotny stav. Moze to mat aj z mlieka. Nema aj reflux?

veriiii
22. aug 2014

@michi200 no,aj moja mala dlho tiez bezfarebne sopliky, take uschnute zlepence v nosteku ked bola mala,nic netieklo a casto som ani nevidela, len akoby funela, tiez vsetky vytery o.k..ale ona mala reflux..

lolusik
22. aug 2014

Nechcem strasit, kazdy pripad je iny, ale ja by som dala ockovat len uplne zdrave dieta. U nas v rodine pred niekolkymi rokmi dali zaockovat dievcatko so soplikmi a ostalo postoihnute. Pravdaze zdravotna dokumentacia bola fuc a dovolat sa pravdy bolo nemozne.... :/

michi200
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michi200
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michi200
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michi200
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michi200
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aristka
23. aug 2014

@lauricka od soplíka zaočkovaná a zostala postihnutá ,tak to je kazuistika a dokumentácia fuč .....to si asi len počula a šíriš ako osvetu Ďalej bu bu ....samočistenie nosa nie je choroba .....fakt mám dosť ,čo tu dokážete napísať a mamky na to letia ako na lep čo tam čo povie doktor a laborky .....

luba41
23. aug 2014

soplíky môžu byť prejavom alergie na bielkovinu kravského mlieka..v takomto malom veku na gastre, aj keby vám robili testy, nič nezistia..tedaj keby vám potvrdili alebo nepotvrdili alergiu, tak to nemá velkú výpovednú hodnotu..skús eliminačnú metodu-vysadiť u seba mlieko a všetko mliečne /musíš čítať aj zloženie potravín/..uvidíš, čo to urobí...ak by sa to potvrdilo, tak potom pozor aj pri zavádzaní príkrmov...