Ahojte baby, nasa mala bude mat pomaly 2,5 r. a boli sme na preockovani proti TBC, pretoze na pliecku nemala ziadny naznak po predchadzajucom ockovani. Instrukcie boli, ze jej ti zacne hnisat, spravi sa chrasta, odpadne a ostane taka "jazvicka". Lenze jej to len scervenalo, hnis sa nespravil a uz jej to mizne. Cize ani 2x ockovacia latka nezabrala. Mate niekto s tym skusenosti? Co teraz? Volala som k dr. a ta len, ze mame prist o 2 mesiace. Dakujem
Buď rada preboha, radšej ani lekárke nič nehovor, veď tá vakcína je svinstvo. V celej Európe ju dávajú už iba na SK , Poľsku, Česku a Ukrajine. V niektorých štátoch je i zakázaná čo narobila škody na vedľajších účinkoch deťom. Je to preparát, ktorý spôsobuje najviac vedľajších účinkov. Na SK je minimálne jeden prípad, teraz som videla reportáž o dievčatku ktoré po tejto vakcíne dostalo rakovinu. Na SK je prípadov TBC ročne menej ako 10 na 100 000 obyvateľov aj to iba väčšinou starí chlapi, alkoholici, bezdomovci a pod. Pravdepodobnosť že v MHD chytíš TBC od nejakého kýchnutia a pod. sa rovná prakticky nule. Na prenos choroby je potrebný dlhodobý ba až intímny styk. Mnoho ľudí neochorie ani dokonca ak býva v spoločnej domácnosti s chporým. Nebuď vyplašená a klídek. Na Tvojom mieste by som povedala, že reakcia bola adekvátna /čo aj bola nakoniec, každé dieťa reaguje inou intenzitou/ a nič by som viac neriešila 😉
2x v nedavaj dieta preockovat ziadnom pripade!!! ty si si svoju povinnost splnila podla vyhlasky a tym to hasne. riskujes tym zivot tvojho dietata!!!! ako pise kaja73, nastuduj si o tom nieco a dobre si to rozmysli. moje dieta ocko proti tbc nema a nikdy nebude mat!!!!!!!!! a dnes sa vsetky choroby daju vyliecit, aj tuberkuloza.... 😉
Ahoj,dievčatá dobre radia,aj môj malý by mal ísť na preočkovanie,ale držím hubu ako sa len dá,len aby nemusel ísť.Už mal 3 roky a ešte sme tam neboli.Nech si to svinstvo nechajú,stačilo mi,čo som si o vakcíne prečítala a dosť 🤐 Nemám na to slov,že je ešte povolená a som šťastná,že nám nezabrala ani tá prvá.My sme v 15 boli očkovaní podľa predpisov a doteraz sme sa kvôli tomu natrápili... 😒
ty im vlastne iba nepasujes do systemu, keby nastali nejake komplikacie, ze by to hnisalo atd... kto by mal z toho najviac?? ty akurat same starosti, behanie po vysetreniach a neviem kade vsade a oni by si plnili vacky... o to im ide, o nic ine...
@janulkama ja viem, poznám tú problematiku, ide o to, že dobré príjmy to istým ľuďom zabezpečuje. Iní si na vakcinácii pestujú kariéru no proste je tam veľa podružných záujmov a verejnosť zatiaĺ nie je dosť zmobilizovaná aby jej hlas bol braný vážne. Veď vieš - večný problém : MY odborníci a VY laici, čo chcete, poslúchajte nás
@bambi2 je to otrasné,keby sa tak tie matky zamysleli a troška aj študovali o očkovaní,čo vlastne dieťa dostáva...ja som ale na druhej strane bola tiež taká,že som verila lekárom.Vlastne očkovaný bol v 15.mesiacoch a teraz bude v 4 rokoch a to určite nedám!A to TBC nech si niekam pichnú,ja ho nedám,stačilo mi predchádzajúce očkovania...
@maggie2 presne ako si to napísala,my sme len hlúpi laici a mám držať v tomto hubu a krok...
Ani moj mladsi nema ani starši nemal žiadnu kožnu reakciu.Ja by som to určite dalsim preočkovanim neriešila.Ty si si povinnost splnila a že vakcina zlyhala nie je tvoja chyba , určite by som tie svinstva viackrat nedala do mojich deti napichat.Ta vakcina je prežitok socializmu na zapade ju vobec nepouživaju dokonca v niektorych statoch je zakazana.Nastuduj si o tom niečo,chod napr na stranky slobodavočkovani.sk.