Ahoj baby ideme dať očkovanie MMR až v 2.5 roku je tu niekto kto očkoval deti tak neskôr? Ako to zvládli a neposielajte mi link na iné príspevky na koníku ďakujem 💓
Mmr som ani nevedela, ockovali ju ked mala skoro dva. 🙂
Ahoj, ja som syna davala ockovat ked mal 2r a 2m. Mali sme to odlozene kvoli jeho alergii na vajecny bielok. 2 dni pred a 5 dni po ockovani som mu davala fenistil a nemal vobec ziadnu reakciu. Pritom pri kazdej davke hexy maval vysoke teploty.
Takze moj strach z priorixu bol neopodstatneny. Drzim palce, aby to bolo aj u vas v pohode
Dcera (mala tiez okolo a dva a pol roka) zvladla toto ockovanie ako aj ine, cize s velkym placom.. reakcia okrem mierneho vysypu nebola ziadna. Dokonca sa u nej ani nezhorsil ani ekzem (ale to uz napr. neplatilo u mladsej, tej sa ekzem zhorsil).
Zvládnete ľavou zadnou 🙂, nestresuj sa, maličké deti sú hrdinovia 🙂
Môj bol ako 2 ročný a asi 3 mes nepamätám presne, vždy do toho niečo prišlo ale priznám sa ja som aj chcela až po 2 r života, bála som sa toho očkovania a co som vyčítala že po 2 r života je to menej "nebezpecne" nemal ani teplotu nič.... Zvládol to suiper, na trápila som sa dosť kvôli tomu lebo som sa fakt bála, čakám druhé a tiež dám až po 2 r života zaočkovať
Ahoj. Mne malu zabudli zaočkovať a očkovaní ju teraz. Má 4 a pol roka a úplne super Žiadne teploty nič.
@diewcatqoo kvôli teplotám ste dávali fenistil ?
Ďakujem vám pekne všetkým 💓
@mon1806 fenistil sme davali kvoli pripadnej alergickej reakcii, kedze maly ma alergiu na vajecny bielok
Ahoj.vobec sa nedáva fenistil.to je tak že môže mať prvé tri dni teplotu alebo potom siedmi deň.tam sú 3 choroby a každá vypukne inokedy.priznakmi su teploty.ale nemusíia byť.my sme nemali.a ak prepukli tak trvajú 3 dní.vtedy dávaš paralen alebo nurofen.
Môj bol očkovaný v 2,5 r a znášal to najhoršie zo všetkých. Veľmi som sa toho bála a nakoniec aj ľutujem se som mu to dala.
Par hodín po očkovaní dostal horúčku 39 a držala sa ho 6 dní. Po antipyretikach klesla max o 1 C. Dsn-noc mal horúčky. Detská lekárka aj na pohotovosti tvrdili ze to nemôže byť z očkovania. 3x mu robili crp a bolo v norme. Vraj ho obchádza viroza. Ale okrem teploty mu nič nebolo. Nakoniec mu na nútili ATB ale to už teplota začala sama klesať. Po 9 dňoch bol bez teploty.
myslela som v 6roku.
Niekto ešte nejaké postrehy ohľadom toho ?
My mame ist teraz, dcerka ma 2,5roka...a stale sa neviem rozhybat....bojim sa. .Ani hexu nemame len 2,5davky
Áno aj my kvôli skolke, ale do septembra mame cas...neboj mysli pozitivne🙂 neprivolavajme nic 🙂
@mon1806 pre mna by bol rozhodujuci jedna vec. Ja ked som videla co s mojou ekzematickou tesne po akutnom ekzeme urobili kiahne co dostala od starsej sestry. Oslabeny ak ked zivy virus jej urcite urobi menej skody ako virus naplno. Kvoli zdrav. problemom bolo ocko v 5 rokoch. Zvladla ho najlepsie zo vsetkych ockovani. Mame pravidelne kontroly na speci oddeleniach v detskej nemocnici kde momentalne je epidemia osypok. Rozhodne tam chodim kludnejsia ked viem ze ocko mame.
@mon1806 Zvládla to v pohode, dieťa nijako nestresuj a aj ty buď v kľude, budete u dr. prečítaj si v čakárni s ním knižku, ukáž mu rozprávku na mobile, keď už pôjdete dnu sadni si na posteľ s nim hraj sa s ním paci paci čokoľvek čím ho na chvíľu rozptýliš a bude to ok 🙂