baby ake mate skusenosti zo stepenim v trch mesiacoch proti pneumokok,ako to deti znasaju ja som pocula aj neziaduce ucinky na tuto vakcinu,ze tam moze sa dostavit cukrovka epilepsia a pod
Veľmi obdivuhodné je, že si o tom začala racionálne uvažovať. Mnohí rodičia dávajú očkovať svoje deti bez akýchkoľvek námietok a nie je zase tak málo prípadov kedy to vyvolalo dosť vážne nežiadúce účinky. Najhoršie je, že je veľa takých, ktoré sa neobjavia tesne po očkovaní ale o nejaký čas neskôr a tieto sa očkovaniu ako takému už nepripisujú. Čítať príbalové letáky je málo, hlavne v tých slovenských je ich oveľa menej uvedených ako na povedzme anglických toho istého typu a výrobcu. Inak je povinnosťou pediatra ťa pred každým očkovaním informovať o nežiadúcich účinkoch a dať ti prečítať leták k nej, to sa však u nás nerobí a lekárovi stačí keď mu podpíšeš infor. súhlas aby bol on krytý. Odporučila by som ti nakuknúť do témy na MK "Nesúhlas s povinným očkovaním" a pozrieť si stránku http://rizikaockovania.sk/. Držím palce aby si sa rozhodla správne! 😉
Bianka23 tu je téma kde je dosť živá diskusia ohľadom negatívnych účinkov očkovania, skús im tam položiť otázku, sú tam dvaja-traja diskutujúci čo celkom dobre ovládajú zloženie vakcín aj ostatné veci, rôzne štatistiky a tak, isto ti poradia: https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/nesuhlas-s-povinnym-ockovanim/
Môj názor: keby to nebolo povinné tak by som to nedala, ale nemám silu bojovať proti tej mašinérii, ktorá by sa spustila, keby som odmietla povinné očkovanie. Pneumokokové infekcie nie sú takou smrteľnou hrozbou aby som dobrovoľne chcela zaťažovať tak malý organizmus očkovaním, stačilo by podľa mňa pred nástupom do škôlky kde je väčšia šanca že to dieťa chytí, a nie ešte pred prvým rokom - keďže prvé dva roky sa imunita ešte len vyvíja. Tiež sa bojím, čo to s imunitou a nervovým systémom mojej malej urobí a modlím sa aby sa nič nestalo. Lebo inak potom nie je toho zodpovedného, kto by sa k tomu priznal, že to zapríčinilo očkovanie a následky si ponesie iba rodič a dieťa 😖 No je pravda, že väčšinou sa nestane nič, ale človek nikdy nevie...
Tak ja svoje dieta urcite zaockovat dam. Mam tridsat rokov, cely zivot som mala problemy s usami, uz od malicka. Prva operacia uz v siedmej triede, druha v osmej... Predtym samozrejme neustale chora, vybrate oboje mandle krcne aj nosne... Poslednu operaciu som absolvovala uz ako tehotna, co som samozrejme nevedela, v januari tohto roku. Predposlednu minuly rok v novembri. Bolo to uz nutne, pretoze mi odchadzal sluch uplne. Trpela som chronickym zapalom stredneho ucha, tie bolesti nezelam ani nepriatelovi. Postihnute som mala samozrejme obe usi. Cely zivot som mala zakazane ponarat sa. Prvy krat ma rodicia vzali k moru po operacii na zakladke. Ked boli vlny ja som musela sediet na brehu, zatial co sestra sa santila. Dnes vdaka Prof. MUDr. Jurajovi Klacanskemu, CSc. sa budem moct jedneho dna spliechat so synom na kupalisku bez obav z natecenia vody do usi. Mam plastiku zvukovodov, nove bubienky, titanove implantaty a nieco robene z vlastnej chrupavky... Takze dievcata, je to len na Vas. Chcela som len ukazat aj druhu stranu mince... 😉
len také malé jazykové okienko.....štepí sa strom.....deti sa dávajú zaočkovať 😀
@ani3012 - stepenie je vo vyzname - ockovanie dietata - archaizmus. Ale toto je uplne out of topic. Maminka je evidentne cudzinka 🙂 @bianca23 - Maly mal 36 hodin vysoku teplotu, oba razy, dnes dostane tretiu vakcinu. Sasenka bola tiez 3x ockovana - aj tak pneumokoky v jasliach nachytala, tri tyzdne bola chora. Takze nam to bolo na dve veci. O skutocne "trvalych" nasledkoch ako priamu reakciu na ockovanie som zatial necitala.
..to su bludy, treba dat zaockovat, tie vakciny su prisne kontrolovane, otestovane, ...ked nahodou nejake dieta ochorelo tesne po ockovani, urcite to nebolo vakcinou
Ja zvažujem prestat aj s povinnym očkovanim.Vobec nie je pravda že su spolavlive.Ved napr.očkovat živou polio vakcinou sa prestalo pred 5 rokmi,ked konečne po cca 30 rokoch priznali,že samotna vakcina sposobuje polio.A este pred 5 rokmi by ta do nej štat nutil ako do povinnelj.Hexa sa zas testovala až tri dni na vedlajšie učinky.Moj na 7 den dostal generalizovany ekzem,nik nemože povedat že to nie je z toho,pretože sa to NIKDY netestovalo a ani nesledovalo!V rodine nik take nema,takže dedičnost možeme vylučit. MMR ka je uplna hovadina pretože sa jedna o detske choroby,ktore dieta vo vyspelych krajinach v pohode zvladne,pretože ma vhodnu stravu a aj zdrav.starostlivost.A imunita po očkovani trva 10-15 rokov,takže v dospelosti už o nej akurat možeme snivat a prave v dospelosti su take osypky nebezpečne.A ani tehotna 30 r žena už nema na rubeolu imunitu.Proste niekto akurat fajnovo na našej hluposti zaraba.Nikdy neboli robene dvojito zaslepene študie,kde by sa porovnali deti očkovane s neočkovanymi.Nikdy sa tym padom nevylučila spojitost medzi stupanim detskej cukrovky,autizmu,autoimunnych ochoreni,alergii s očkovanim.Všetko su len pekne reči farmaceutov.
kazdy len strasi, ale je faktom, ze treba poznat mozne neziaduce ucinky, ale brat to s rezervou. nikdy nebolo preukazane, ze by MMR vakcina mala za nasledok autizmus, ci ine. vsetko je to zhoda okolnosti. u deticiek sa autizmus plne prejavuje v obdobi roka a pol az dvoch, to je uz uplne jasne, ci je autisticke, a zrovna v tomto obdobi sa ockojuje MMR... ja sa tiez bojim, tiez by som nedala ockovat, ale pride mi rozumnejsie dat zaockovat. nemozeme vecne porovnavat co bolo a co je. kedysi neboli take choroby, ktore su dnes, nebolo take znecistenie. ked je babo zdrave, ockovanie neublizi, no ked ma predospozicie byt chore, tak ci zaockovat das, ci nie, nezabranis tomu. neviem teraz najst page, kde pisu o tom, ze vzali lekarovi licenciu, lebo niektore veci zvaloval na ockovania a pritom pravda bola ina...
ja som dceru davala očkovať len povinnými očkovaniami a nič viac, ma 6 rokov a nikdy nebola chora, imunitu má vinikajúcu ale to je pravidelným otužovaním, športom a stravou
Pozrime sa napríklad na poslanca švajčiarskej FDP (počtom poslancov súčasná najväčšia politická strana Švajčiarska, pozn. prekl.), Felixa Gutzwillera. Je poprepájaný so všetkými oblasťami zdravotníctva ako žiaden iný politik. Gutzwiller sedí v správnej rade spoločností Axa Winterthur Versicherung, Mediclinic Switzerland AG, Osiris Therapeutics Inc. in Baltimore USA. Sedí aj v rade nadácie Sanitas Krankenkasse a v školskej rade Swiss School of Public Health (SSPH+). A má ďalšie mandáty farmaceutickej branže. Všade je vo vedení. Čo si myslíte, koho záujmy asi Gutzwiller zastupuje, záujmy ľudí, ktorí ho v dobrej viere zvolili, alebo záujmy firiem, ktoré mu vyplácajú mastne honoráre? Prečo firmy platia tohto politika? Pretože pracuje v parlamente pre národ, alebo pretože v ňom majú lobistu v prospech svojich cieľov?
Zo 46 poslancov švajčiarskych kantónov 29 z nich je v tom najširšom význame previazaných s nemocenskými poisťovňami, farmapriemyslom, lekármi, nemocnicami a oblasťou ošetrovateľských služieb. V 200 člennej Národnej rade je to 51 členov. Čo už možno pri takomto zložení očakávať? Cenovo prijateľnú a rozumnú zdravotnú politiku v prospech obyvateľstva? (odkopirovane)
Ti, co tomu veria, ziju v rozpravke...
Moje deti ockovat nedam. Zostanu take ako prisli na svet- bez ockovania a bez chemie. Dnes sa neda nikomu verit, nieto este vedcom, farmam a lekarom ( cest vynimkam) vsetkym ide len o jedno a to iste- zisk, zisk a esteraz zisk- ako zbohatnut!!!!!! a ockovanie je ten druhy lukrativny obchod z ktoreho tecu miliardy dolarov rocne...
🙂
Ahoj...tak ja som moju prvú dcérku nedala zaočkovať proti pneumokokom keďže to nebolo povinné a doktorka súhlasila,pretože túto vakcínu, resp. toto očkovanie proti pneumokokom neuznáva, tak isto som nedala zaočkovať ani nášho synčeka...povedala nám, že po tejto vakcíne sa spustila jednomu dievčatku cukrovka, mala takú skúsenosť....povedala mi, že pneumokoka má každý človek v sebe....len tam drieme....a kedykoľvek ho môže dieťa chytiť...napr. ani proti rotavírusom neuznáva očkovanie.... 😉
bianka23 to moze z kazdej vakciny podla mna. Moje deti s tym nemali problemy, ak chces vediet viac o neziaducich ucinkoch, nech ti povie lekarka presny nazov vakciny a hladaj na nete pribalovy letak, tam mas napisane, kolko deti malo ake vedlajsie ucinky. Ja som zatial dala zaockovat decka na vsetko, co bolo povinne a u maleho vtedy este pneumokoky boli volitelne, aj tie som dala, lepsie ako problemy s infekciami, ktore mal moj brat ako male babo. Alebo skus guglit, je minimalne jedna tema na modrom koniku, kde sa diskutuje, preco nedat zaockovat, tam sa docitas viac, alebo ti baby o tom viac napisu..