Ahojte maminy, dnes idem s dcérkou prvýkrát na očkovanie, vedeli by ste mi poradiť, čo kúpiť v lekárni, aby to očkovanie najlepšie zniesla? Musím sa priznať, že nemáme doma ešte žiadne detské lieky, takže plánujem kúpiť niečo proti horúčke, čo používate vy? Vraj existuje aj nejaká náplasť na miesto vpichu, aby sa to nezapálilo, počuli ste už o tom? Aké máte skúsenosti. Ďakujem za všetky rady a postrehy 🙂
@jankacaa dost neskoro zistujes info 😕 naplaste existuju no niektore deti mavaju reakciu aj na ne....
Ja som jej doma na miesto dala namoceny vatovy tampon vo vine alebo octanovej masti nemala ziadny opuch ani ju to nebolelo
@marcelatje to, že sa teraz pýtam na modrom koníkovi predsa neznamená, že som si to nezisťovala už predtým napr. u známych, alebo, že som nehľadala niečo na internete. Je zaujímavé, že sa v každej diskusii musí nájsť aspoň jedna mamina, ktorá má potrebu kritizovať otázku. Myslela som si, že toto je miesto, kde maminy radia iným maminám a nie také, kde sa rieši čo sa kto pýta a kedy. Čo si tu tak čítam diskusie zisťujem, že niektoré maminy majú asi potrebu takto zhadzovať iné
obklad a mozno panadol pri teplote/odporuca lekar
moja nemala nic ani opuch a ani horucku ale pre istotu som mala nachystany calpol baby syrup na horucku .... v ten den by sa nemalo uz kupat ... a tiez som citala ze keby nahodou opuch tak prilozit len studene ... niekto dava pred vpichom emlu krem na znecitlivenie ale to je podla mna uz prehnane ... 😉 hlavne nestresuj ty babatko to vyciti ..
Panadol určite nedávaj. Ak by bola horúčka naozaj vysoká a nevedela by si si s ňou poradiť bez liekov, radšej podaj Nurofen.
http://www.tvojlekarnik.sk/kategorie/dieta/ocho...
Dievčatá, ďakujem za rady, kúpim ten nurofen pre istotu a večer dáme vínové obkladíky. Dúfam, že to dobre dopadne. Malá už tri dni po sebe spí skoro celý deň, ako keby vedela, že sa bude niečo diať a nadspávala si to dopredu
ahoj, my sme očkovali vo štvrtok a dávala som na radu mamy, babky a svokry (prvý raz čo sa do bodky zhodli všetky 3) najprv alpový obklad (bála som sa, že ho to bude štípať, ale ani si nevšimol, že som to priložila) niekoľkokrát za deň a obklad z kyslej smotany. Jedna nožička mu navrela a po smotane do hodinky ostala len bodka po vpichu. Ak by si dávala smotanu, tak iba okolo vpichu nie naň. Kubko to našťastie zvládol bez horúčok večer mu vybehla na 37,9° ale do hodinky bez liekov klesla na 37,2° a potom po ďalšej hodinke už nemal. Iba bol 1,5dňa taký viac ospatý.
@jankacaa 😀 😀 😀 😀 ja ťa predsa nezhadzujem 😕 ale radím že info si treba hľadať dopredu... veta typu "vraj existuje aj nejaká náplasť ..." evokuje pocit že si nie si istá 😕 a teda o informovanosti to vôbec nesvedčí
ja som opuchy, ktorym sme sa nevyhli nikdy, "korigovala" octanovym obkladom... Pre istotu som mala pripravene cipky proti teplote. Ale maly ockovania zvladal bez problemov. Naplaste by som nekupovala... aj tak, ak nozicky opuchnu, budu citlive, neviem si predstavit, ako tie naplaste budes davat dole... my sme mali problem aj s obycajnou tenkou papierovou paskou,ktorou som octanovy obklad prelepila, aby drzal. Ked som to davala dole, maleho to bolelo
@lucinkao taku nizku teplotu nie je dobre zrazat liekmi. Ved to je len prirodzena reakcia organizmu a ty ju chces hned potlacit...teplota sa ma zrazat az nad 38.5 niektori pediatri radia az pri 39. Nurofen by som podala, pri akejlokvek chorobe, nie len pri ockovani az pri zmienenej teplote alebo pri nizsej len v pripade, ze by dieta evidentne malo bolesti. S liekmi to netreba prehanat.
@silaviat preco by sa nemalo kupat?
Pytam sa, lebo my sme tiez dnes absolvovali prve ockovanie...Neviem ako suvisi kupel s ockovanim-ved je v tej vanicke 5 minut...
@piskotka3008 aby sa z teplej vody nezapalila nozicka ..kedze je tam ranka po vpichu ...
Tak už to máme za sebou. Bože to bol plač, tak mi jej bolo ľúto. Nikdy som ju tak plakať nepočula :(. Dúfam, že to zvládneme bez teplôt, lebo ten nurofen je až od troch mesiacov
kazdy organizmus inak reaguje na ockovanie ................ja si myslim ktore mamicky boli zaockovane tak ani dietatu sa nic nestane treba len studeny obklad nurofen cipky a hotovo,,,cipky zaberu lepsie ako zatazovat dietatu zaludok so vselijakymi sirupcekmi
@silaviat dieťa sa môže v poho kúpať po očku ,tá ranka po vpichu od očka do večera je dávno uzavretá a nič nehrozí ,to ,že by sa ranka zapálila je chyba pri podávaní očka a to nedodržanie postupov pri podávaní im inj.ako je dezinfekcia prostredia kam sa inj podáva ....takže kúpať sa dá úplne v poho .. 😉
@jankacaa ak este nemá 3 mesiace, tak trosku z toho cipku mozes odlomit
urcite Nurofen, nie paracetamoly a az od teploty 38,5, inak len obklady tak, ako to tu uz bolo popisane
@silaviat ale ved to nie je otvorena rana, to je krvnymi dostickami uzavrete do niekolkych sekund po vpichu-inak by to krvacalo. To je ako keby si sa tiez nesprchovala kebyze mas po odbere krvi (pricom tam sa uziva ihla s vacsim priemerom).
Ak zacervena miesto vpichu, je to normalna lokalna reakcia na ockovanie, s kupelom to nesuvisi.
Ale ved dobre... Ja netvrdim ze to tak ma byt.. Ale ze sa to tak vravi 😀 kolko ludi tolko chuti .. Ja som moju neokupala jednak ju nekupem kazdy den a jednak ked to tak robili iny tak i ja 😀
Dobré je mať čípky na zníženie teploty. My máme Nurofen pre deti. Ale dávať ich iba, keď teplota stúpne nad 38. Na miesta vpichu prvý deň nedávať nič. @aristka Ani kúpať v deň očkovania by sa nemalo. Tak mi to aspoň povedala naša lekárka. Ja sa nevyznám, ale tak, keď to povie lekár.
A inak s tým veľa nespravíš. Prvé očkovanie bude brutal. Aspoň u nás bolo. Plaču a plaču, večer teploty. Ale na druhý deň už bolo všetko ok. Druhé očkovanie sme ani nevedeli, že nejaké bolo.
Zvládli sme ho celkom dobre. Na ranku sme hneď večer priložili vínové obklady (z otvorenej fľaše sa aj tata potešil :D) a nožičky neopuchli. Ani teplotu dcérka nemala ... len viac grcká a chce viacej spinkať, tak sa pajedí a ja stále nosím na rukách a uspávam 🙂
@evittam to je take "mierumilovne", ked najprv niekomu naznacis, ze svojim detom v podstate robi zle ockovanim, napises tam co najviac vykricnikov a potom pridas "peace"..
ved ked si ty svoje deti ockovat nedavas - nech sa paci.. ale preco sa staras do ostatnych?
nechces si nabuduce do prstov kusnut? mozno ti to pomoze nepisat hluposti..
@jankacaa nam kazali studeny obklad ak to bude boliet. A inak som davala len imunoglukan (len si nepamatam,ci hned pri prvom) a probiotika.