Ako zareagovali vaše deti na očkovanie proti chrípke?

lilianka851
12. okt 2011

dobry vecer chcela by som sa opytat ako zareagovali vase deti na ockovanie proti chripke pocula som ze moze zareagovat tak ze ochorie,moze to tak byt?

murinka
12. okt 2011

ochorie iba vtedy ak pocas ockovania uz ma v sebe virus chripky...ockovanie nevyvolava chripku.

titkovamiriam
12. okt 2011

u nas nikto nieje ockovaný a deti by som ani nedala.poznam vela ludi co su ockovaný a aj tak ochoreju na iný tip

babullka1
12. okt 2011

@lilianka851skus sa opytat na ockovanie proti chripke @dzio2 ...mozno si to potom rozmyslis s ockovanim..

raffaella
12. okt 2011

a co tak ponechat to na jeho imunitu? V dobrom sa pytam, nie ironicky. Radsej zabezpecit vysoky prijem vit. C, otuzovanie a kvalitnu stravu. Ved my ako deti sme takisto nemali protichripkove vakciny a ja som bola pocas zakl. skoly chora tusim iba 4x, co mi mama spominala a aj to anginy. Ved ak tvoje dietatko uz absolvovalo vsetky povinne ockovania, tak aspon od tych nepovinnych (ak su fakt neni nevyhnutne) ho usetri...

maggie2
12. okt 2011

ak si dáš poradiť, tak to prosím nerob. Väčšina lekárov to totiž odmieta. Myslím teraz nie akože neodporúčajú to pacientom. Ale väčšina lekárov to odmieta podať sebe. Konkrétne vakcínu proti chrípke. A minulý či predminulý ŕok dokonca jeden lekár na SK ochrnul po podaní tejto vakcíny proti chrípke, a kolegovia sa mu otočili chrbtom. Nik nechce mu uznať príčinnú súvislosť.

A ešte nutno dodať - v príbalovom letáku sú uvedené i možné vedľajšie účinky a jednými z nich je i práve stav, ktorý je identický so stavom, akoby si chrípku dostala, teda sú možné i ťažké komplikácie po vakcíne.

pimpulienka
12. okt 2011

Nikdy by som proti chripke seba ani dcerku nedala očkovať.. Absolutny nezmysel, ale to je iba môj názor

dida38
12. okt 2011

nedavame sa ockovat proti chripke....nevidim dovod....manzel sa raz musel dat (bol pracovne v zahranici) a dostal taku chripku, ze si myslel, ze jeho hodiny su zratane.....radsej vela ovocia....a ja som zvykla davat detom cca tak od novembra do aprila homeopatikum oscilococcin preventivne raz za 10 dni jednu ampulku...no neviem ci to bol len tym, ale deti mi chore nebyvaju.... klop,klop