Ako vplýva očkovanie na imunitu?

24. jún 2021

Ako vplyva ockovanie na imunitu?Je pravda ze ockovanie,nezalezi ake ma vplyv na imunitu?
Ja mam deti ockovane a dalsie zatial neockovane,kvoli predcasnemu porodu a je zvlastne,ze to ockovane dieta kt malo aj lepsi start do zivota ,kedze zdrave a donosene ma vzdy horsi priebeh ochorenia.Druhe zatial neockovane,predcasne narodene o 2m so slabym apgar skore a to iste ochorenie prekona lepsie,priklad nadcha obycajna ,starsia ,ockovana vzdy teolota 1 den nad 38 a sople aj tyzden,dva,druhe neockovane len den soplik bez teploty.Pritom strava ta ista.Do skolky este nechodia.Aj 6 choroba ,ockovana teplotu az do 39,5,mladsie neockovane uz ako 3m babo a teplotu pri 6 max 37,2.
Ma niekto informacie ako to je,ale nerada citak konspiracie .

Dakujem.

dzepeta
24. jún 2021

Mam pediatricku. Dieta zatial nemam ockovane. Zo zvedavosti som sa jej opytala. Pani doktorka vidite nejaky rozdiel medzi ockovanymi a neockovanymi? Povedala mi ze ockovane deti byvaju castejsie chore. (Studia ktori si ona sama v ambulancii eviduje) Neockovane deti jej chodia len na preventivne prehliadky.🤷🏽‍♀️ Moze to byt pravda nemusi. Ale nieke to prva doktorka co mi zdelila takuto info.

autor
24. jún 2021

@dzepeta dakujem,aj mne sa zda ze ta ockovana ,sice zatial nebola dako chora ale priebeh ochoreni ma horsi ako ta neockovana,pritom ta predcasne narodena by mala byt na tom horsie,kedze aj imunitu mala slabsiu aj pluca .Plus dierku na srdiecku.

mikadooo
24. jún 2021

Mám všetky deti očkované. Najstaršia a najmladší mali vážnejšie choroby (zápal pľúc, zápal stredného ucha, angíny,...). Prostrednej dokopy nič extra nikdy nebolo, iba soplíky, normálne rozmýšľam, či vôbec mala niekedy antibiotiká... 🤷. Všetci sú normálne očkovaní podľa očkovacieho kalendára. Najstaršej v 5 rokoch zistili alergiu. Neviem či to má súvis s tými chorobami. Od nejakých 6 rokov už ale nebola vážnejšie chorá, choroby sa pomaly vytratili. Kamarátkina dcéra - spolužiačka mojej dcéry, je neočkovaná a tá chytí vždy všetko čo sa len okolo nej šuchne 🤷. Ale tiež si nemyslím že to má súvis s očkovaním. Bratranec je neočkovaný a mal bežné detské choroby, s normálnym priebehom, klasický priemer. Podľa mňa to nezávisí od očkovania alebo neočkovania.

autor
24. jún 2021

@mikadooo ale tak chyti ,chytia ale skor ten priebeh je zaujimavy.

mafa1610
8. júl 2021

@dzepeta moja 3,5r ockovana este nebola chora okrem nadchy. Nikdy nemala antibiotika a teplotu mala parkrat nizucku. Mladsi 1r 3m skoncil so siestou chorobou v nemocnici a to este nemal mmr vakcinu, mali by sme ist coskoro. Podla mna je to individualne podla imunity.

skjatqo
24. aug 2021

Na temu ocko vs neocko a imunita mame studie. Statisticky vychadza ze neockovane deti su na tom zdravotne lepsie. Neockovane maju castejsie ovcie kiahne a cierny kasel. Ockovane maju castejsie neurologicke problemy, vazne alergie, astmu, autizmus, gastrointestinalne ochorenia, ADHD a chronicke infekcie ucha.
Vid napr.
https://www.oatext.com/Pilot-comparative-study-...

https://www.oatext.com/health-effects-in-vaccin...

autor
25. aug 2021

@skjatqo autozmus?Ale to je asi nezmysle,kedze ontom rozhiduje dna

skjatqo
25. aug 2021

Hehe. Taky vtip este nepoznam