Chcem sa len opýtať na očkovanie, ktoré je po dovŕšení troch mesiacov. Mám dcérku a nás to čaká v stredu, no už teraz mám hlavu v smútku, neviem, ako to zvládneme. Isto bude aj horúčka, ako pri vašich detičkách vysoko stúpla? A ako ste ju miernili? Paralen, zábaly, vlažný kúpeľ? A po akom čase ustúpila a dostalo sa to do normálu? Mám veľké obavy a bojím sa hlavne, ako to s malou zvládnem v noci...
Mame zatial za sebou dve davky hexy,pneumokokov,a rotavirusy-na vsetky reagovala len zvysenou teplotou,hned ako sme prisli od lekara.Na odporucanie sestricky som dala po kazdom ockovani homeopatikum VIBURCOL,cipok,teplota do hodinky klesla,potom este jeden preventivne na noc,a nebol ziadny problem.Bola len asi tak cca jeden den trosku umrnkanejsia ako inokedy.
u nas bez reakcie, bez liekov, bez teploty 🙂 drzim palce ...ale asi ho to riadne utlmilo, lebo si dobre pospal po ockovani, to si pamatam doteraz, inak spava celkovo zle...
mne tak isto, sestrička odporučila dať Panadol hneď po príchode domov a mokrú vreckovku. My sme sa zatiaľ každé očkovanie zaobišli bez nejakých vyšších teplôt 😉 . Uvidíme čo bude o týždeň, čaká nás ďalšie očkovanie 😔
Bez reakcie, bez horucky, bez vsetkeho 🙂
Po uplne prvom som este kupovala cipky, keby mal teplotu, ale su do dnes nepouzite a zapadaju prachom. Poctivo som merala teplotu, ale je po mne a ma celkovo skor nizku normalnu teplotu. Po tom prvom bol trochu viac pritulny a chcel sa viac nosit. Ale kedze som si po kazdom ockovani naplanovala klud doma, nikdy to nebol problem.
Dokonca ma viac ockovani ako su predpisane, v lete dostal ockovanie "proti kliestom", teraz na jesen proti chripke.
A tie viburcol cipkly mam tiez, tiez zapadnute prachom 😅
Takze si nerob tazku hlavu a bude dobre.
Malý bol večer trošku nekľudný, ale inak to zvládol v pohode. Nedávala som mu žiadne panadoly ani nič podobné. Keď sme prišli domov, tak som dala malému studený obklad. O týždeň v stredu ideme na ďalšie preočkovanie, tak verím, že to zvládneme len s plačom a hlavne bez teplôt a ďalších boľačiek ...
ja som mala z ockovania tiez velke obavy a preto som sa rozhodla ockovanie odlozit. Moj maly bol prvy krat zaockovany ako 6 mesacny, teplotu nemal no na druhy den bol dost nekludny.
bez teploty,noc v pohode ale zato 3 dni sme ho nemohli polozit,nonstop na rukach,inak reeeev 😒
sestricka odporucila panadol dat este doma, tak sme dali. Celkovo ockovanie dost mizerne, dva dni teplota 39,5, ale panadolom sme to zvladli
...moj malinky to prve tiez zvladol ok... doktorka mi poradila hned po prichode domov dat studene obklady a menit ich pri kazdom prebalovani a dat mu panadol baby, aj na vecer pred spanim a v pohode, bez teploty, bez nepokoja, aj v pohode zaspinkal... druhe ockovanie nas caka o tyzden, tak dufam, ze to bude tiez takto v pohode, ale tie obklady a panadol urcite zopakujem...
my máme za sebou všetky tri povinné očkovania- do 1. roku a všetko bolo v pohode, preventívne som dala malému čípik do ritky, ale nemal ani horúčky ani boľavú nôžku, uvidíme ako bude znášať ďalšie, kedže je už väčší a viac všetko vníma,
ináč zábal na nôžku som mu aj zabudla dať a vôbec nebolo vidno, kde bol vlastne pichaný
my sme mali teplotu 38.4 vecer po ockovani, dala som paralenovy cipok, noc bola uplne v poho. Na druhy den mala este 39.5, ale to uz sme boli bez liekov. Ziadne ine reakcie sme nemali, len tu teplotu, a vyzeralo ze malickej ani to nevadi.
My sme absolvovali ockovanie vzdy rano a do tej 16-tej nám výstupila teplota max. do 38,5. Dala som hned Nurofen sirup, este raz som davala v noci (teplota este vzdy vystupila) a nakoniec este raz na druhy den akolo 10-tej. Potom sme uz mali pokoj. Presne takto sa nam to opakovalo pri kazdom ockovani. Okrem toho som davala octanove zabaly na miesto vpichu.
žiadnu reakciu moj maly nemal naštastie mam na mysli to očkovanie čo sa dava do oboch nožičiek ale po prepusteni z nem.sme boli na očkovani čo sa očkuje v nem. do pliecka a to nam narobilo dost problemou malemu sa od očkovania urobila pod pazuškou zdurenina a škaredo mu to začalo hnisat museli sme utekat na polikliniku na juh a tam mu to musela doktorka zlupnut a vytlačit hnis vytlačila mu to až do krvi už mala pripravenu aj ihlu na prepichnutie ale nemusela ju použit neskutočne maly plakal 10 dni som mu to musela lepit z obvazom a framykoin na zahojenie 😔
nam sa po prvej hexe na 7 den rozvinul ekzem spojeny s potravinovou alergiou.Nik v rodine nič take nikdy nemal.Trapime sa s tym dodnes.Po druhom očkovani prestal spavat,budil sa 15-20 krat za noc a vyrazna sa zas zhoršil ten ekzem.Spanok sa upravil po 2 mesiacoch,vdaka detoxu,zameranom na jedy z očkovacej latky.Dalšie očkovania odkladam,alebo nedam vobec,ešte neviem.
Môj prvý syn je očkovaný, ale druhé dieťa očkovať určite nedám. Mám dosť informácii o nežiadúcich účinkoch očkovania a moje dieťa nie je pokusný králik pre farma firmy. O čo im vlastne ide si mohol každý z nás všimnúť v nedávnej "pandémii" Prasacej chrípky. Treba si zvážiť možné riziko nežiadúcich účinkov očkovania vzhľadom na riziká prenosu infekcií, ktoré sa už momentálne nevyskytujú vďaka vyššej životnej úrovni, bohatosti stravy a hygiene, ale určite nie vďaka očkovaniu. Pre mňa je jednoznačne menšie zlo neočkovať vôbec. 😉
hned po ockovani - u p. doktorky v cakarni] sme si dali sirup Paralen a mokru utierku na miesto pichu na to mikrotenovy sacik- aby sme nemali mokre pancuchy-,riadny zabal nebolo treba ked uz neucinokoval prarlen horucka vystupila na 38 ,5 potom zas sirup a na 2 den sme boli uz v pohode ,ale pred ockovanim som jej davala Thuyu[homeopatikum na zmiernenie nez. vedlajsich ucinkov po ockovani] ale to treba zacat 10 dni pred ockovanim