Aké nepovinné očkovanie ste dávali deťom?

17. okt 2024

Ahojte,

ake nepovinne ockovania ste davali do veku cca 1 az 1.5 roka (kludne mozte zazdielat aj pre starsie)? Mame zatial rotaviry a pneumokoky, uvazujem nad dalsimi.

Davali ste niekto chripku/ RSV/ ovcie kiahne/ ine? Ake mate skusenosti, resp reakciu dietata/ pre vs proti?

Dakujem.

nyphadora
17. okt 2024

Do roka a pol Bexero- meningokok, kiahne a chripku sme ockovali az po druhom roku.

anjelicek26
17. okt 2024

Moji maju meningitidu B a C a kiahne navyse mimo klasicky slovensky ockovaci kalendar... Najmladsi ma 7 mesiacov a ma hexu, pneumokoky, meningitidu B zaockovanu. Rotavirus sme po skusenosti zo starsimi detmi nedali.. zle to znasali a bolo to uplne zbytocne (dostali to aj tak samozrejme) a tyzden hnaciek si uzili aj po samotnom ockovani (dlhsie ako pri rotaviruse samotnom...)

petamich
17. okt 2024

Meningoky do 1.5 roka, potom sme davali kiahne, budeme davat este chripku. Post-ockovacie reakcie neboli ziadne, maximalne horucka par hodin noc po.

janinah
17. okt 2024

Proti žltačke

martinmmartin
17. okt 2024

HPV pre obe pohlavia

katesocka
17. okt 2024

Ja som teraz dávala očkovať proti chrípke, dcéra má 21 mesiacov. Zrejme ešte budem chcieť tie meningoky, s kiahnnami ešte počkám.

anavixy
17. okt 2024

Meningokoky urcite a kiahne tiez.

t1nusa
17. okt 2024

meningoloky a som rozhodnutá ešte pre kiahne určite

angeli121212
18. okt 2024

Kliešťovú encefalitídu

andrea2323
18. okt 2024

My žijeme v zahraničí a tu je teraz vo veľkom rozbehnuté RSV, bohužiaľ zatiaľ sme nezohnali vakcínu, čo som počula od mamičkek v okolí tak žiadne nežiadúce po nej, možno trocha opuch. Inak máme rota vírusy a dáme meningokoky

biglovemom
18. okt 2024

Vsetky tie zakladne plus ovcie kiahne, Meningitida a Fsme

belllinka
18. okt 2024

@martinmmartin netrep. Babatko si daval ockovat proti HPV?

domka222
18. okt 2024

@belllinka autorka píše, že kľudne aj staršie ju zaujímajú

autor
18. okt 2024

@andrea2323 tiez by som chcela dat RSV, ale prekvapilo ma, ze som sa docitala, ze ucinkuje len cca 5mesiacov. Musim overit u pediatricky.

andrea2323
18. okt 2024

Myslím, že hej, je to taká sezónna vec. Ale to sa oplatí asi skôr dať tým novorodencom 0-6 mesiacov v tom najzraniteľnejšom období, potom už tú ďalšiu sezónu neviem, či by som to dávala 🙂 samozrejme ak je bábo zdravé, tie ktoré majú pridružené ochorenia/problémy alebo predčasniatka tam neviem aké sú odporúčania.

taktotedanie
11. nov 2024

Budem davat zltacku
Kiahne este budem diskutovat, osobne by som nedavala ale dieta mi reaguje ked ma horucku len na nurofen 🤷🏻‍♀️ a paralen len slabsie

autor
11. nov 2024

@andrea2323 Takze update - mali sme poradnu a bohuzial som sa dozvedela, ze RSV sa na Slovensku detom este nepodava. Aktualne nou ockuju len tehotne zeny a dochodcov ak sa nemyslim nad 70rokov. Bohuzial som RSV ako tehotna nestihla, len chripku a cierny kasel. Co uz...

andrea2323
12. nov 2024

To ma mrzí, my sme v zahraničí a už to máme zaočkované bez problémov, žiadne nežiadúce. Dokonca to aj poisťovňa preplácala.. tak som celkom spokojnejšia, lebo je toho všade kopec. Mohli by to schváliť aj na slovensku už.. 🤔