Aké máte skúsenosti s očkovaním proti rubeole v 15. mesiaci?

mackam1
10. apr 2013

reakcie detí na očkovanie, skúsenosti s oškovaním

lenkasalayova
11. apr 2013

Ešte len včera sme boli na MMR očkovaní. Najprv som nechcela dať malého ( 16 mes. ) zaočkovať, ale doktorka ma ubezpečovala, že zatiaľ ani jedno dieťa u nej očkované nemalo nikdy žiadnu nezvyčajnú reakciu. Maximálne tak zvýšenú teplotu týždeň po očkovaní. Informovala ma, že je dosť vysoká pokuta za odmietnutie očkovania. Teraz sme druhý deň po očkovaní a zatiaľ je malý v poriadku. Žiadna teplota zatiaľ, nič. Tiež som sa dočítala dosť negatívnych akože skúseností. Keby bola predsa očkovacia látka spojovaná s autizmom tak by ju nepúšťali do kolobehu. Netvrdím, že je to úplný nezmysel. Tiež som mala pár dní pochybnosti či očkovanie neodmietnem. No našla som aj dosť pozitívnych reakcíí na toto očkovanie. Deťom nič po očkovaní nebolo a sú v poriadku. Keď som bola malá aj mňa dali MMR zaočkovať...a som tu...žijem a som v poriadku. Pre syna som vybrala doktorku ku ktorej som chodila odmalička takže jej dôverujem. Kto chce uveriť, že očkovanie MMR je škodlivé nech si verí. Mnohý rodičia si len namýšľajú že je to spôsobené týmto očkovaním. Očkovanie MMR NEMÁ NIJAKÝ SÚVIS Z AUTIZMOM. DIEŤA SA MUSÍ Z AUTIZMOM UŽ NARODIŤ A NEDOSTANE HO PO NIJAKOM OČKOVANí. KEBY TO TAK BOLO OČKOVACIU LÁTKU UŽ DÁVNO STIAHNÚ.

prevenar
11. apr 2013

Ziadne , kedze mala dostala atopicky ekzem uz po prvom ockovani , takze sme sa akosi po "rubeolu" uz nedostali . staci nam ten ekzem. ^^

13betina13
12. apr 2013

Po MMR očkovaní nebýva okamžitá reakcia typu vysokých teplôt a bolesti. Skôr sa môže vyskytnúť drobný výsyp cca dva týždne po očkovaní. Ale je to vzácna reakcia, nebýva často. Buď v pohode, aj moje deti sú zaočkované a som presvedčená, že som urobila dobre. 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
acka22
12. apr 2013

Lenka, ja si myslim, ze si urobila dobre. Ja som este za komunizmu nebola zaockovana, a kedže som ucitelka, v triede som mala 6 deti nakazenych rubeolou, rodicia mi len odkazali, ze deti maju cervene vyrazky a nepridu do skoly ... a ja som bola v 1. trimestri tehotenstva, nezbadala som na sebe nejake priznaky, akurat zvysenu teplotu, ale dieta, chlapec, sa mi narodil postihnuty, s viacerymi diagnozami, takze, ver mi, neda sa to brat na lahku vahu !!!