Ajojte, neviete nahodou? Nikde neviem najst cenu.... 🤦🏻♀️
@evaachesa dakujem! Mali ste aj nejake vedlajsie ucinky z nich? Nespavost, alebo naopak ospalost? Dakujem
Po Nimenrix nič, myslím že ani teplota nebola, no po Bexsero zatiaľ najhoršia reakcia, ktorú som ale očakávala. V mieste vpichu mal dosť veľký opuch a na nohu kríval asi 2 dni. Mal tam taký mini hrbolček dosť dlho, no časom to zmizlo. Takisto mu hneď nastúpila teplota. Meningitída je dosť zákerné ochorenie takže aj reakcia po vakcíne je preto silnejšia. Syn to ale úplne v pohode zvládol, dostal Nurofen a všetko ok. Na nohu len kríval, inak sa nesťažoval že ho to bolí. A s tými reakciami je to pol na pol čo som čítala vo fórach... niektoré deti to zvládli úplne v pohode a niektoré mali takúto silnejšiu reakciu. V každom prípade, som rada že je už zaočkovaný . 🙂
@evaachesa Dakujem! Takze bexseeo davaju do nohy? Som si myslela, ze do ruky.
Ved prave to... Meningokoky nie je ziadna sranda, zapadne krajiny maju na "C" povinne ocko.
Áno dostal do jednej nohy a ďalšiu dávku do druhej. Doteraz bol očkovaný vždy len do nohy. Veru iné krajiny to majú povinné a u nás ani len zdravotná nepreplatí...teda my máme Dôveru a tá toto očkovanie neprepláca. Myslím že VŠZP alebo Union preplatí 50%, tak aspoň niečo. 😐
92€ za vakcínu, teraz pred mesiacom mal 2.davku (ako 9mesacny). On znáša ockovania nastasie veľmi dobre, tu mal ale riadnu hrču v mieste v pichu (klopem, nebolestivú) aj po 1. aj po 2. davke ešte aj mesiac po. A mal teplotu do 38st. asi 1,5 dňa, ale nie stále, skôr tsk, že napr. vyskočila mu behom polhodiny večer, zrazili sme sirupom na teplotu, potom cez noc tsk okolo 37,4 a ráno zase 38, zase sme zrazili… a tak dookola. Za nás ako rodičov - nič strašne, určite 10000x lepšie, než schytat meningitídu.
A mame Dôveru, nepreolatia nám nič. Ockovany bol tiež najskôr do 1 nohy a 2.davka do druhej 🙂
Minulý rok som platila za 1 vakcínu cca 97€, čiže 2x97€ keďže 2 dávky a Nimenrix je len jedna dávka a tá bola tuším za 50€.