Vraciam diskusiu, ktoru admini zrušili bez vysvetlenia. Dufam, že toto nezrušia, antivax je agresívny a má smrtelné následky, nechajte nás o tom písať.
calea101 Dlho som zvažovala, či sem prispejem. Som skôr čitateľ, ako prispievateľ. Som si vedomá, že svojim príspevkom spustím vlnu nevôle protistrany, no verte mi mamičky, píšem v dobrom a hlavne ponúkam aj protipól k všetkému, čo som tu čítala.
Včera nás zaočkovali. Dcéra zdravá, rodená spontánne, ag. skóre 10, druhá v poradí, 3m a deväť dní, 6 500g. Deň predtým (13.1.) som si čítala príspevky na MK ohľadne očkovania. Veľmi ma šokovalo, ako niektoré mamičky otvorene až agresívne radili iným, neočkovať, či rozdeliť očkovacie látky, či odložiť očkovanie do neskoršieho mesiaca...Celú noc som nad Vašimi príspevkami a príbehmi dumala a veru strach mi podlomil presvedčenie, že očkovanie je dobrá vec a v snahe ochrániť náš poklad som sa rozhodla nasledovne. Veľmi som sa očkovania zľakla, až tak, že som prestala používať rozum a riadila som sa inštinktívne ako matka, ktorá chráni svoje ohrozené dieťa. Zaočkovať najprv Rotarixom (máme na to vážne dôvody, no bol by to dlhý príbeh) a odložiť Hexu a pneumokoky na neskôr, sama som nevedela na kedy...
Po príchode do ambulancie som sa dlho rozprávala s Mudr. aj sestričkou, (našťastie tam bol manžel a venoval sa malej), a ona mi položila nasledovné otázky. (Ďalšie body, sú doktorkine pripomienky a úvahy, ktoré stoja za prečítanie)
1) Myslíte si, že štát by preplácal vakcíny, ak by chcel mať z našich detí autistov, cukrovkárov, invalidov preboha????
2) Koľko autistov vo svojom okololí poznáte?? Zamyslite sa....( A koľko je následkom očkovania?)
3) Počas 31 ročnej praxe, sa nestretla s vážnejšími poočkovacími reakciami. (pre istotu zaklopali so sestričkou na drevo)
4) V živote by nepichla dieťa vakcínou, v presvedčení, že deťom nepomáha, radšej by vrátila diplom.
5) Áno, treba rátať s reakciou, ale dá sa na ňu pripraviť, doslova ju očakávame. (Stále hovoríme o očkovaní zdravých detí)
6) Očkovací kalendár stanovuje tím pediatrov a imunológov z celého sveta, a je dokázané, že práve v treťom mesiaci života je dieťa v najlepšej imunologickej výbave, a najlepšie reaguje na prvú očkovaciu látku, ako napríklad staršie detičky. (vtedy je priebeh reakcií vyšší s ťažším priebehom) Dokonca nevidí dôvod rozdelovať vakcíny, z praxe vidí, že detičky to zvládnu lepšie, keď dostanú vakcíny naraz!!!
7) Teraz, v dospelosti, VY ako matka, by ste nechceli mať všetky základné očkovania ukončené??? Chceli by ste byť nezaočkovaná??
8) Očkovali sme aj Vaše mamy, a čo deti Vašich praprastarých mám, ktoré zomreli na záškrt a túto možnosť nemali?
9) Neočkované deti budú prosperovať v zdraví vďaka zdravému jadru očkovaných detí a minimalizácie nakázy... Viete si predstaviť, že by očkovanie vymizlo a vypukli by epidémie?
10) Pokiaľ siaha ochranná ruka mám, ktoré svoje dieťa nezaočkujú? (Hovorím v prípade, že máte zdravé deti a nemáte pochybnosti o tom, že očkovanie zvládnu!!!) Siaha len do obdobia plienok alebo aspoň po brány ZŠ? Dieťa spadne na hrdzavý klinec, budete utekať pre protitetanovku!
11) A cestovanie v období SŠ, VŠ? Neočkované deti budú mať príležitosť cestovať medzi kontinentami (napríklad cez šport, či rôžne štúdijné programy) ?? Budete očkovať potom? Alebo budeme očkovať adolescentov, čo budú prichádzať sami, lebo ich mamy im očkovanie odopreli? A čo tehotné? Vaša dcéra bude chcieť otehotnieť a poznáte aká je rubeola pre plod nebezpečná! Bude si musieť naplánovať očkovania, ešte pred počatím, aby neohrozila seba a dieťa....To je ale ďaleká budúcnosť, koľko mám vidí až tak ďaleko?
ZÁVER: našu dcéru zaočkovali. Všetkými vakcínami. Očakávala som reakciu, dávala na nožky obklady, natrela octánovým krémom. Bola nepokojná, rozhadzovala ručičkami, nevedela zaspať, tak ju kočíkoval manžel pod oknami cca 2 hodinky, ja som so starším synom varila večeru a kreslila. Neskor - nevedela sa uložiť na nočný spánok, myslela som,že má bolesti, dala som Nurofen. čípok, no ten o 23 min. po založení vykakala, tak neviem, či mal 100 percentý účinok. V noci spala dobre. Ráno na nôžkach bodky, ako po bodnutiach komárom, myslím, ze ju to boli pri pohybe, ale nastastie teploty nemala a ani nemá... Chcem povzbudit mamičky, aby neprepadli strachu (hoci tomu sa zabránit na 100 percent nedá), konajte podla svojho najlepsieho presvedcenia a budem rada, ked prispejete aj Vy pozitívom, ze reakciu na ockovanie ste zvládli a povzbudili mamicky, ktoré sa rozhodnú očkovať ako ja, ze sa to dá prezit a dat dietatu ochranu do buducnosti. Nenadarmo sa hovorievalo, ze prvých pat rokov si deti prejdu chorobkami, aby boli nasledujúcich 50 zdrave.
Podľa mňa je agresívna akurát ta tvoja skupina 😂
Maminka palec hore napisala si to dokonalo...!! 🙂 mi sme tak isto konzultovali ockovania s doktorkou nakolko sme sa docitali kadecoho... strach tam bol ale ten bude vzdy vsak nase deticky su nase poklady 🙂
Ja som za. Poistovne potrebujú zdravých práceschopných ľudí. Nie invalidov. Vďaka očkovaniu vymizlo veľa chorôb. A ak sa niekde neockuje tak prepukaju pandémie. Bohužiaľ niektoré maminky väčšmi veria homeopatii a sarlatanom. Samozrejme v dobrej viere. Všetci chceme mať zdravé deti a neviem prečo nás to rozdeľuje a nie spája. Len škoda začínať tému, budú tu hádky. Každopádne si myslím, že by to malo byť na uváženi rodičov a nie povinné. Proste právo voľby tak ako pri potrate, vybere partnera, zamestnania, školy atd.
Tieto témy vyvolávajú len zbytočné rozpory. Tí čo chcú očkovať nech očkujú a tí čo nechcú nech neočkujú. Jediné čo by sme sa mali naučiť je rešpektovať ak má niekto iný názor, napriek tomu, že s tým nesúhlasíme. "Ži a nechaj žiť" 😉
Asi na tieto nekonečné ťahanice netreba novú skupinu, ale sranda sledovať, ako sa sem zas a znova zhrčia stále len tí istí ....ktorých meno je v každej téme, ktorá obsahuje písmená o.č.k.
Ja už fakt nechápem, ako ktosi, kto má deti, alebo je v práci, dokáže vyprodukovať 50 príspevkov denne. A stále len do očkoneočko tém. 😎 šéfovia v robote by mali bloknúť MK. Veď sa celý internet smeje z matiek z MK, a ich trepaníc o očkovaní. Stačí sa poobzerať.
@adsumus a čo majú robiť rodičia, ktorých dieťatko žiaľ zdravé nieje?? Ktoré má rizikovú popôrodnú anamnézu? Kde neurológovia stále odkladajú povinné očkovanie ( asi dobre vedia prečo) a pediatrička zas naopak, do očkovania tlačí, aj napriek kontraindikácii od neurológa? Komu máme teraz veriť? Študovali obaja to isté, teda až na špecializáciu ( aj keď neurológ je zároveň aj pediater) Rukami im prešli za dobu ich pôsobenia stovky detí a predsa majú opačné názory. Asi si máme hodiť mincou, že buď, alebo....😔
@narayan jasne ze budes pocuvat neurologa... uprimne nerozumiem takymto otazkam... ja teda som za ockovanie ale to sa ma uskutocnovat len pokial je dieta top zdrave... ja sama mam syna ktoremu boli odkladane ockovania z dovodu ako ty pises - nikto s tym problem nemal - ani moja pediatricka...
@dai veď aj neurológa počúvam, no už som sa dosť napočúvala aj od pediatričky o tom, ako mi dieťa umrie na pneumokokovú infekciu atď, keď ho nedám zaočkovať a že už očkovala aj horšie stavy a nič sa nestalo a bla blaa... moc mi to teda na pokoji nepridalo, ako keby sme toho mali málo 😔 ... máš asi šťastie na pediatričku
@narayan ja to neberiem ako utok, ja ťa chápem, ak by som nebola spoko s pediatričkou mením ju, neurologov by som kontaktovala viacero, bohužial ludia sme aj omylní. ja som svoj problém konzultovala s tromi vyhlásenými odborníčkami, jedna nevidela žiadny problém, druhá videla malý problém, takmer žiadny a až tretia určila správne diagnozu a zabezpečila riešenie. niektoré zdravotne problémy su zložite.
Tiez som dlho zvazovala co dat dieta zaockovat. Nakoniec som dala, nemala som gule risknut neockovanie...U nas prebehla prva davka ockovania v cca 3 mesiacoch bezproblemovo, bohzial pri druhej davke to bolo s 2dnovou horuckou, placom, zlym spankom...a uz sa desim 3 davky vakciny...
@narayan nasa pediatricka je starsia velmi otvorena zena - predseda zdruzeniu pediatrov, stale sa vzdelava... sama ma vnucata a tieto temy otvorene diskutujeme - viem ze pneumokoky nie su bohvieco ale nie je a nebola proti nim zaockovana ani moja zdrava dcera - na druhej strane ja nespochybnujem vyznam ockovania - hlavne na epidemicke choroby... ale teda vsetko diskutujem, moja pediatricka nezaockuje dieta ani uplne zdrave pokial nie su zdravi aj zvysni clenovia rodiny ...
Nuz ja som v kontakte s dvoma pediatrickami, ktore si velmi vazim. Napriek tomu. Ze studovali to iste, maju obcas rozdielne nazory. Obe vsak hovoria s ludmi vecne, priamo, vysvetluju, ak sa spytam na ich nazor, povedia, preco ho povazuju za spravny. A vzdy v pripade potrebnom suhlas rodica, nechavaju rozhodnutie na nas. A preto s nimi rada konzultujem s oboma a citim sa pri tom ako clovek... 🙂
@narayan ja mam opacny problem - dieta zdrave ale neurologicka nedala suhlas na ockovanie az do 9 mesiaca, lebo dieta v 5.mesiacoch nesedelo. vraj zaostale. teraz je rozumovo rok pred svojimi rovesnikmi a hodnotia to tak ucitelky v skolke, nielen ja to vidim. kvoli tomu sme nemohli ockovat proti rotavirusom, lebo to sa moze len v prvom polroku:( nie som za kazde ockovanie navyse, ale proti najtazsim alebo najrizikovejsim chorobam ci chorobam s vysokym vyskytom sme sa rozhodli ockovat. a tiez sme zvazovali ci vobec ockovat, hladali sme informacie a pytali sa odbornikov, ktorym sme verili. nemam preto rada oznacenie zodpovednost v ockovani pre tych co ockovat nedali, skor sloboda v ockovani akceptujem. bo sa necitim nezodpovedna ak som po oboznameni sa s informaciami predsa len rozhodla ockovat
@noname26 že nesedela v 5. mesiaci? 😳 veď to vie aj máloktoré super zdravé a super šikovné dieťatko, teda ak myslíme že si dieťatko sadlo samé cez šikmý sed ... mimochodom, rotavírusy sú jediné, čo krpec má, pred prvou hexou nás stopli....
@dekys no vidíš, tiež som pozerala jak puk, no je ich okolo 90kmeňov či koľko a každý môže asi reagovať všelijak, ale zas ešte pred pár rokmi toto očkovanie povinné nebolo, zatiaľ čo pneumokoky boli určite.... takže zas babo raď ....
@narayan stara skola neurologicka. najprv v 3 mesiacoch nie idealne drzala hlavu, potom nesedela a v 10.mesiacoch sa este nestavala. v roku nas nastastie vyradila z evidencie. malu sme nedavali sediet, nevodili za ruky, nestavali. posadila sa cez sikmy sed az v roku, potom ako objavila stvorkovanie. chodi od 17mesiacov. 5 mesiacov stvorkovala. no proste je skor intelektualny typ, nie moc outdoorova. turistika nie je pre nu. ale za kolotocmi a zmrzlinou presla pol mesta🙂) nic jej nie je a hlavne ze to co zvlada, zvlada kvalitne. ze si dala nacas.. mne vsak neurologicka povedala ze dieta je po vsetkych strankach zaostale. na jednej kontrole mala slabe ruky, na druhej nohy, na tretej chrbat. ale proste preco by nas neobjednavala, ked za kazde objednanie sa platilo 10€? fyzioterapeutka povedala, ze dieta je zdrave a neurologovia jej bezne posielaju zdrave deti, lebo nejdu presne podla socikovskych tabuliek. kvoli tomuto nam nedovolila ockovat. hoci neurologicky nalez ani na sone ziaden nenasla.
@dekys a vy ste odbornicka na mikrobiologiu? Existuje x druhov pneumokokov a ano niektore mozu spodobit az umrtie
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/agresivna-protiockovacia-kampan-a-jej-dosledky-2/