Ahojte,
Strasne dlho sme odkladali MMR a teraz ked mame konecne buduci pondelok termin som nasla synovi malu aftu na pere :( nevie mi povedat ci sa kusol ci nie...odlozili by ste radsej?
Viem ze uz je tu jedna diskusia o aftach a ockovani ale to som si skor predstavila ze ich je viacero naraz pripadne sa opakuju, my sme predtym nikdy nemali a teraz ako naschval sa nam taka mini spravila...
@thirstymonk tak super to moc potesilo ze neboli vedlajsie 🙏 a tiez to bola tato mmr? Ja by som to popravde tiez uz najradsej mala za sebou kym nedostaneme dake sople zas 😅
Podla mna jedna afta nie je dovodom pre odklad ockovania. Podobna otazka tu:
https://www.sprievodcaockovanim.sk/otazky/moze-...
Dcera mala 37,4 max. To bolo všetko. Ani neplakala.
Zalezi, ci je afta z podrazdenia mechanickeho, napr.zubnou kefkou, po zahryznuti...vacsinou to znamena oslabenu imunitu a vtedy by som ja nedavala zivu vakcinu...
@anavixy dakujem 🙏 praveze ta otazka ma viac zneistila 😅 ale dnes si zavolam doktorke a poradim sa
@sisa_s no on si teraz casto kuse do pery/jazyka ked sa sustredi, ale nevie mi sam povedat ci sa tam pokusal ci nie 😅
Ja by som to asi neriešil. Netreba za každú cenu hľadať dôvod, prečo odkladať očkovanie. My sme mali dceru komplet vysypanu, červena bola a doktorka povedala, že ona by zaočkovala. Tak sme zaočkovali a už dva roky žije odvtedy a už neni ani červena 🙂