4 mesiace a ešte nás neočkovali. Je to normálne?

michaela444
2. okt 2010

Ahojte mamičky, viete mi prosím napísať či máte podobnú skúsenosť? Naša malá ma 4 mesiace a ešte nie je zaočkovaná (povinné očkovanie v troch mesiacoch). Už cca 1 mesiac nás trápi kašlík a soplíky. V nošteku nemá žiadne,ale počujem ako jej to tam chrčí a keď odsajeme s odsávačkou (na vysavač), tak jej idú biele soplíky. Som z toho už nešťastná, nakoľko sa to lepší len minimálne, ked jej to zatečie, samozrejme pokašliava. Fakt netuším kedy nás zaočkujú, ked dieťa musí byť aspon týžden zdravé. vopred ďakujem za každý príspevok.

dasulik123
2. okt 2010

@michaela444 ahoj a co davas malej na sopliky a kasel?ockovanie na 3mesiace moze byt aj posunute do stvrteho mesiaca.my sme tiez tak mali ist na zaockovanie a prave v tom case maly ochorel,takze sme sa museli preliecit a tak nas p.doktorka zaockovala.skus davat malej aj CEBION vit.C.

ivaz
2. okt 2010

Neboj, očkovací plán sa posunie. Keď bude malá v poriadku tak ju dáš zaočkovať. My sme mali podobnú skúsenosť, od piatich týždňov až skoro do piatich mesiacov sme sa borili s kašľom. Takže drobec absolvoval prvé očkovanie až keď som si ja aj pediater boli istý že je OK.

michaela444
autor
3. okt 2010

@dasulik123
Začalo to suchým kašlom a laryngitídou (hospitalizácia v nemocnici ☹ ), to sme dávali stoptusin, potom sme dávali Ambrobene, solmucol a nakoniec stodal, na soplíky mala Pamycon - takže sme toho absolvovali až až. Teraz sme sa dohodli s doktorkou, že jej nebudem dávať nič a uvidíme, len ma trápi ten očkovací kalendár. Bojím sa, aby staršia dcéra opať niečo nepriniesla zo škôlky ☹

michaela444
autor
3. okt 2010

@ivaz Samozrejme, nechcem to zbytočne unáhliť, budem postupovať podobne. Až keď bude 100 % OK. Ďakujem za odpoveď. :o)

lenka1smejka
3. okt 2010

michaela444-mi sme sice este neboli chory ale zase nas prvy krat ockovali v 6mesiacoch lebo mala mala to na remene strasne zapalene a zahnisane takze az ked sa zahojilo na ramene tak az v tedy nas zaockovali.Neboj do 18mesiacov vsetko dobehnete

martas77
3. okt 2010

Ahoj moja malá má pol roka preč a ešte stále nie je očkovaná, vždy nám to na očkovanie vyšlo že sme boli chorí 🙂 naša dokina hovorí ,že radšej počkáme... mala by byť v 100 percentnom stave...tak ideme teraz za dva týždne keď nám prejde nádcha

yennn
3. okt 2010

@michaela444 ahoj, neviem ci mas na mysli uplne prve ockovanie (proti tbc) alebo to dalsie? My sme TBC dostali este v porodnici, dalsie malo byt hned po tom, ale dostal ho az ako 7-mesacny, bud kvoli chorobe, ale dost sa to tahalo kvoli TBC bobenku, ktore sa nechcelo zahojit. Tiez doktorka povedala ze radsej pockame. Tak sme tu, zivi a zdravi. Doktorka vie co robi, neboj. 😉

najjulinka
3. okt 2010

Ja som pri viacerých detoch mala poposuvane očkovanie, takže ja ani netušim v ktorých mesiacoch sa očkuje...... mne sestrička povie, že vtedy a vtedy treba prisť.. raz sa posuvalo koli nam, raz koli nedostatku očkovacej latky........... je to pomerne bežné poposuvať očkovaci kalendár.......
My sme ani do roku a pol nestihli všetko teraz... a v pohode... 😉 malá mala rok aj 9 a pol mesiaca , ked ju ešte čosi očkovali....

michaela444
autor
3. okt 2010

ďakujem Vám všetkým, ste ma upokojili 😉 🙂 🙂 🙂

anjelicek26
3. okt 2010

Nas ockovali 2x a po kazdy raz 40 horucka, posledne dostal aj infuzku, lebo odmietal pit a bol dehydrovany... nechcem si predstavit, ze by ho ockovali, keby bol do toho aj chory... cim neskor, tym lepsie...

eaka
5. okt 2012

@michaela444 o očkovací kalendár sa Ty neboj, je to len zdrap papiera, hlavne sa sústreď na to, aby bolo dieťa v čase očkovania úplne zdravé, očkovanie ako také je sakramentský zásah do tela a vývoja imunitného systému dieťaťa, tak nech má čo najlepšie šance ho bez ujmy zvládnuť.. kým ste choré, môžeš si zároveň preštudovať, čo také očkovacie látky obsahujú a aj niečo o ich účinnosti napríklad a možno sa stane, že Ťa začnú trápiť úplne iné veci, ako posunutý očko kalendár.. 🙂

pectore
7. okt 2012

@eaka zacnu ju trapit fakty tipu...: mozno sa domievat, a mozno predpokladat..a tiez mozno tipovat ...a podobne nezmysli co si povymyslali zastancovia modneho neockovania..... vsak co clanok o neockovani to domienka...a bez faktov..... ....

katren
7. okt 2012

@eaka myslim, ze ockovanie uz maju davno za sebou /teda ak dala/ , ked sa na to pytala v r. 2010 😅 😀

janka3a
10. okt 2012

ahojky, nam malu ockovali az ked mala pol roka a to dostala to prve ockovanie, co je, po narodeni..a nemali sme problem...sa jej vsetky ockovania posunuli o isty cas...a nebol s tym problem...