ahojte..mam takmer dvoj ročnu dcerku ,ktora zatial nieje očkovana..planovala som ze ockovat budem asi len haxa vakcinou ,ale s odkladom cca okolo 2rockov..lenze,lekarka povedala,ze ona uz s takymto omeskanim dieta nezaockuje,vraj je to este vacsie riziko,pretoze dieta uz ma vybudovanu imunitu,a o to viac bude telo s vakcinou bojovat a ze je este vacsia sanca neziaducich ucinkov ako u maleho babatka..no ja som chcela odklad presne koli tomu,lebo som bola v tom ze cim neskor tym sa moznost neziaducich ucinkov znizuje...co vy na to? diik 🙂 aaa este kto sa zaobera ockovanim a neockovanim,davam link na relaciu kde preberaju ockovanie.. ja som tak zmetena ci ano ci nie... kto ma cas kuknite a popripade pripojte nejake argumenty k tej relacii 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=98eO2T3dJmg@mirka_aa ja presne zajtra idem k doktorovi a asi dam malu zaockovat ale mam velky strach prave pozeram tu relaciu co si dala link...neviem comu uz verit..zajtra napisem co mi povie lekar spytam sa ho aj na to co si pisala ty aj ked si myslim ze mi povie ze to neni ziaden problem na nom vidno ze jemu je vsetko jedno...
Moja mala ma 2 roky a ockovali sme sa len nedavno prvy krat hexou. Nemala ani teplotu len ju bolela nozicka od jedneho vpichu. 2 dni mi ani chodit nechcela inak bola uplne ok. na treti den "zazrakom" nozka prestala boliet a behala ako jedna. Tiez som si nevsimla ani ziadne zmeny v spravani a podobne. Iba prvy den bola taka "malatna" chcela iba spat a aby sme ju vsetci obskakovali a bozkavali jej bolavu nozku.... Ale to bolo tym ze sa na tom ockovani dost vyplakala podla mna....
@mirka_aa nedali sme uz ockovat a ani nedavam mala po poslednom ockovani dostavala 3 noci nejale krce strasne kricala a uplne sa napinala cela nevedeli sme co s nou robit...velmi som sa vtedy bala....a doktor mi povedal ze by jubuz viac neockoval ale ze sa mame rozhodnut my je to na nas...v Irsku kde zijeme ockovanie povinne nie je...a povedal mi to ze si to mam nechat pre seba ze mi ju neradi viac uz ockovat...
Ahoj ja sice zijem v Irsku s malou kde ockovanie nie je povinne, ale ked som doktorovi spominala, ze malu chcem dat ockovat az neskor povedal, ze ok ale ze do 3r to musi stihnut ,,,,moja je sice 2 vakcinami ockovana, ale po poslednej som sa velmi vylakala tak som chcela pockat,,,ale teraz som trosku nekludna co pises.... 😒