Zvýšený prolaktín u muža

pabla99
30. nov 2023

Dobrý večer prajem. Chcem sa opýtať vás žien či tu je niektorá ktorá mala muža s týmto problémom. Keďže v júni môj snúbenec absolvoval spermiogram a výsledok bol atenoteratozoospermia. Nedalo nám to a išiel ešte k urologovi či je všetko OK. A vyšlo mu toto. Čítala som na internete, že to môže spôsobovať neplodnosť u mužov. Na jednej strane som rada, že na niečo prišli na druhej strane, musí ešte absolvovať vyšetrenie na endokrinológii. Je tu nejaký taký prípad, že užíval muž nejaké lieky, hladina prolaktínu sa znížila a otehotneli ste?

anjelicek26
30. nov 2023

Syn ma tiez vysoku hladinu prolaktinu, lekarka mu vravela, ze je to spojene s nizkou hladinou testosteronu pred spustenim puberty... tvoj muz ma testosteron v poriadku?

pabla99
autor
30. nov 2023

@anjelicek26 ahoj, práveže nie testosterón má v poriadku, len ten prolaktín má dosť zvýšený. Má byť od 58-289 a má ho až 380😌 urológ hneď povedal že si to musí poriešiť na endokrinologii že to nie je dobre. Videla som tu veľa prípadov že mali ženy zvýšený prolaktín a tým blokoval ovulaciu, ale u mužov to spôsobuje zrejme to iste…

anjelicek26
30. nov 2023

@pabla99 boh vie,syn mal 244.. ked budete vediet preco daj vediet..my riesime Endokrinologa furt kvoli pomalemu rastu...

pabla99
autor
4. apr 2024

@anjelicek26 tak hlásim sa až dnes, pretože až dnes sa to celé nejako vysvetlilo. Po urologovi bol moj snúbenec objednaný na endokrinológiu. Tam mu robili komplet vyšetrenia (štítna žľaza, nadobličky). Všetko vyšlo v poriadku, aj testosterón a ostatné hormóny, ale zasa ten nešťastný prolaktín zvýšený dva krát toľko ako je norma. Následne ho poslali na MR, lebo mali podozrenie na nador hypofýzy. Aj na MR boli dlhé čakacie doby. Nador hypofýzy sa však nepotvrdil. Endokrinológ sa k tomu vyjadril tak, že dnes posledný krát zobrali môjmu snubencovi krv. Ak vyjde prolaktín opäť zvýšený (čo podľa mňa aj bude), následne bude nasadená tabletková liečba.
Z čoho to však má, ani endokrinológ nevedel povedať..
Bol zaskočený že všetko je v poriadku len prolaktín stále zvýšený.
Inak gratulujem k bábätku 😊😇

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre