Zvýšené NK bunky a tehotenstvo

katka435
22. okt 2019

Baby, ktoré máte imunologicky problém, zvýšené NK bunky, brali ste v tehotenstve Prednison? Mám jedno tehotenstvo úspešne za sebou, brala som Prednison na zvýšené NK bunky, plánujeme druhé bábo a nechcem brať už lieky, preto sa chcem opýtať, či niektorá mala úspešné tehotenstvo aj bez brania týchto liekov v takej diagnóze.

babyfrog
22. okt 2019

@katka435 ja mám zvýšené NK bunky a chodím každé 2-3 týždne na infúziu intralipidov

katka435
autor
22. okt 2019

@babyfrog Tiež som na ne chodila ale nepomohli mi, až Prednison mi pomohol. Keď som užívala infúzie tak som potratila. Ale stále rozmýšľam, či to nebola iba blbá náhoda. Neviem potrebovala by som názor mamičky, ktorá má viac detí a na problém s NK bunkami.

babyfrog
22. okt 2019

@katka435 u nás je záhada nám sa podarilo prirodzené ani nevieme ako a až potom som zistila že máme tieto NK bunky zvysene..takže hneď mi infúzie nasadili ... A v ktorom tt si potratila?

katka435
autor
22. okt 2019

@babyfrog Nám sa tiež podarilo prirodzene, len skôr som už riešila imunitu. V 10.tyzdni, ty si v ktorom týždni?

mamina321
6. nov 2019

@katka435 ja som brala prednison až do konca tehu, netrúfla by som si bez neho 😏

babyfrog
6. nov 2019

@katka435 ja som momentálne v 13tt...

katka435
autor
6. nov 2019

@mamina321 A máš jedno bábo, či viac? Ja som brala do 20.týždňa 5mg Prednisonu 1xdenne... malý v brušku málo priberal, tak som rozmýšľala, či to nebolo aj kvôli tomu. Máš len problém s NK bunkami, či aj niečo iné? Ak sa môžem opýtať, akú hodnotu si mala NK buniek?

mamina321
6. nov 2019

@katka435 to si už nepamätám tie hodnoty nk buniek. Prvé tehu som mala v poriadku, potom 3x potrat, proste imunilogicky problém, zistili mi aj celiakiu a antifosfolipidovy syndróm.

katka435
autor
6. nov 2019

@mamina321 Jaj, tak to je iné,lebo je tam aj ten antifosfolipidovy syndróm. Aké si mala dávkovanie prednisonu počas tehotenstva?

mamina321
6. nov 2019

@katka435 mala som 5mg, a potom od cca 12tt 10mg, lebo mi išli hore nk bunky a tiež crp. Antifosfolipidovy syndróm , tam prednison nie je potrebný, kvôli nemu som musela pichat fraxiparine a aspirin.

janie7
16. dec 2020

Ahojte dievčence, ak je táto diskusia ešte aktívna, kde ste prosím Vás chodili na intralipidové infuzie. Ja mám iba mierne zvýšené hidnoty, jedu kolonku mám v norme, ale aj tak mi lekárka povedala, že na počatie je to trošku vyššie a absol. počet by mal byť max 0.5 a ja mám 0.57. Chcem sa ešte o tomto poradiť s mojim IVF lekárom, on tieto imuno dvakrát nemusí😉, len samozrejme musí držať aj názor lekarky, no potrebovala by som vedieť aj príklady z praxe😉 Vopred vďaka.

brona11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre