Zvládnem tehotenstvo, keď mám nadváhu?

10. mar 2023

Ahojte baby.Mala som minulý rok okolo 104 kg a koli tomu ze už chcem mať dieťatko som schudla a momentálne mam 92-93 kg.Meriam 170 cm čiže stále to není ôk ale v zhladom k môjmu veku už čakať nechcem.Myslite si ze zvládnem tehotenstvo? Lekar mi povedal ze smelo do toho ze inak som ok a že on mal ďaleko ťažšie pacientky a zvládli to v pohode

jaskolka
10. mar 2023

V pohode to dáš, ja som začínala pri synovi s 90 kg tehotenstvo a rodila som 96 kg. V pôrodnici ostalo 10 kg, odvtedy som ešte viac schudla, a s dcérou bola ešte menšia váha na začiatku. Kamoška vážila 98 na začiatku a pri pôrode mala 107,takisto asi 10 kíl h ed odišlo a momentálne váži 82(energicke dieťa). Tehotenstva (aj moje, aj jej) prebehli úplne v poriadku.
Ono pri vyššej váhe na začiatku ten prírastok celkovo nie je veľmi vysoký. Aspoň čo ja poznám,tak do 10 kíl maximálne ženy pribrali.

lienka175
10. mar 2023

neboj, zvládneš 🙂 ja som začínala s 92kg, rodila som 99kg a v pôrodnici všetko zostalo... po pôrode som schudla ešte viac, na 77kg

simca06022011
10. mar 2023

jasne, otehotnela som 92kg a den po porode som mala 82... hlavne je nepribrat v tehotenstve 20kil..

kvojtanikova
10. mar 2023

Ahoj, v prvom rade si myslím, že je to veľmi rozumné, že sa nad tým zamýšľaš a evidentne ti na tom záleží, keďže si už dosť schudla, držím palce, určite všetko dobre dopadne, nemyslím si, že pri výške 170 cm je 93 kg koniec sveta. Áno, je to nadváha, ale neznamená to predsa, že nemôžeš otehotnieť. Budeš chodiť normálne na kontroly, po pôrode možno schudneš naozaj ešte aj viac, počas tehotenstva niekto priberie 25kg, niekto ani 10 kg nie, to je individuálne. Ozaj ti držím palce a prajem,nech sa ti to podarí.

mina17
10. mar 2023

Ja som pri synovi začinala na 99 rodila som mala som 120 prj dcére som Bažíka na zaciatku 113 rodila som 127 😂

danyelia
10. mar 2023

Ahoj, zvládneš...držím palce. Len trošku nerozumiem, prečo to občas ženy, necháte dospieť až do takej váhy - lebo 90 až 100 kg/ 170 cm je fakt dosť a až potom to riešite...🙄

divokykonik
10. mar 2023

Ja som začínala na 86, končila na 85 a z pôrodnice som išla s 78 kg. 🙂

zdenkatv3
10. mar 2023

Preco by si nezvladla. Ono to nie je az taka hrozna vaha a vidis aj doktor ti povedal, ze smelo do tho, tak by si mala tie svoje starosti proste zahodit za hlavu

bublinka1426
10. mar 2023

@divokykonik koncila o 1kg lahsia pri porode? to sa da? ci si stale grcala.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sabca_m3
10. mar 2023

Mna by zaujimalo ako sa zenam dari nepribrat tahu váhu , napr 20 kg. Ja som sa ani neprejedala ani nic a bohuzial nabrala som tolko🤦

daniela2202
10. mar 2023

Prečo by si nezvládla, len sa zdravo stravuj

rude_baby
10. mar 2023

@sabca_m3 ja tiež, 20 kg 🤦‍♀️a to som nemala pocit, ze jem za dvoch alebo sladké na kila... 🧐

sabca_m3
10. mar 2023

@rude_baby presne, ja som zila len na ovoci sa da povedať a po porode mi ostalo 15 kg do plusu a teraz som znova tehotna tak sa aj bojim🫥

ivangeline
10. mar 2023

Ak mas problem so stravovanim,tak problem bude..ale ak vies jest s mierou,dotoho. 🙂

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilly16
10. mar 2023

Mala som 87 pred otehotnením a keď som rodila 99kg

maranta_leuconeura
11. mar 2023

No nemas nadvahu, ale obezitu. Napriek tomu si myslim, ze tehotenstvo zvladnes. Drzim ti palce, aby si s dietatom pochopila, ze chces zit prenho co najdlhsie, davat mu dobry priklad a motivovalo ta to dostat svoje telo do zdravej formy 🌷

jasmine_3
1. apr 2023

Ahoj. 🙂 Ja som mala okolo 84-85 keď sme sa začali snažít. Skončili sme na IVF kde som z toho mnozstva hormónov a liekov pribrala na cca 98 (žiadne prezieranie, išlo to rapídne hore v priebehu troch mesiacov). Otehotniet sa podarilo a hneď na začiatku som schudla 4 kilá. Takže určite to zvládneš 🙂 stojí to za to

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre