Zumba počas prípravy na tehotenstvo

evkabranko
21. aug 2013

ahojte...snažíme sa o bábätko a chodím cvičiť zumbu..môžem v zumbe pokračovať, či radšej nie??

sissy27
21. aug 2013

@evkabranko a prečo by si nemohla? aj keby si tehotná bola, tak trošku zvoľníš tempo, sama uvidíš, čo ti vyhovuje... neviem o tom, že tehotenstvo a šport by nešli dokopy...
ženy preboha, čo by ste chceli pol roka pred otehotnením a počas celého tehotenstva len ležať a dýchať čistý kyslík? ak sa nejedná o rizikové tehotenstvo, tak sa dá fungovať normálne, veď to nie je choroba...

levandulova85
21. aug 2013

zumba nijako nebrani otehotneniu, prave naopak, zdravy zivotny styl mu len a len prospieva...

sjuzan77
21. aug 2013

@evkabranko ja som so zumbou musela skoncit hned ako som tusila, ze som tehotna. Ale ide o to, na aky druh zumby chodis, nasa bola velmi dynamicka, same vyskoky, vypady, takze tie silne otrasy by v zaciatocnom stadiu tehu urcite neboli prospesne..

alcahelca
21. aug 2013

ahoj, je pravda že zdravý životný štýl - a teda aj cvičenie - môže byť prínosné ak sa snažíme o dieťatko....
Treba brať do úvahy aj výmer aktivity - ak si ma zumbu chodila aj predtým, tak nevidím v tom problém, ono záleží aj od cvičiteľky aký štýl zumby "prevádzkuje" a samozrejme od tvojho zdravia a tvojich pocitov.
Ja osobne som tiež chodila na zumbu, do 2 mesiaca, ale nakoľko som pri prvom počatí "samovolne potratila" tak mi to lekárka výslovne zakázala, a v druhom trimestri som sa k nej už nevrátila, lebo naša cvičiteľka bola veľmi skákavý typ a to mi nerobilo dobre....už som nevládala 🙂

Je to výsostne len na tebe či budeš alebo nebudeš chodiť, daj na svoje pocity a v každom prípade skákanie a tempo sa dajú zmeniť 🙂

evkabranko
autor
21. aug 2013

oki baby ďakujem, áno aj my máme takú dynamickú zumbu, ale bez nej nevydržím ani týždeň 🙂 uvidím ako to pôjde

danuella
21. aug 2013

ja som cvicila zumbu do 25 tt, dokonca som aj prcvicovala. trochu som zjemnila tempo a robila to co som citila ze nie je nasilne. a moj porod bol takmer bezbolestny a za 2 hod. som mala maleho v naruci- aj s cestou do prodnice, cakanie na vysetrenie a prevoz na salu. a myslim ze to cvicenie mi velmi pomohlo. pocuvaj svoje telo a daj na svoj pocit. ak by si mala problem prestan ale mne osobne to problemy nerobilo

soniamalinik
21. aug 2013

Ahojte, od kedy som tehotna, postahovala som si jogu pre tehotne a cvicim tu. Jogu, ktoru som cvicila pred tym uz teraz radsej necvicim. Ak milujes Zumbu, skus najst na youtube Zumbu pre tehotne a cvicit ju doma.

http://www.youtube.com/results?filters=long&sea...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre