ahojte...snažíme sa o bábätko a chodím cvičiť zumbu..môžem v zumbe pokračovať, či radšej nie??
zumba nijako nebrani otehotneniu, prave naopak, zdravy zivotny styl mu len a len prospieva...
@evkabranko ja som so zumbou musela skoncit hned ako som tusila, ze som tehotna. Ale ide o to, na aky druh zumby chodis, nasa bola velmi dynamicka, same vyskoky, vypady, takze tie silne otrasy by v zaciatocnom stadiu tehu urcite neboli prospesne..
ahoj, je pravda že zdravý životný štýl - a teda aj cvičenie - môže byť prínosné ak sa snažíme o dieťatko....
Treba brať do úvahy aj výmer aktivity - ak si ma zumbu chodila aj predtým, tak nevidím v tom problém, ono záleží aj od cvičiteľky aký štýl zumby "prevádzkuje" a samozrejme od tvojho zdravia a tvojich pocitov.
Ja osobne som tiež chodila na zumbu, do 2 mesiaca, ale nakoľko som pri prvom počatí "samovolne potratila" tak mi to lekárka výslovne zakázala, a v druhom trimestri som sa k nej už nevrátila, lebo naša cvičiteľka bola veľmi skákavý typ a to mi nerobilo dobre....už som nevládala 🙂
Je to výsostne len na tebe či budeš alebo nebudeš chodiť, daj na svoje pocity a v každom prípade skákanie a tempo sa dajú zmeniť 🙂
oki baby ďakujem, áno aj my máme takú dynamickú zumbu, ale bez nej nevydržím ani týždeň 🙂 uvidím ako to pôjde
ja som cvicila zumbu do 25 tt, dokonca som aj prcvicovala. trochu som zjemnila tempo a robila to co som citila ze nie je nasilne. a moj porod bol takmer bezbolestny a za 2 hod. som mala maleho v naruci- aj s cestou do prodnice, cakanie na vysetrenie a prevoz na salu. a myslim ze to cvicenie mi velmi pomohlo. pocuvaj svoje telo a daj na svoj pocit. ak by si mala problem prestan ale mne osobne to problemy nerobilo
Ahojte, od kedy som tehotna, postahovala som si jogu pre tehotne a cvicim tu. Jogu, ktoru som cvicila pred tym uz teraz radsej necvicim. Ak milujes Zumbu, skus najst na youtube Zumbu pre tehotne a cvicit ju doma.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@evkabranko a prečo by si nemohla? aj keby si tehotná bola, tak trošku zvoľníš tempo, sama uvidíš, čo ti vyhovuje... neviem o tom, že tehotenstvo a šport by nešli dokopy...
ženy preboha, čo by ste chceli pol roka pred otehotnením a počas celého tehotenstva len ležať a dýchať čistý kyslík? ak sa nejedná o rizikové tehotenstvo, tak sa dá fungovať normálne, veď to nie je choroba...