Zotavenie a menštruácia po mikropotrate

zuzkalujza
6. máj 2020

Dievčatá, tie ktoré ste prekonali mikropotrat, po akom čase ste dostali menzes a Vaše telo sa vrátilo do "normálu"?

Ja som potratila v 5 - 6 týždni, krvácala som následne 5 dní. Bola som aj 4 dni v nemocnici pre veľké bolesti. Už teraz nekrvácam, no mám stále tie bolesti v podbrušku. Bola som aj na kontrole u DR. na sone bolo všetko OK. Mám prísť až po tom ako dostanem prvú menštruáciu. Viem, že každá sme iná, ale ako dlho to trvalo u Vás? Kým ste sa cítili fyzicky dobre (o psychike nehovorím.....)

Ďakujem 🙂

22domi22
6. máj 2020

@zuzkalujza ahoj no ja prežívam niečo podobné tiež som začala v 6 tt krvacat na sone nič nebolo vidieť len vysoko sliznicu ale hormon v krvi ešte stale mám takže chodim na odbery ale mam to brať ako samovolny potrat aj si bola na čistenie či nebolo treba?

misa11111
6. máj 2020

Každé telo je iné, ja som mala potrat 8 týždeň museli ma čistiť, vyčistili oddýchla som si ešte 5hodin v nemocnici a šla som domov. Povedali mi že 10 dní sa nesmiem namáhať nosiť nič ťažké. A tak aj bolo.

zuzkalujza
autor
6. máj 2020

@22domi22 na čistení som nebola, len som dostala silné bolesti, tak som šla na pohotovosť. Tam ma vyšetrili, na sone nebolo nič vidieť, tak mi zobrali krv na HCG a nechali na pozorovaní v nemocnici. Na druhy deň som poobede začala krvácať veľmi silno a aj bolesti sa stupňovali. Urobili zase sono, odbery a na základe toho zhodnotili ako mikropotrat. Ešte si ma tam nechali 3 dni, aby vedeli či ma nebude treba "vyčistiť", ale našťastie nebolo vykrvácalo to samé von. Mne išlo HCG takto po prijatí 50, na druhý deň už iba 10 a v deň prepustenia iba 3,2.

22domi22
6. máj 2020

@zuzkalujza tak potom si myslím že ak sa cítiš už lepšie že telo sa stym vysporiadalo same ja sa tiež citim uplne dobre nič ma neboli ani niesom unavena ani prsia ma už nebolia len čakám že hcg bude fakt už minimum alchemylkovy čaj pijem na posilnenie maternice akurat a vitaminy tak uvidime

zuzkalujza
autor
6. máj 2020

@22domi22 práve, že sa necítim o moc lepšie. Akurát už nekrvácam, ale bolesti mám stále v podbrušku :(

22domi22
6. máj 2020

@zuzkalujza tak zrejme sa stahuje maternica tak to citiš ako pobolievanie predsa bola určite zväčšená pokial si to take mierne bolesti si myslim že je to v poriadku pokial by to boli až kŕčovité bolesti tak si zajdi radšej na kontrolu skus piť alchemylku a len oddychuj 🙂 My ženy sme silne tak to prekoname 🙂

88koalka88
6. máj 2020

Ja som začala krvácať presne v 6tt, kedy som bola 1x objednaná aj k dr., keď som prišla som mu to aj povedala a na na sone nevidel už nič, povedal, že keď mi prejde MS normálne, bez bolesti, tak nie je nutné ani čistenie ani ďalšia návšteva...Jedine ak by som mala komplikácie. Ja som nemala ani bolesti, ani žiadne zdravot.komplikácie, prišlo to ako MS, trval asi 7dni, bola silnejšia ale tak nič hrozné. O mesiac som dostala MS normálne. Brali mi aj krv a mala som HCG 480...
Fyzicky to telo zvládlo dobre, psychicky som sa s tým trochu dlhšie vyrovnávala...

zuzkalujza
autor
6. máj 2020

@88koalka88 tak o psychickom zotavení ani radšej nehovorím. To viem, že bude na dlho. O miminko sme sa snažili viac ako rok, už sme mali ísť aj na IVF, lebo povedali, že prirodzene nikdy neotehotniem.... nakoniec to išlo aj prirodzene, len to dopadlo ako to dopadlo.... Teraz sa musím dať dokopy, aby sme mohli ísť do centra.

22domi22
6. máj 2020

@88koalka88 tak to maš rovnake ako ja 😑 akurat stým že mne doktorka stale hovorí že pojdem na čistenie aj ked tvrdi že tam nič nemam ani nič tam nevidno ale nech si hovori pokial mi klesne to hcg tak predsa nemusim nič podstupovať ja už 4 ty deň krvacam ako pri ms už sa radšej ani nerozčulujem nadtym prečo to zas nevyšlo 😔 ak sa smiem.spytat zakolko dni ti zmizol ten hcg z krvy?

zuzkalujza
autor
6. máj 2020

@22domi22 v pondelok som mala tých 50, v utorok večer 10 a v piatok iba 3,2. Doktor povedal, že je v danej situácii je dobré, že to tak rýchlo kleslo. Lebo ak to klesá pomaly, prípadne občas aj trošku stúpne môže isť o mimomaternicové tehu a to je veľmi nebezpečné. Hlavne ak nevidno nikde plod, čo mne nebolo. Ale, teda, že pri takýchto malých hodnotách HCG určite nešlo o mimomaternicové, ale o mikropotrat. Ty vieš aké máš HCG?

22domi22
6. máj 2020

@zuzkalujza ja netuším iba mi povedali že nejake hodnoty mi namerali ale zrejme male no zajtra sa na všetko spýtam nedam da odbiť pretože stale len od dveri k dveram chodit už som si prežila toho stresu dosť aj pri prvom ktore nevyšlo tak už sa nedam

zuzkalujza
autor
6. máj 2020

@22domi22 nedaj sa odbiť, aby sa ti niečo nestalo. Lebo ak by si mala to HCG vyššie a nebudú vidieť embrijko, alebo aspoň niečo môže isť naozaj o mimomaternicové. A to je život ohrozujúci stav. Nechcem ťa v žiadnom prípade strašiť, ale pre istotu sa nenechaj poslať preč bez poriadneho vysvetlenia od Dr, že čo sa vlastne deje a prečo volí takýto postup. Ja som sa na to veľmi podrobne pýtala v nemocnici a všetko mi to pekne vysvetlili. Najprv som bola smutná, že si ma tam nechali, potom som bola rada, že som tam, keď sa spustilo aj krvácanie a celkovo sa to zhoršilo. Hneď bol pri mene doktor, prehliadol ma, spravil sono, zoral krv, vysvetlil čo sa deje. Boli naozaj všetci veľmi milý, trpezlivý a ochotný.

22domi22
6. máj 2020

@zuzkalujza tak povedala že to mám brať ako samovolny potrat nič viac že zajtra na kontrolu a krv .Ja som doma pretože ma nič nebolí ani mi nieje zle len krvacam ako ked mam ms a tie hodnoty na tie sa určite spytam lebo mne brali krv v sobotu to som ešte nekrvacala až v nedelu to začalo a v pondelok mi brali krv znova robila som si v pondelok test slaba čiarka bola dnes som robila a bola už uplne taka ako tieň slaba tak snad to klesa

zuzkalujza
autor
6. máj 2020

@22domi22 mne tiež čiarky postupne slabli na teste. Prvú som mala viditeľnú, peknú na to že to bolo ešte len 2 dni do MS, druhý v deň MS, bola už slabšia, a posledný som si robila v utorok ráno a už tam bol ledva viditeľný duch a večer prišli bolesti a išla som na tú pohotovosť. Ale už ako som videla len toho "ducha" vedela som, že nie je všetko v poriadku.

juliet86
6. máj 2020

@zuzkalujza chcem ta len povzbudit. urcite je tazke co prezivas. ja som sa ivf dlho branila. u nas bol muzsky faktor. kazdopadne vyslo to a jedine co si vycitam je ze som najprv skusala vsetky soft metody. vitaminy. nativny cyklus. planovany pohlavny styk. cim som zabila aj rok rok aj pol. ked by som sa tomu tolko nevyhybala mohla som uz druhe planovat ;) to len na povzbudenie jasne ze to je ine u kazdeho. drzim ti palce

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre