Mám na Vás otázku, manžel má zlú DNA spermií aj fragmentaciu a vlastne všetko. Dr mi nasadila progesterón počas ovulácie, ale bojím sa otehotnieť, keď má muž zlú DNA... Máte nejakú skúsenosť alebo informáciu ako veľmi majú tieto veci vplyv na zdravie dieťaťa?
Chápem že určite má.. doktorkra vravela, že nie ale hneď nato povedala že vedia vyšetriť embryá.. aj tak je vo mne strach.
@klar25 z takeho tehotenstva nebude nic ( potraty, priroda eliminuje nezdrave embrya)
Chodte riesit urologa/androloga a navstivne centrum asistovanej reprodukcie
Ako co je zle? Rychlost, kvalita, pocet…neviem. Myslim ze aj zo zlej genetiky sa da vybrat to spravne, alebo som to nepochopila. Resp je tam ta odolnost a zivotaschopnost ktora podpori udrzanie tehotenstva myslim. Ale tymto pojmom nerozumiem a celkovo tematike. Ked su konzultacie tak uz teda neviem ako v skratke sa to vybavuje. Keby slo o mna tak by som si este asi nieco spatne vybavovala v literature aby som sa uistila o navratnosti investicie.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@klar25 za mna by som sa poradila v centre asistovanej reprodukcie, nech to posudia oni, ci to je na prirodzene oplodnenie a ake su tie poskodenia. Ci su tam nejake dobre spermie. Lebo je fakt, ze poskodene spermie sposobuju rozne nesvary ako MA do 12tt a pod. Ja som s tymto mala problem s mojim ex. Teraz cakame druhe dieta s mojim muzom a prve mame zdrave.