Dobry den prajem, prosila by som o radu. Chcem brat utrogestan ako snahu otehotniet.Mala som zle info ohladom davkovania utrogestanu a az dnes, co som prave 21 den cyklu som vzala jednu tabletu rano a na vecer vezmem druhu. Myslite si, ze je to uz neskoro? Kedze by sa mali brat od 17 dna cyklu? Avsak ja som mala ovulaciu 24-25.1. co je 16. a 17. den cyklu, mavam 31 dnovy cyklus. Ako si mam nastavit davkovanie? Kedze od dnes do konca cyklu to vychadza na 22 spotrebovanych tabliet, mam ich zobrat iba tychto 22 tabliet a 9.2. vysadit aby dosla menstruacia presne na 31.den cyklu? ak mate skusenosti, poradte prosim. dakujem za rady
No neviem veru, uttogestan som mala vzdy predpisany ...
Ako nechapem, utrogestan je progesterion. je to hormon na udrzanie tehu. ja na predpis. Ak mas dostatok progesteronu, tak ti to netreba. Predpisal ti ho gyncar? na zaklade coho? Vysledkov krvi?Ak ano, tak ti urcite povedal aj davkovanie. Ak si si ho nasadila sama, tak ako vies, ze ti ho naozaj treba? Otehotniet ti urcite nepomoze. Ako som uz spomenu, progesteron sa dodava zenam uz tehotnym, ktore ho maju nedostatok a mohli by potratit.
No ak si mala ovu az 17. den tak si ho vzala akurat. Mne dr. povedal ze mam zacat brat OVU + 3 dni nebrat az na 4 den po ovulacii zobrat 2 rano a 2 vecer a brat 10 dni a vysadit a mala by prist ms. Lenze tiez som nevedela ci po 10 dnoch prestat brat kedze som este nevedela ci som tehotna a keby som prestala brat utrog. a nahodou by som bola tehotna tak by mohlo dojst ku krvacaniu a prip. tehotenstvo by sa prerusilo. Tak som to brala dlhsie ako 10 dni az kym som si nebola ista ze tehot. test mi mohol spolahlivo ukazat ci som alebo nie som tehu. Ale na 12. den brania utrogestanu mi test ukazal // takze som ho brala az do 12 tt. Tym ze budes brat utrog. par dni dlhsie nic nepokazis myslim. Niekto vravi, ze si oddialis cyklus ak ho budes brat dlhsie. Nuz je na tebe ako sa rozhodnes. Ja som sa rozhodla takto. A inak baby maju pravdu. Ja som ho brala tiez preto, lebo som mala malo progesteronu a neviem ci je branie v tvojom pripade opravnene.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Prepáč, ale na základe čoho si myslíš, že Ti Utrogestan pomôže otehotnieť? Trpíš insuficienciou žltého telieska? Je to liek, ktorý Ti má predpísať Tvoj gynekológ, ako aj určiť dávkovanie. Urobiť vyšetrenia, určiť, kde je problém. Samoliečba nemusí dobre dopadnúť. Nie sú to lentilky.