Zmena správania 3,5 ročnej dcérky

katuskatt
4. okt 2017

Dobry den. Potrebujem poradit ako dalej. Mam 3,5 rocnu dceru. Porod bol tazky a odvt

katuskatt
autor
4. okt 2017

A odvtedy sme na seba velmi naviazane. Nikdy sme bez seba neboli. Nikdy ju nikto nestrazil. Od septembra nastupila do skolky,prvy den bola hotova katastrofa. Plakala dve hodiny v kuse. Postupne si celkom zvykla. V spravani sa nam otocila o 360/stupnov,je protivna,nervozna,vzdorovita,kazdeho vyhana. . . .
Teraz je doma chora a od dnes ju strazi moja mama lebo ja som dnes nastupila do prace a ona je na tom strasne. Nic nechce jest,nechce spat len caka kedy pridem domov. Uz teraz place lebo zajtra idem do prace. Krici,maminka moja nikam nechod bud so mnou doma . . . trha mi srdce ju takto vidiet.

libawet
4. okt 2017

@katuskatt nepovoliť, vydržať to, aj keď je to ťažké.

siska53
4. okt 2017

@katuskatt
Nuz..odlucenie bolo treba skor trenovat..aby to nebolo az taketo..to nesuvisi s porodom..
Treba len vydrzat.
Nasi tiez prerevali a to maly je dost spolocensky, zvyknuty byt aj s inymi-myslim rodinu a aj s detmi s arad hraval uz od 2rokov. - prve tri mesiace v skolke prereval,hoci tam.mal aj kamosov z ihriska.

Mala.tiez,revala,resp.ona tak.menej hlucne,zato stale to trochu pretrvava- ona to riesila zo zaciatku nejedenim a nepitim a pocikavanim sa tam.
A rano,najma.pondelky neskor su stale tazke. Teraz sme.menili skolk,je to trochu ako na zaciatku..

A potvrdzujem-zmena spravania,ta zlost a tak,to len vydrzat,nez to prejde,snazit sa jej co najviac venoavt mimo toho.
Nam.sice nepomohla ani knizka, rozpravanie sa o o skolke a tak,ale moji vedia byt aspon s oribuznymi bez problemov a aj vedeli.

Ty si jej spravila prilis velky sok. Najskor len s nou a nebola s nikyym inym a zrazu ju das do skolky plus k rodine,na ktoru nebola zvyknuta,ze je s nou bez teba a ty zrazu si prec,co predtym nezazila.. Tak musite to len vydrzat.. Alebo ostat doma,pripravit ju najskor aspon na odlucenia stravene s rodinou,potom skolka s cudzimi.. A az ty potom opat do nejakej prace..

eliska13
4. okt 2017

@katuskatt teraz sa trápite obidve:(teraz je neskoro dávať Ti rady, že mala byť aj s niekým iným chvíľu s tvojou kamarátkou, susedou...chvíľu sama v materskom centre.Je to pre ňu šok skús ju nejako motivovať,že jej prinesies knižku nálepky bábiku po robote hocičo....aj pre dospelých ľudí je zmena nástup do novej práce a nieto pre dieťa odlúčenie od matky.
Uvidíš ako sa to vyvinie, ak začne zle spávať či plakať v noci či nejaké divné správanie možno nie je zrelá pre škôlku nedaj si nahovoriť, že všetky 3 r deti tým prešli a je to normálne

deti95060810
4. okt 2017

trošku to poznám. Syn bol podobne na tom ako tvoje dieťa.... v škôlke len sedel a pozeral do dverí kedy prídem po neho....ani jesť, ani spať, deti ho vôbec nezaujímali. Učiteľky detto. ja som išla do práce ráno o 5h. - on ešte spal ....zostal s mojou mamou. Aj jej robil scény. Trvalo to pekne dlho kým si ako tak zvykol. Po niekoľkých rokoch
som mala aj ďalšie deti - a tie takéto problémy nemali....asi aj preto, že boli viac spoločenské, doma zostávali aj s ocinom - teda bezo mňa, neboli na mňa až tak veĺmi nalepené....

katuskatt
autor
5. okt 2017

Ona byva s tatinom. Chodia spolu von,strazi ju . . . sem tam ju postrazila aj moja mama,ale to tiez stale caka kedy pridem domov. Tento tyzden je doma s mojou mamou lebo je chora ale to je nocna mora. Nechce jest,spat. V noci place zo sna,aby som nikam neisla a bola s nou doma. Do skolky chodila na 4 hodiny,takze som si isla pre nu a spala doma. Ale tod pondelka tam musi spat lebo uz budeme vsetci v praci. A rano ma uz nevidi lebo chodim na 6 do prace. A je z toho mimo. Hodiny placu,kde je maminka a kedy pridem domov.

katkakovac
5. okt 2017

@katuskatt hmm, prepac, ale na toto si mala mysliet skor. Treba trenovat deti, nech si zvyknu aj na niekoho ineho ako mamu. Teraz sa jej vecer vela venuj, stiskaj, mojkaj. Uistuj ju, ze je to normalne, ze jej maminka chyba. Ale maminka musi chodit do prace a vudy sa k nej vratis. A okrem toho, praca tvojej dcerky je, ze chodi do skolky sa hrat. Tak jej to kludne povedz.
Moj syn napriklad byval v skolke obleceny a obuty, ked bol nervozny. Akoby bol nachystany na moj prichod. Potom sa zacal hrat a aj zabudol, ze chcel ist domov.
Kazdopadne, musi to vydrzat. Vecer ju niecim malym odmen, ze to pekne zvladla. Obcas ju davaj mamine varovat aj mimo skolky. Jednak ty si oddychnes a ona si zvykne, ze je to normalne byt bez mamy.
Ja som musela syna nechat cely den z nasimi uz ked mal 9 mesiacov. Zvladal to celkom dobre. Dcera podobne. Teraz chodia k nasim na cely den raz do tyzdna. Syn dokonca uz niekolkokrat prespal aj v noci.
V maji minuleho roka mal tyzden, kedy v skolke nechcel moc byt. Byval casto chory, zmenil sa personal a celkovo sa tam prestal citit dobre. Potom to preslo, same od seba, zo dna na den.
Prajem ti pevne nervy. Mnohe deti placu, niektore aj cely oktober preplacu. Je to bezne, casom si zvyknu. Za par mesiacov nebude chciet zo skolky domov.

mawka
5. okt 2017

najlepsie, ak nechas malu dychat volne a oddychni si aj ty. vypestovali ste si vzajomnu zavislost a dost silnu. nie je sa co cudovat. ked zavislemu zoberies drogu, tiez vyvadza. byt rodiceom je skvele, ale s rozumom.

eliska13
5. okt 2017

@katuskatt tak už režim škôlky pozná, keď chodila na 4 hod nie je to pre ňu nové už iba vydržať a motivovat

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre