Ahojte, s manželom sa snažíme už rok a pol. Gynekológ mi robil folikulometriu aj hormonálny profil - všetko bolo ok. Sledujem si aj cyklus s STM. Manželovi vyšiel zlý spermiogram - nízky počet, pohyb a morfológia 99%. Nasadil vitamíny, začal chodiť do fitka, nefajčí, alkohol len príležitostne a ja sa snažím variť nám zdravo. Lenže pristupuje k tomu ako malé decko. Vitamíny si dá sám od seba len občas, každý deň mu to musím pripomínať, tak isto aby sa napil lebo 0,75 l podľa neho stačí (má 189 cm a 95 kg), s fitkom je to tak 50:50, pravidelný sex, prechádzky a vôbec čokoľvek vonku musím iniciovať ja. Už som z toho vyčerpaná lebo zdravší režim držal max 2 mesiace a nemám chuť ho posielať na kontrolný spg keď to nerobí pravidelne a dlhodobo. Už nevládzem chcieť za dvoch. Podarilo sa niekomu otehotnieť aj s takýmto prístupom? Obaja máme 30 rokov.
@112modroocka Nestresuj sa.
Ked na neho budes tlacit takymto sposobom - ako keby bol tvoje male decko - tak to pojde do kytek...cela laska, cela intimita, cele snazenie... vybuduje si len odpor k niecomu, co "musi"... tu motivaciu musi najst v sebe on sam, musi to chciet... vitaminy a mineraly mu mozes "servirovat" aj v strave, ked varis, v jedle, ked mu pribalis flasku s vodou plnou mineralou...ale nie vedome upozornovat, kontrolovat, to nie je ok, je to dospely chlap... ked dalsi spermiogram nebude lepsi, navrhni mu IVF a darcovske spermie a uvidis...
@112modroocka su ludia co otehotneli aj ked im lekari povedalo, ze su neplodni. Vzdy je sanca.
A netlacis na neho moc? Ono je to pre toho chlapa dost velky tlak na psychiku. Skusila by som ho nechat tak, mozno zacne chcet sam ked na neho prestanes tlacit.
Práve že on je úplný flegmatik, je mu všetko jedno. Sám mi dokonca navrhuje IVF, ale ja chcem najskôr vyskúšať všetko možné aby to vyšlo prirodzene. Plus ten extrémny tlak od rodiny je neznesiteľný. Niekoľkokrát sme im povedali nech to nechajú na nás, ale bez výsledku.
@112modroocka u nás rovnako. Niekoľko mesiacov som za ním behala s vitamínmi a frflala že to neberie vážne. Ale ani po tom sa spg nezlepšil. Trvá to 4 roky a mame za sebou uz aj IVF. Takže na tvoju otazku- nie,presne s týmto prístupom sa to nepodarilo. Ale nie kvôli chlapovi, vitamíny nie sú vseliek a účinok neprichádza hneď. Treba zmeniť životosprávu, nestresovat sa (lebo oxidačny stres),vyvážená strava, vitamíny,veľa sexu a keď nepomôže potom vyšetrenie na urologii.
Asi ma budes mat za zlu, ale s flegmatikom, co mu je vsetko jedno a treba s nim jednat ako s malym deckom a stale ho kontrolovat by som dieta nechcela. Nebudes mat ziadnu pomoc a akoby 2 deti.
@stanulienkat vôbec nesúhlasím. On je možno flegmatik len pri "projekte dieta". Ako môžeš na niekoho povedať ze s nim dieťa nie len preto ze je flegmatik. ? Autorka snáď vie prečo si ho brala ... aj môj je flegmatik a som si 100% istá ze bude super tatko aj vďaka tomu.
@gejb je to mozne. Mna by pri takom pristupe porazilo.
@112modroocka a rodinu by som pri téme dieťa hneď zastavila. Dosť že sa stresujes sama nemusi ta ešte aj blízke okolie. Ničomu to nepomaha, práve naopak,toľko sa budete snažiť že vás aj prejde chuť. Plus sa ti stresom aj zvyšuje prolaktin a na to už budeš musieť brat potom doplnky aj ty...
Ale on ti navrhuje riesenie - IVF... preco sa tomu branis? Podla vysledkov ta zivotosprava asi tiez zazrak neurobi...
@stanulienkat chápem ťa, vlastne som v tom príspevku naňho len nakydala a vyplýva z neho že je úplne neschopný a lenivý. Ale presne ako píše
@gejb týka sa to len tejto záležitosti, inak je vo všetkom ostatnom pre mňa ten naj len jeho prístupu k zlepšeniu spg som sklamaná aj keď mu často závidím toto psychické nastavenie…
@112modroocka ok,nic v zlom. Nech sa teda zadari.
@112modroocka prestaň na neho tak tlačiť, čím väčší nátlak tým väčšia nechuť to robiť.... Osobne si myslím ze najväčší problém je keď sa z intimity a vychutnávania/uzivania si jeden druhého stane produkcia, lebo chcem/mam vek/rodina tlači a podobne.
Koľko je párov kde veľmi chceli a nič sa nestalo a zrazu sa na to vykaslali alebo začali riešiť ivf a za darilo sa. Držím palce nech sa aj vám čoskoro podarí.
@112modroocka nechaj ho dýchať. Tým tlakom ho stavia do pozície plemenneho býka, ktorý má len jednu úlohu. Stará sa o seba? Stará. Neodmieta liečbu? Neodmieta. Co ešte viac ma spraviť? Možno tusi, že tak ci tak skončíte na umelom oplodnení, tak prečo plytvať časom?
@112modroocka chudák manžel, veď on ani nemôže mať chuť na ten sex, keď ho neustále strážiš (v zmysle "liečby") či napomínaš. veď sa daj do kľudu, kašli na to, prečo to robíte a teš sa zo života. pokojná psychika ti skôr zabezpečí otehotnenie, než stav, kedy na to neustále myslíš.
@112modroocka hlavne natlačiť tak na neho. Mne ho normálne prišlo až ľúto. Ono mne to príde, že Ty pomaly chceš ten sex len kvôli dieťaťu a to je možno aj to, prečo sa nedarí, lebo tak neskutočne na to tlačíš. My sme prvého syna mali, keď som mala 19. Potom 2 potraty atď a ptm sa nám syn podaril vtedy, keď som povedala, že na to kašlem. Práve vtedy, keď moja psychika bola OK. Posielam veľa síl, najmä Tvojmu chlapovi, lebo to nemá ľahké...
@112modroocka a prepáč, až teraz čítam tvoje ďalšie komentáre. tlak rodiny? to fakt? vy si necháte od rodiny pindať v takej oblasti? čo máš 20? predpokladám, že nie, ak už riešite cez lekára... rodinu by som poslala do teplých krajín. toto je len a len vaša záležitosť, aj keby ste si namiesto detí adoptovali 3 psy z útulku, rodinu je do toho veľké.......
@anjelicek26 temu darcovské spermie by som nevytahovala.Tebe by nevadilo, keby muž povedal, že použijete darcovské spermie od inej ženy?
@112modroocka daj mu vitamíny k jedlu a netlač, lebo si pokazíte celý vzťah.Nefajci, cvici snaží sa...bud rada, že je flegmos aj tak možno vnútorne trpí oveľa viac ako si myslíš.Vek máte dobrý, keď sa nepodarí do určitého času choďte na umele
@panelacikova nie nenecháme, práve preto im stále hovoríme nech nám s tým dajú pokoj, že je to naša vec. Ale nedajú si povedať a stále to vyťahujú. A je ťažké byť psychicky v pohode, keď sa nás na to nonstop niekto vypytuje.
@112modroocka Miminko príde,ked ho budeťe najmänej čakať!🙂
@112modroocka to žijete s nimi? lebo ak nie, tak priamo povedať, že to bola posledná otázka, diskusia. ešte raz načnete tému dieťa, pol roka sa vám neozveme. bodka... naučia sa, neboj.
@luccija darcovske spermie od inej zeny? Ak myslis vajicko od inej zeny, tak pre mna to moznost je, keby nemam mat vlastne deti, tak kedykolvek... o niektorych veciach sa treba otvorene rozpravat, ale prvy krok je IUI, potom IVF (ako jej aj navrhuje muz), zbytocne sa tomu ona brani...
@anjelicek26 pomýlila som sa..sú to citlivé veci to sa už naozaj môže cítiť ako stroj na plodenie deti.S tým by som bola opatrná nie každý znesie, že jeho dieťa vlastne nie je jeho dieťa.Zena to inak berie a skôr spraví ustupky
Prestan ho znasilnovat. Mne by to tiez liezlo na nervy. Na chlapa je to uspech,ze vobec nieco so sebou zacal robit. Ked dieta ma prist,pride. Tymto tlacenim na pilu nedosiahnete nic. Vidim to u svagrovcov.Upli sa len na cisla a vysledky a vsetko musi byt top a 13r.su bezdetni.
@luccija ved ano... len nech na neho netlaci do vitaminov a doplnkov a on ma 99% morfologiu zlu, to je jasna karta na IVF... ktore on chce a ona caka na zazrak... neviem no ja v nom "chybu" nevidim zatial... ano su to citlive temy a chce to v hlave vela casu k urcitym rozhodnutiam dozriet.
@112modroocka Inak mi sme sa 11 rokov snažili o dieťa s manželkou,ale náš prípad bol opačný,že ja som bol v poriadku,aj spermie,všetko,ale ona mala choré vaječníky,napokon jeden jej museli odstráňiť.Kvôli tomu sme sa potom aj rozviedli.Takže ja ako 46-ročný,už deti nebudem mať.P:cry:
@rol76 ale to tak vobec byt nemusi... moj muz bol este starsi, ked sa nam narodili mladsie deti... hladaj oci otvorene, pri zienke 35+ nebude ten vekovy rozdiel taky tragicky, mozno uz jedno-dve dietky bude mat a prida sa pri stasti aj vase dalsie...
@112modroocka ano, podarilo......
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@112modroocka vieš čo zober si koľko je párov,čo chlap pije,fajčí,stravuje sa nezdravo,necvici a deti majú. A my sme sa mohli aj na hlavu postaviť,jest vitamíny,cvičiť,zdravo žiť,aj spg vyšiel dobre a nič. Takže niekedy to neviem na com záleží.