Zlý spermiogram a neplodnosť

amelia0511
25. máj 2024

Ahojte , s mužom sa snažíme o bábätko viac ako rok...a keďže sa nám nedarilo ,boli sme na spermiograme ,kde vyšli úplne otrasné hodnoty ,pani nám do telefónu povedala ,že s takýmito hodnotami určite bábo s prirodzeným spôsobom nebude,ale odporučila nám ešte raz test opakovať ,keďže muž bral mesiac a pol dozadu silné antiobiotika...ale podľa mňa tie antibiotiká také zle hodnoty nespravia a o bábo sme sa snažili viac ako rok, takže problém v Tom nevidím..ale v Tom že sa muž stal skoro neplodnym 😟máme už 6rocnu dcérku ,ktorá sa nám vtedy podarila bez akejkoľvek námahy...takže som si nemyslela ,že nastanú až takéto problémy. Vek máme 32 a muž 36....môže tých pár rokov takto zmeniť jeho plodnosť ?životosprávu nemá najlepšiu žiaľ...mali ste už to už niekto podobne ? Ja už nemám čas čakať na zázrak keďže mám svoj vek..🥲či v takýchto prípadoch už len IVF ostáva ?

snowflakenel
25. máj 2024

@amelia0511 moze zmenit.
My.mame.prve.dieta cez,ivf. Mali sme zlu fragmentaciu spermii, len 0,5.% bolo ok.
Po 8 rokoch mame.druhe.dieta prorodzene aji nevieme.ako....

snowflakenel
25. máj 2024

@amelia0511 dokonca.v 40 ke

sonkam
25. máj 2024

Silné ATB teda vedia určite zmeniť poriadne spg. Akoze nevravím že tam že z neplodneho chlapa spravia perfektnú normospermiu, Len vedia ho veľmi veľmi zhoršiť. Určite skúste zopakovať najprv spermiogram ale najskôr po 3 mesiacoch od dobratia ATB a uvidíte. Ak sa to výrazne nezlepší, tak aj ivf je cesta ak chcete ešte bábo.

marececko
25. máj 2024

Ja som mal zlý spermiogram že umelé oplodnenie a keď som išiel za druhým doktorom povedal ze mam vysoko nad normou že manželka môže byt tehotná každý mesiac

amelia0511
autor
25. máj 2024

@marececko Lenže sme videli výsledok a nič dobré sme tam nevideli ,žiaľ😔a o dieťa sme sa už pokúšali viac ako rok ,takže tie výsledky sú reálne.

amelia0511
autor
25. máj 2024

@sonkam ďakujem ,no určite zopakujeme...lenže keďže sme sa už snažili viac ako rok,to určite nebude len kvôli ATB....

sonkam
25. máj 2024

@amelia0511 áno isto sa to nezmení na normospermiu ale možno aspoň na niečo a čím sa dá pracovať. Teraz vám vyšiel aký záver ??

amelia0511
autor
25. máj 2024

@sonkam taketo sú hodnoty neviem aky to je presne záver , ale vidím že akurát len morfologia je v poriadku

snowflakenel
25. máj 2024

@amelia0511 ak je morfologiaxv poriadku, to je dobre. Mnozstvo, rychlost spermii vies ovplyvnit....casom,,vitaminmi, spermie sa obnovuju.

sonkam
25. máj 2024

@amelia0511 podľa mňa sa toto v pohode zlepší po ATB

amelia0511
autor
26. máj 2024

@sonkam neviem ako som písala už sa nám nedarilo viac ako rok,takže taketo hodnoty určite nie sú len kvôli ATB ,inak by sa nám to uz zadarilo...

amelia0511
autor
26. máj 2024

@snowflakenel ale všetko ostatné zle teda..

snowflakenel
27. máj 2024

@amelia0511 si este mlada, aj partner. Treba len skusat, skusat, ...ja viem je to na nervy. Nam sa zadarilp, kes sme stavali dom.....
Drzim palce

sonkam
27. máj 2024

@amelia0511 veď ja nikde nepíšem že je to ok a že to bude ok. Ale možno sa to zlepší a budú stačiť nasadiť vitamíny. Ak nie, stále máte možnosť ísť na ivf

amelia0511
autor
27. máj 2024

@sonkam ďakujem však jasné výsledná diagnóza je oligospermia a hypozoospermia...ešte to raz skúsime skontrolovať a potom to budeme riešiť .ďakujem Vám za radu

kiwi3
27. máj 2024

a vobec vam nepovedali, co mate robit, aby sa ten stav zmenil? to je teda dost blba spolocnost, co vam to robila. treba zmenit zivotospravu. fajcenie, alkohol, nezdrave jedlo, nedostatok pohybu - vsetko ovplyvnuje vysledok. teba nasadit vitaminy a doplnky (najdes si na nete). problem moze byt aj inde, treba navstivit urologa, ak ste neboli. po mesiaci je dost skoro, aby sa nieco zmenilo, ak sa ti nezda, ze to nebolo z antibiotik a problem bol uz predtym. dalsi spermiogram najskor za 3 mesiace po zmenach. okrem toho, problem uz moze byt aj u teba, ak nemas vysetrenia. v 36 je uz dost individualne, aku mas zasobu vajicok, ich kvalitu, ci dozrievaju atd.

amelia0511
autor
27. máj 2024

@kiwi3 ja mám 32 síce aj tak nie som najmladšia,ale ja som nemala žiadne špeciálne vysetrenie zatiaľ ,tak neviem,toto vieme len pár dní a moja gynekologicka len vždy hovorila podľa prehliadok ,že som v poriadku aj mám pravidelnú ovulaciu ,ale jasne to ešte nič neznamená...čo sa týka týchto výsledkov aj ja som čakala ,že aspoň niečo povedia ,ale po mesiaci to chce zopakovať zato ,lebo vtedy budú 3mesiace od toho,že bral skoro celý mesiac ATB, ale samanv Tom nevidím nejaký význam ,pretože predsa sa nám už nedarí rok aj niečo ,takže problémy sú dlhodobé

kiwi3
27. máj 2024

@amelia0511 áno, ten vek som pomýlila. Ale ajtak by som sa pre istotu opýtala gynekologicky, nech nestratíte veľa času, aspoň hormonálny profil ti môže zatial spraviť. Môžes mat aj problém so štítnou napríklad. Aspoň vylucite, že to nie je obojstranný problém. Inak, to hovoria asi každému, že opakovaný spermiogram po mesiaci, neviem, ci to je nejaký ťah, ako vytiahnuť peniaze, podľa mňa to ma zmysel po tých 3, keď sa obnovia spermie. My sme robili po tom mesiaci a rozdiel bol minimalny

amelia0511
autor
29. máj 2024

@kiwi3 Áno už som objednaná na hormonálny profil...tiež som sa pýtala ,že či by sme nemali opakovať ten spermiogram až po 3m ,ale kvôli tým ATB nám hovorili teraz po mesiaci,tak tiež si myslím,že to bude zbytočne ,ale no uvidíme...iné momentálne aj tak neviem spraviť ,ešte nasadiť vitamíny a takto sa začina ten nekonečný kolotoč...😟vy ste na Tom ako?

matkaakubko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ninah1486
21. aug 2024
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ahoj, aj u nas to tak nastalo, prve dieta ani neviem ako bolo a druhe sa nam nedarilo, az sme nakoniec podstupili umele oplodnenie na klinike Repromeda

snowflakenel
21. aug 2024

@amelia0511 zazila som. Prve dieta po ivf, muz mal morfologiu 1%. Snazilo sme.sa.cca 5 rokov. Druhe prirodzene, ani sme sa nesnazili vobec,,lebo ved naco.. 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre