Zlá morfológia spermií + anovulačné cykly

ninnnaaa
20. sep 2024

Dobrý deň, mám 24. Chceme s manželom, 28, bábätko. Ja mám anovulačne cykly len neviem aká je periodicita. Snažíme sa intenzívne 16 mesiacov. Tým, že mám 24 mám pocit, že ma doktor ani neberie seriózne. Naposledy sme boli na spermiograme s manželom na vlastnu päsť .. Zistili sme, že 99% spermií má zlú morfológiu hlavičky. Čiže 1 % je ok. (Norma 4) Avšak, pohlavný styk nebol pred odberom vyše týždňa lebo som menštruovala. 1. Môže to mať vplyv na výsledok?

Kúpili sme teraz fertil up, 3 mesačnú kúru.. mate s tým skúsenosti?

Kľudne buďte aj realistky. Pcos nemám.

Poprípade - ktoré vyšetrenia by ste mi odporúčali absolvovať? A ako postupovať ďalej?

kvietok2552
20. sep 2024

@ninnnaaa chcelo by to merať bazalnu teplotu, všeobecne si naštudovať STM metódu. Vrelo odporúčam s pozitívnym výsledkom🍀👶
Manželove výsledky boli určite ovplyvnené tým že nebol styk.
My sme mali tiež veľmi zlý spermiogram, určite praktizovať styk častejšie a nám odporučili aj profertil.
Ten našťastie už potrebný nebol.
Veľa šťastia 🍀

ninnnaaa
autor
20. sep 2024

@kvietok2552 ďakujem krásne 😊 plánujem vyskúšať STM. Aj keď ovulačne testy som robila pravidelne

bessdonna
22. sep 2024

@ninnnaaa prepac za otazku,ale tyzden ani nemasturboval?treba to vediet na sto percent.

lucijalucy
22. sep 2024

Môj mal to isté.. užívali sme ja inofolic a on folandrol. Po 3 mesiacoch kontrola, z 1% mal 4% a po ďalšom mesiaci sa zadarilo. Treba vyskúšať, každému pomôže iné. Držím palce 🍀

majo111222
22. sep 2024

Jednoznacne aj cez kramy treba

ninnnaaa
autor
22. sep 2024

@bessdonna nie ani nemasturboval

ninnnaaa
autor
22. sep 2024

@lucijalucy kiež by to bol náš prípad, ďakujem 😊 ale všade uvádzajú inak, že maximálne zlepšenie 2%

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre