Ahojte žienka zistili aj vám po MA - A následne vyšetrenie MTHFR CT ? Vraj pri ďalšom tehotenstve by sa pichal fraxiparin … Mala ste to niektorá bolo všetko Ok narodilo sa dieťatko zdravé ?
@dandanusik Ja som to mala presne takto. Bola som u hematologicky a ta usudila ze s krvou problem nemam. Tato mutacia je ale najma o metabolizme kyseliny listovej. V tehotenstve je dolezite brat tzv. aktivny folat a nie klasicky vitamin B9. Ja som brala Active Folic od Generica. Druhe tehotenstvo dopadlo uz dobre.
@marianarem čiže si si aj pichala fraxiparin ?
@dandanusik No to prave nie, hematologicka usudila, ze mi ta mutacia nerobi problem s krvou. Jediny rozdiel bol v kyseline listovej, ktoru som brala.
Ahoj, prosím ta, ty si mala 1 MA ? Poslali ta po tom 1 na toto vyšetrenie? Sla si aj na iné vyšetrenia? Ďakujem
pokial viem tato mutacia je relativne casta a sama o sebe nie je dovodom na nasadenie LWH v tehotenstve (napr. fraxiparine), zalezi ale od hematologa, ako sa rozhodne (pripadne aj gynekologa), ja mam tuto a este 1-2 dalsie a mala som problem s udrzanim tak pri tretom pokuse mi nasadili fraxiparin od pozitivneho testu a tiez progesteron + som brala uz vopred kyselinu listovu a zvysene D
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja mam dve ine mutacie, ale tiez sposobuju trombozy... mame styri zdrave deti, prisli sme "len" o jedno na zaciatku druheho trimestra... ano keby cakame dalsie, tak by som pichala fraxaparin...ale my sa uz o dalsie nesnazime... pointa je, ze tie mutacie som mala vzdy a deti mame, takze ak budes ako bonus este pichat, tak by ste to mali dotiahnut do stastneho konca... o posledne babo sme sa snazili 1,5 roka, vzhladom na mutacie lekar odporucal kazdy den aspirin, vitamin B a kyselinu listovu vyssie davkovanie... spytaj sa svojho hematologa, co on na to...