Žiadna menštruácia pri polycystických vaječníkoch

bodulka243
20. nov 2018

Ahojte dievčatá. Mám 26 rokov. Už asi od 18 mám problémy s pravidelnosťou menštruácie. Zo začiatku som ju nemala aj pol roka, no nakoniec prišla. Asi 4 roky dozadu mi gynekológ diagnostikoval polycystické vaječníky a naordinoval Duphaston, ktorý som brala cca 3 roky. S ním som mala menštruáciu pravidelnú ako hodinky. Keďže som od Duphastonu pribrala, tak som ho po tých dlhých 3 rokoch vysadila a opäť navštívila gynekológa, aby sme to riešili niečím iným. Bola som na endokrinologii - tam mi zistili, že mám všetko v poriadku. Gynekológ mi predpísal antikoncepciu Vreya, ktorú som brala 9 mesiacov - menštuácia pravidelná. Nakoniec som aj tú vysadila. Po celú dobu som pila aj alchemilkový čaj. Na rady kamarátok som vyhľadala novú gynekologičku, ktorá mi polycystické vaječníky potvrdila a keďže som menštruáciu nemala vyše mesiaca, tak som dostala vyvolávačku. Na odporúčanie gynekologičky som užívam cca 2 mesiace Inofolic, ale zatiaľ výsledky žiadne, menštruácia nechodí. Mám ísť opäť ku gynokologičke, tak som zvedavá ako sa to bude riešiť ďalej. Už som z toho na nervy. Bábo zatiaľ neplánujeme, ale raz ho určite chcem a samozrejme nechcem to odkladať až do 30-tky. Je tu niekto z ničím podobným? Ako to bolo u vás? Ako to bolo s otehotnením? Ďakujem za každý názor/radu. 🙂

ikonica
20. nov 2018

@bodulka243 skus vitex a gynex... a k tomu mozes aj ten inofolic alebo si objednaj lacnejsiu verziu cisty inositol a k tomu si davaj kzyselinu listovu... ak mas nadvahu pomoze schudnut, vylucit cukor, muku, mliecne vyrobky....

jatva
20. nov 2018

mna strasili, ze mozno nebudem moct mat deti a bla bla, vajecniky sama cysta, menstruacia chodila-nechodila, prve dieta nehoda, druhe na druhy pokus po vysadeni antikoncepcie a tretie na prvy sup.

anve
20. nov 2018

@bodulka243 ja som napriklad v mojich 26tu
Ich nemala menstruaciu asi rok...takze som nemohla ani otehotniet kedze som nemala ani ovulaciu....chodila som od doktora k doktorovi a nikde nic...tak som to prestala na par mesiacov uplne riesit....pribrala som/lebo som bola dost chuda/ a samo sa to nejako upravilo...z otehotnenim par rokov po tom som nemala nejaky extra problem...par mesiacov to sice trvalo,ale zadarilo sa....takze hlavu hore...bude dobre😉

lucinka1988
20. nov 2018

@bodulka243 ja som mala nepravidelnú ms od 14.rokov, kedy som ju 1.x dostala, syndróm polycistickych vaječníkov som síce nemala, ale ten cyklus bol ako na hojdačke. Vždy som chcela mat 1.dieta na 30. narodeniny, aj sa mi to splnilo, otehotnela som do 2mesiacov a bola som riadne prekvapená, že to išlo hladko a bez problémov, lebo som stále žila v tom, že budem mat problém otehotnieť, ak sa mi to vôbec podari- takze dopredu by som sa nestresovala, možno to pôjde ľahšie ako si myslis☺️Aj tehu som mala bezproblemove, aj porod-spontánny, bez nastrihu, epi, a aj maly je úplne zdravý..🙏

atanerka77
20. nov 2018

@bodulka243 hormonalna joga cvicit a vsetko sa da do poriadku a bez liekov

anna777115
20. nov 2018

Žiadaj,si urobiť u diabetológa vyšetrenie na inzulínovú rezistenciu.Mne, zistili metabolický syndróm nasadili Metformin a po polroku užívania menštruácia nabehla, tiež mám syndróm policistickych vaječníkov...

darina746
21. nov 2018

@atanerka77 podla mna sa neda vsetko riesit bez liekov. Niektore stavy teda isto nie

zuzzulicek
21. nov 2018

Ja mam pco.liecba bola duphaston..a ked sa dostavila menstruacia tak na 3 den clomiphen..k tomu mam euthyrox a metformin.nie koli chorobe cukru a pod! Koli pco syndromu! Tak mi narastlo vajicko a mohla som sa snazit otehotniet..uspesnost bola po 3 mesiacoch.liecene v At ! Nie na svk.

zuzzulicek
21. nov 2018

@anna777115 mne nasadili v At metformin aj bez tohto vysetrenia koli tomu ze je dobry na upravu cukru pri pco.ked som uzivala len cisto metformin bez nicoho nabehla mi menstruacia.tu v at je to zarucena uspesnost.a to mi na svk pomoct nevedeli.tu maju lieky presne stanovene..postupy..vyliecit mi to nestihlo lebo som zostala tehu.

anna777115
21. nov 2018

@zuzzulicek veď práve, všade vo svete už poznajú,ako na PCO,len na Slovensku gynekológovia nevedia nič iné len na všetko hormonálnu antikoncepciu, ktorá narobí viac škody,ako osohu...

anna777115
21. nov 2018

@anna777115 len ten progesterón je tiež, dvojsečná zbraň,lebo ono to funguje u žien, ktoré majú ovulaciu pred začatím užívania,lebo ako náhle začneš užívať progesterón,tak sa ti automaticky nedostaví ovulácia,ono je to dobré až na udržanie tehotenstva.

zuzzulicek
22. nov 2018

@anna777115 ja som menstruaciu nemala rok.ako som zacala brat tieto lieky ako som napisala dosla mi m.ano je to pravda nasi doktory nevedia vsetko ale zase v at som sa stretla s tym ze napr.nepoznali selest.. takze asi to bude ako kde...

agus87
23. nov 2018

Ja som mala antiku 2 roky, minuly rok v auguste som si ju vysadila. Potom som mala 3x menstruaciu, dlhsie cykly a potom nic, ziadny menzes do dnes cize cca. 11 mesiacov. Dnes som si nasla // na roznych tehu testoch. Sama nechapem. Pred 2 tyzdnami som mala negativny test. Zazraky sa deju 😉😊

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre