Zelené potraviny pri dlhoročnej neschopnosti otehotnieť

17. jan 2024

Ahojte , s manželom sa už 6 rokov pokúšame o dieťa. Prirodzené snaženie sme už vzdali a žiaľ chystáme sa o niekoľko mesiacov na IVF. Dovtedy chceme čo najviac posilniť telo. U manžela sa zistila vysoká miera poškodených spermií - až 51% spermií s DNA fragmentáciou, vysoký oxidačný stres, znížená morfologia 3%, inak počet aj rýchlosť v norme. U mňa sa nezistilo nič, a boli sme naozaj všade kde sa dá vrátane hematológie, genetiky, endokrinologie či reprodukčnej imunológie.
Užívame rôzne kvalitné suplementy a máme upravenú životosprávu po viacerých smeroch, uvažujem ešte pridať intenzívne užívanie zelených potravín (chlorella a jačmeň), buď u mňa alebo manžela (žiaľ obaja užívať nemôžeme, je to finančne veľmi náročné). Pomohli vám niekomu zelené potraviny v tomto smere? Či už keď bol problém u muža so spermiami alebo u ženy? Teraz myslím páry čo sa im naozaj x rokov nedarilo, pomohli vám v tomto smere zelené potraviny, alebo je to zbytočne drahý špás?

lalilla
17. jan 2024

Ja som pila jacmen asi 4 mesiace, pocas tej doby som otehotnela po ivf ale aj potratila. Nvm ci to bolo tym, pila som to skor pre pocit ze robim este o kusok viac pre telo. Tazko povedat, ak vas financia pustia za skusku to stoji. Poznam xy zien co jedia pizzu sladkosti fajcia a ich muzi detto a maju po dve zdrave deti, ani nevedia co je to zelena potravina 😅 ak sa to ma podarit tak sa to podari

ivkav5
17. jan 2024

Neviem ti povedať, či konkrétne to pomohlo, ale pred otehotnením som rok poctivo každý deň pila zelený jačmeň a moj muž tiež + červenú cviklu od GW..vraj je to veľmi dobré kombo na otehotnenie, pri cvikle sa dokonca v GW katalógoch uvádzalo, že zlepšuje množstvo a kvalitu spermií…za skúšku to stojí…uživala som ešte mesiac pred tým inofolic, muž folandrol a podarilo sa nám hneď v prvý mesiac snaženia…neviem samozrejme, či to bolo vďaka tomu, ale mojmu mužovi povedali 7 rokov dozadu, že má katastrofálny spermiogram a do diagnozy mu uviedli neplodnosť 🤷‍♀️ samozrejme za tie roky sa toho mohlo veľa pomeniť, ale ja na GW odvtedy nedam dopustiť 🙂
Teraz ho užívam aj celé tehu.

autor
17. jan 2024

@ivkav5 ďakujem, vy ste sa teda ale predtým nepokúsali o otehotnenie , však?

ivkav5
17. jan 2024

Nie, preto hovorim, že neviem posúdiť, či by to vyšlo aj bez toho takto hneď, alebo či to naozaj čosi pomohlo. Mám ale kamarátku, ktorá mi vlastne zelenáče odporučila a tá sa snažili 2,5 roka, potom sa dostala k zeleným potravinám a po 2 mesiacoch následne otehotnela, ale žiaľ hneď to bolo MA…po MA sa hneď mohli snažiť ďalej a podarilo sa im fakt hneď na to…dopadlo to dobre všetko 🙂

autor
17. jan 2024

@ivkav5 jasné, tak dúfam že to uškodiť nemá ako, bude to riadna investícia každý mesiac keďže ideme do toho dvaja, takže snáď to bude fajn 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre