Ahojte , s manželom sa už 6 rokov pokúšame o dieťa. Prirodzené snaženie sme už vzdali a žiaľ chystáme sa o niekoľko mesiacov na IVF. Dovtedy chceme čo najviac posilniť telo. U manžela sa zistila vysoká miera poškodených spermií - až 51% spermií s DNA fragmentáciou, vysoký oxidačný stres, znížená morfologia 3%, inak počet aj rýchlosť v norme. U mňa sa nezistilo nič, a boli sme naozaj všade kde sa dá vrátane hematológie, genetiky, endokrinologie či reprodukčnej imunológie.
Užívame rôzne kvalitné suplementy a máme upravenú životosprávu po viacerých smeroch, uvažujem ešte pridať intenzívne užívanie zelených potravín (chlorella a jačmeň), buď u mňa alebo manžela (žiaľ obaja užívať nemôžeme, je to finančne veľmi náročné). Pomohli vám niekomu zelené potraviny v tomto smere? Či už keď bol problém u muža so spermiami alebo u ženy? Teraz myslím páry čo sa im naozaj x rokov nedarilo, pomohli vám v tomto smere zelené potraviny, alebo je to zbytočne drahý špás?
Neviem ti povedať, či konkrétne to pomohlo, ale pred otehotnením som rok poctivo každý deň pila zelený jačmeň a moj muž tiež + červenú cviklu od GW..vraj je to veľmi dobré kombo na otehotnenie, pri cvikle sa dokonca v GW katalógoch uvádzalo, že zlepšuje množstvo a kvalitu spermií…za skúšku to stojí…uživala som ešte mesiac pred tým inofolic, muž folandrol a podarilo sa nám hneď v prvý mesiac snaženia…neviem samozrejme, či to bolo vďaka tomu, ale mojmu mužovi povedali 7 rokov dozadu, že má katastrofálny spermiogram a do diagnozy mu uviedli neplodnosť 🤷♀️ samozrejme za tie roky sa toho mohlo veľa pomeniť, ale ja na GW odvtedy nedam dopustiť 🙂
Teraz ho užívam aj celé tehu.
@ivkav5 ďakujem, vy ste sa teda ale predtým nepokúsali o otehotnenie , však?
Nie, preto hovorim, že neviem posúdiť, či by to vyšlo aj bez toho takto hneď, alebo či to naozaj čosi pomohlo. Mám ale kamarátku, ktorá mi vlastne zelenáče odporučila a tá sa snažili 2,5 roka, potom sa dostala k zeleným potravinám a po 2 mesiacoch následne otehotnela, ale žiaľ hneď to bolo MA…po MA sa hneď mohli snažiť ďalej a podarilo sa im fakt hneď na to…dopadlo to dobre všetko 🙂
@ivkav5 jasné, tak dúfam že to uškodiť nemá ako, bude to riadna investícia každý mesiac keďže ideme do toho dvaja, takže snáď to bude fajn 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som pila jacmen asi 4 mesiace, pocas tej doby som otehotnela po ivf ale aj potratila. Nvm ci to bolo tym, pila som to skor pre pocit ze robim este o kusok viac pre telo. Tazko povedat, ak vas financia pustia za skusku to stoji. Poznam xy zien co jedia pizzu sladkosti fajcia a ich muzi detto a maju po dve zdrave deti, ani nevedia co je to zelena potravina 😅 ak sa to ma podarit tak sa to podari