Zatúžila som po dievčatku

12. máj 2021

Ahojte mam dvoch synov. Vzdy som chcela chlapcov bola a aj dom stastna ze sa mi to splnilo. Viac deti sme neplanovali. ale posledne dni mi prisla velka tuzba mat aj dievca. Zacala som uvazovat o tretom dietati len kvoli tomu ze by som este chcela dievcatko. Rozum mi vravi ze je to hlupost lebo samozrejme to moze byt zase chlapec. Ani sa necitim uz na dalsie tehotenstvo a na porod. Len ta nahla tuzba chcela by som mat dievca aby sme mali pekny vztah. Moja mama zomrela ked som mala 12 rokov cize som nezazila ten vztah ako by sme teraz boli kamaratky a ja by dom sa s nou radila ohladom tehotenstva a deti atd. Tak som si myslela ze by bolo pekne zazit to so svojou dcerou. Len hlava vravi nechat to uz tak ale srdce vravi ine. Dost ma to trapi ani neviem co cakam od tejto diskusie mozno len pochopenie mozno vyhovorenie neviem

1aduliatko1
12. máj 2021

som na tom rovnako, len ja už do toho nejdem...len ten pocit stále vo mne je, že by som chcela dievčatko...no muž nechce, máme isté dôvody, prečo už nie ☹ a vždy si poviem, že aj tak by to bol chlapec a prejde ma to 😀 😀

autor
12. máj 2021

@1aduliatko1 ved to si aj ja vravim ze isto by to bol zas chlapec

hederamonstera
12. máj 2021

co tak adopcia? to mate 100% istotu, ze to bude dievca a este niekomu skraslite zivot a date lasku.

maminkajanka84
12. máj 2021

Ja som mala presne tento pocit ,ked sme mali tri deti.Neuvazovala som ,sice ,ze chcem dievcatko,(mali sme chlapca a dve dievcata)ale neskutocne som tuzila mat este dietatko a bolo mi to dopriate.Bolo to dievcatko ,a skoro na den presne ako najmladsia vtedy dcera .Nam tie novorocne deticky vysli na dievcatka,nelutujem som mastastnejsia mamina❤️❤️.

terezka1947
12. máj 2021

Som na tom rovnako....ale vek,atd....uz som to vzdala. Ale tiez ta tuzba tam je. No aj tretieho chlapca by som brala,tym,ze nemame blizku rodinu.

makova333
12. máj 2021

Ale to, ze by si mala dceru, ti vobec nezaruci, ze budete mat pekny vztah, ze budete ako kamaratky, ani, ze bude mila, poslusna... Aj kamoska si tak myslela, ze dievcatko bude mala nezna princezna. Ma dvoch chalanov a jedno dievca. Chalani su super, slusni, dobre sa ucia, ziadne problemy. Pre dceru si bola vcera na policii. Takze netreba si to idealizovat. Ak vsak citis, ze by ti bolo jedno ci dievcatko alebo chlapcek a ze je tam tuzba po dalsom dietatku smelo do toho. Len menej romantiky...

jana_eyre_2
12. máj 2021

Ja mám tri deti, dvoch chlapcov a v strede dievča.. sú úžasné a ja som šťastná že ich mám.. ale aj tak mám už roky túžbu po 4tom dieťati, dievcatku.. vyslovene len pocit, realisticky si viem povedať všetky možnosti prečo nie (nie som už najmladšia, nie som už najzdravšia a vlastne som chcela vždy deti s malým vek.rozdielom - čo už som premeškala najmladší bude mať 5..) .. neviem či sa s tým niekedy zmierim, či niekedy prestanem túžiť (v dospelosti som vždy chcela 4deti) ale nechcem pokusat osud a plánovať si ďalšie dieťa.. musím byť spokojná s tým čo mám.. ale v kútiku duše na to stále myslím...

terezka1947
12. máj 2021

@jana_eyre_2 vidis....presne takto to citim aj ja.
Hovorim si,ze mam byt( aj som velmi) stastna za dve deti. Ale uz sa bojim(aj realne je toho vela,nie nejaka moja pohodlnost),ze to nedame.
Ale myslim,ze sa toho nikdy nezbavim.
S manzelom sa smejeme,ze sa tesime na vnucata....aaale citim smutok trosku,ked vidim velke rodiny(ja netuzim nutne po dievcatku)

autor
12. máj 2021

@makova333 ano je tam z jednej strany tuzba po velkej rodine ale asi mi nie je celkom jedno ci dievca ci chlapec aj ked samozrejme ze by som milovala jedno ci druhe 🙂 Musim si to poriadne premysliet lebo sama neviem

ollynka
12. máj 2021

kamarátka počítala,....každých sedem rokov sa mení krv u človeka a kto má krv z manželov staršiu, tak to pohlavie dieťatka sa narodí. Napodiv jej to vychádzalo.

asia83
12. máj 2021

@makova333 Asi bola prísna na chlapcov a dievča si rozmaznala. No najľahšie je hľadať chybu v druhom...

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denden77
12. máj 2021

@ollynka moja babka to takto cele roky rata hadam uplne kazdemu 😁 nieco na tom bude, 9 z 10 sa vzdy "trafi".. ta 10 som bola paradoxne ja 😂😂😂

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alica_matejka
12. máj 2021

a co na to hovori tvoj manzel? ten by prijal este tretie dieta? no musis fakt pocitat aj s tym, ze to moze byt chlapec. no podla mna je pekne mat velku rodinu, pokial si to mozete dovolit.

jana_eyre_2
12. máj 2021

@terezka1947 ja by som bola najradšej keby k nám prišlo tak nečakane ako druha dcéra, tu sme vôbec ešte neplánovali (medzi prvými deťmi mám 1,5r) prišla ako blesk z jasného neba doslova.. ale na druhej strane by som sa aj bála ak by to tak bolo neplanovane, lebo kedysi som bola zdravá, teraz už beriem lieky.. prvého a tretieho sme plánovali, dali nám to naše plánovanie pocítiť svojou povahou 😅 ale niekedy rozmýšľam, či by tá túžba aj keby som mala 4te uhasla, možno by som zase túžila po 5tom 😅

terezka1947
12. máj 2021

@jana_eyre_2 a vies,ze aj ja som tak uvazovala s manzelom?aj sme mali take obdobie....zeee...ak by to malo byt,mooohlo to prist😁,no nestalo sa. Cize asi...asi je nam sudene toto.
Ale som stastna,lebo mat deti a relativne zdrave,ale zdrave....co si clovek moze viac priat?nic. Iba byt vdacnym.
Aasle take prekvapko....😊,to uz by sa nedalo nic robit,iba sa tesit,cakat a zvladnut to nejako.

jana_eyre_2
12. máj 2021

@terezka1947 presne.. ja som tiež šťastná že mi bolo dopriate mať tri relatívne zdravé deti.. čo vidím neter aké má ona starosti s babom, tak som o to vdacnejsia..

autor
12. máj 2021

@alica_matejka manzel je tiez za tretie ze mat velku rodinu len ze hlavne je to na mne ci zvladnem a hlavne sa vzdy puta co ak bude chlapec kedze vie ze ja by som do toho chcela ist ze dievcatko

autor
12. máj 2021

@jana_eyre_2 toto sa ma moj ocko pytalze ked tretie bude chlapec ze co zas budes chciet stvrte piate kym nebude dievca? :D

mariadarina
12. máj 2021

@denden77
@ollynka Baby, nam to suseda ratala s tou krvou, ked sa mala stredna dcera narodit a nevedeli sme pohlavie - na sto pecent prognozovala, ze to bude chlapec a - netrafila sa. Vraj sme boli prvi, u koho to nevyslo.
Co sa tyka tuzby, po dvoch babach s rocnym rozdielom sme na tretie dlho ani nepomysleli, ale ked odrastli, tak som veru este zatuzila po chlapcovi - to bola dalsia babska povera, ze po dlhsom case sa rodi ine pohlavie - a narodila sa tretia baba. S odstupom par rokov vsak vidim, ze nic lepsie sa nam nemohlo stat, veru neviem, co by som s tym chalanom teraz robila. Takze zaver je, ze aj tak je vzdy najlepsie tak, ako to prirodzene vyjde 🙂

maribell
12. máj 2021

My s mužom sme mali podobné pocity...dvoch chlapcov sme už mali a teda že ešte to dievča do rodiny 🤗..
Máme troch chalanov 😅..ale teda nedala by som ich ani za 10 dievčat ❤️

autor
12. máj 2021

@maribell a nebola si ani na chvilku sklamana ze to nevyslo ?

makova333
12. máj 2021

@asia83 nikto v nikom chybu nehlada, neviem kde si taku kravinu vycitala. Ci co sa babe chcelo, to sa babe prisnilo? A dievca rozmaznavane urcite nebolo.

maribell
12. máj 2021

Autor neviem ťa označiť...ale úplne úprimne ti poviem, že na prvom sone, keď mi povedali pohlavie sklamanie bolo (ja som neskutočne podvedome cítila, že to bude dievča. Už som ho oslovovala dievčenským menom, kupovala som ružové veci .. čiže toto krásne dopomohlo tomu sklamaniu, že som už bola pripravená na niečo iné a môj pocit ma totálne zradil 🤷😅) .. No človek mieni a život mení 😁 ...po pár dňoch som to spracovala a potom som sa tešila na chlapca ❤️.. akurát som musela ( a niekedy ešte stále musím 🤦🤦) od seba odháňať útočné "osy", ktoré do mňa stále rypali, ako im je to ľúto, že čo už, že prečo ďalší chalan, či sme nevedeli dievča urobiť, či som sklamaná, či skúsime ešte dievčatko,... 🤦🤦

autor
12. máj 2021

@maribell no presne take reci nechcem zazivat uz pri druhom som sa napocuvala vo dalsi chlapec ? Tak tretie musite urobit dievca a bla bla bla akoby ma kazdy lutoval slo mi to riadne na nervy a neviem si predstavit co by bolo pri tretom chlapcovi.

autor
12. máj 2021

@maribell ja som tak pri prvom aj druhom "tusila" citila ze to bude dievca a vzdy chlapec :D pri druhom som bola vyslovene presvedcena ze dievca kedze pri prvom som jedla same maso a pri druhom sladke sladke sladke :D

autor
12. máj 2021

@maribell ja si uz pozeram satocky a ruzove perinky a somariny a pritom ani niesom tehotna este

walteaa
12. máj 2021

@asia83 a ty preco hladas teda chybu v matke ? 😃😃 boze zena, kazdemu vycitas, ze nema dostatok pokory, pritom ty jej mas najmenej.

haanovajana
12. máj 2021

Ja mám tiež dvoch chalanov a túžila som po dievčatku,ale ani raz mi to nevyšlo.Tiež som si minule pozerala ružové vecičky až mi bolo tak ľúto.Lebo už tretie dieťatko nebudem mat.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre