Ahojte, viem, ze to nie je dlha doba, co sa pokusame o babatko, ale i tak. Ak to poznate, ked sa mesiac co mesiac nadejate a potom zrazu prichadza sklamanie. A vy vokol seba zrazu zistujete ze ta a ta uz je tehotna. A uz akoby stracate nadej. Ako to prekonat? Zazili ste to niektora? Dakujem za kazde jedno povzbudenie a skusenost. ☺️ Snad v tom nie som sama...
@veronicka1111111 ahoj ja som na tomm rovnako
Ahoj, nestracaj nadej🙂 ako dlho sa snazite? My uz rok po MA a stale nic, tak to zacnem riesit uz s gyndou. Zo zaciatku to bolo psychicky zle ale casom je mi lepsie a lepsie. Proste nechcem uz zabijat svoj cas, ktory si velmi cenim, na to aby som furt smutila;) travim cas v praci a volno zaplnam roznymi aktivitami ako citanie knih, vzdelavanie sa, fitko, prechadzky so psom, a hlavne s manzelom furt nieco vymyslame🙂 a hlavne si cenim to volno, ktore este pre seba mam, kym nie je dieta. Bo urcite si si vsimla ako uz maju mamicky “po zivote”. Dieta nie je len krasny usmev a pekne fotky. Je to zivot plno stresu o zdravie toho maleho, nevyspatych dni, 24hodinovej pozornosti. Vsak tu najdes kopec o tom ako su uz mamicky zufale. To mne pomaha sa drzat psychicky ok;) ze si v sobotu spim dokedy chcem, s manzelom si robime co chceme a nemame stres🙂 ale drzim ti palce a posielam silu
@veronicka1111111 ak chceš napíš
Každá nádejanie môže vždy skončiť dvoma spôsobmi, buď veľkou radosťou, alebo veľkým sklamaním. Je len na nás, aby sme sa samé rozhodli, čo chceme. Nevytvárať si predstavy a nečakať konkrétny záver situácie prináša obrovskú úľavu a vnútorne nesužuje. Pred predošlým tehu som si tiež našla negat testy a bolo mi smutno, zúfalo...ale teraz to beriem úplne inak. Pozriem na test, negat, okej nevadí, poteší ma aj to, že aspoň viem. Neviažem sa na jedno alebo druhé. Mám len dnešok a nič viac ❤️
Poznám, snažíme sa už rok a stále nič, tiež mam pocit že okolo mňa je každá tehotna 😊 samozrejme sem tam bývam smutná ale už sa to par mesiacov snažím nerieši, dokonca sa ani netestujem a teším sa zatiaľ zo života bez dieťaťa. Dali sme si s muzom čas kým postavíme dom a potom by sme už zašli do centra. Hlavu hore 😊
@veronicka1111111 Nase prve dieta bolo prekvapenie po 3mesiacoch vztahu Ked som zabudla zobrat jednu tabletku, druhe dieta sme sa snazili aktivne vyse roka, obaja 100% zdravotne ok, cize je to uplne v rukach osudu a nic s tym neurobis.
@veronicka1111111 neporadím ti "nemyslieť na to" lebo tieto rady ma neskutočne iritovali, keď sa nám nedarilo... Každý mesiac som čakala a nič. Užívala som na podporu femibion aj inofolic, uz len ako placebo efekt že pre to nieco robím... Ale moja rada je, vykašľať sa na sledovanie cyklu. Nám sa podarilo splodiť dcérku úplne mimo (teda podla kalendára), čiže žiadne cielene plodenie cez plodne dni...
Všetkým kočkam držím palce! Takto pred rokom som zo zúfalstva pisala na modreho konika aj ja, aby som sa postazovala... A teraz hladkam obrovské tehotenske brusko a odratavam dni do porodu...
@veronicka1111111 ahoj. My sa s mm snažíme 8 rokov... 3 neúspešne IVF ,sklamanie samozrejme pokazde ,moja sestra ma ,brat ma deti .. je to ťažké..ALE !! pokazde si poviem, že určite sú ženy, ktore sa snažia dlhšie, majú horšie problémy než napr ja ,a nevesaju hlavu .. My ideme teraz ešte raz do Ivf, a skončili sme .. musím myslieť aj na to zle ,ale myslím pozitívne že,,mozno" 🙂 ... záleží koľko sa snažíte už a či by nebolo vhodné navštíviť odborníkov;) hlavu hore ,nikdy nebolo tak zle aby nebolo horšie. Držím ti palce veľmi🙂
@veronicka1111111 hlavu hore treba si užívať každý deň veľa správí tá duševná pohoda a vnútorná rovnovaha. Ja som narazila na bylinné vložky ktoré mi zrovnali cyklus a babám čo sa dlho snažili pomohli otehotnieť, keďže tie komerčné sa vyrábajú s odpadových materiálov a bielia sa chlórom zato je tak veľa gynekologických problemov
Odporucam objednat sa do Centra asistovanej reprodukcie ISCARE Martin. Tam Vam urcite s otehotnenim pomozu
My dva roky v júni 2018 som v 6tt potratila od vtedy nič 2x IUI neúspešne tak ideme tento rok na prvé ivf verím že bude úspešne
@butterfly333 drzim palce.✊🏻✊🏻 My sa ideme prvykrat objednat do nejakeho centra...😪
Nam sa tiez nedari odporucili nam asistovanureprodukciu... este podstupime nejake vysetrenia a tiez navstivime nejake centrum
@matya12 tak to ti gratulujem a tesim sa ze sa ti splnil sen...kiez by sa aj mne splnil...nech ti to dobre dopadne🙂
@veronicka1111111 na to mám takú malú radu ktorá fungovala aj pri ženách ktoré majú už dlhodobý problém otehotnieť
@veronicka1111111 ahoj. Poznám ten pocit a nič príjemné. Ja tomu hovorim peklo, bola som zrelá na psychosku. Nakoniec som vyhľadala jedného pána zo Spišskej Novej Vsi a on mi pomohol a dočkala som sa aj ja bábätka. Venuje sa takýmto ženám. Skus mu zavolať a povedať aký máš problém, určite ta neodmietne. Je to dobrák. Volá sa Kováčik tel. číslo 0905779269. Držím prsty
Aj my sa snažíme, potratila som v 7 tt pred rokom a pol.. A snažíme sa 5mesiacov.
U mna 2 MA a potom sa rok nedarilo...bolo to psychicky narocne a aj nase manzelstvo sa zatriaslo v zakladoch.A dnes mame konecne babatko.Treba verit a nikdy nestracat nadej.
@veronicka1111111 ahoj neviem koľko sa snažite...
My sme sa 4roky.
Už pp pol roku sme šli na vyšetrenia, ja PCO muž málo a pomalé...
Skusili sme fakt všetko-vitamíny, čaje, jogu, zdravá strava, jonášov výpočet, atď atď
Išli sme na IUI do CAR Helios,nevyšlo
Tak IVF vyšli hneď aj prvý vklad,bude mať 4roky, ďalší vklad zase vyšiel hneď a som 19tt
Tak niekedy netreba čakať ale pomôcť osudu.
@maminka1986 to je super gratulujem
@butterfly333 ďakujem pekne🙂 ja to považujem za veľký zázrak a stastie,keď čítam ako mnohé idú na 2 či 4 IVF teda celyyyy cyklus a všetko je to veľká psychická a fyzická záťaž
@maminka1986 my chceme ísť na ivf tak v marci apríli podľa výsledkov z reprodukčnej imuno
@butterfly333 držím palce teda 🙂 treba veriť hlavne ,a sperniogram máte ok?? A ty si ok??
@maminka1986 áno spermio ok a ja idem 3.2 na kontrolný odber na reprodukčnu imuno.
@butterfly333 hej tak spermie keď su ok je dobre ,držím palce daj potom vedieť🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.