Prosím vás robí aj gynekológ základné vyšetrenia muza aj ženy keď sa nedari počať
?
@helka343 môže muža maximálne na spermiogram poslať. Muž nech sa objedná k urologovi, alebo sa spolu objednajte do car
@terezia323 v car je to strašne drahé a momentálne na to nemáme. Skôr by som to zatiaľ riešila teda u toho urologa.
@helka343 v CAR robia aj čisto iba vyšetrenia, sice sa za ne platí ale vedia zistiť viac ako obyčajný urológ a hlavne vedia lepšie poradiť.
Mužovi doporučil urológ vitamíny (tuším Folandrol) a v CAR mu ich zrušili, lebo to môže stav ešte zhoršiť 🤷♀️🤦♀️. Každopádne verila by skmviac v centre ako urologovi
@helka343 zakladny spermiogram podla WHO by mal spravit aj urolog, dajte ale pozor, lebo napr. bezny urolog to robi viac menej povrchne, pozrie pod mikroskop a hybu sa, my sme boli v CAR a stalo to 35E, prednostny termin, vysledky o 24 hod. 🙂 a spravili ho poriadne a zakladne vysetrenie tvoje spravi gynekolog bez doplatku napr. mikrobiologiu, krvny obraz, hormony stitnej zlazy (to aj obvodna), AMH
@helka343 my sme boli v Iscare su tam velmi mili a zakladne vysetrenia sme neplatili a brali nam obom krv,mne viac ampuliek a zistuju tam vsetko mozne co si ani nepamatam napr.aku mate imunitu,lebo niekedy to moze byt v imunite problem,potom stitnu zlazu,pohlavne choroby,chlamydie, na nejake vysledky sa caka dlhsie,este mi brala lekarka ster z krcka maternice myslim ze kvoly mykoplazmam aj robila prvy ultrazvuk a vsetko bez zaplatenia ked mate poistovnu...ale u muza musi platit spermiogram,ten bol za 30€, ale urolog by mal byt zadarmo
V Car sú drahé úkony ako umelé oplodnenie. Dokonca aj na spermiogram mali akciu a bol grátis.
@nykkushka a tu macu uziva tvoj muz aj s nejakym inym este napr. Tym Folandrol? Nam v ISCARE odporucili iba to a vysledky spermiogramu mal dost zle...a presla si uz vsetky vysetrenia? My ked sme tam boli druhy krat co mi mala zobrat krv tak chcela hned robit inseminaciu a ja som bola z toho trosku v soku lebo som nevedela nic o tom a teraz cakame este na vysledky nejake a potom sa mam rozhodnut ist na test priechodnosti vajecnikov...bola si na tom? Je to moc neprijemne?
@mondolina @nykkushka presne aj môj muž mal po Folandrole horší spermiogram... náš dr v CAR nám povedal že ak veľmi chceme, tak nech ho berie, ale že nemáme čakať zázraky...veru mal pravdu...na Folandrol sme sa vykašľali a nasadila som mu Maca Advanced kapsuly, Selén, Zinok, vitamín E a C ... Muž úplne vysadil alkohol, aj keď predtým si dal len príležitostne a tiež prestal fajčiť 5 cigariet denne...Po 4 mesiacoch neskutočný rozdiel...všetky parametre super, až na pohyblivosť, no to už nebol taký problém 😏
@t2006 on prestal úplne všetko užívať, kúpil si len macu a nejaké vitamíny - céčko, decko tuším.
My uz mame IVF za sebou, chvalabohu úspešne na prvý krát 😊. Už mame doma skoro 8 mesačného drobca 😊.
Ale vysetrenia sme mali všetky ja aj manžel...
Na vyšetrenie priechodnosti vaječníkov som nebola, s týmto som problém nemala
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.