ahojte, som po zadrzanom potrate a chcem sa opytat kedy sa mozeme opat pokusit o babo? a ake mate skusenosti? dakujem
@kuceravasue30 ahoj, najvhodnejšie obdobie podľa môjho lekára je ihneď , jediná maternicu najlepšie prekrvení, telo akoby zobudene... je nezmysel čakať pol roka... myslím, že tu hraje úlohu psychika, kedy budeš ty psychicky fajn do toho ísť. Ja som čerstvo po treťom missed abortion (MA) ale potrat nebol robený operačné, ale tabletkami. Je to šetrnejšie pre ženské telo, neviem, či toto na Slovensku vôbec využívajú. Ty si v prvom rade daj sama od seba vyšetriť krv , hematologiu jednoznačne aspoň..... nech máš istotu že nemáš žiadne trombofilne mutácie v krvi, a nemusíš užívať žiadne medikamenty na redukciu krvi. Chcem ti povedať, že 50% MÁ ostáva nevysvetliteľnými a lekári nedokážu nájsť dôvody, prečo sa tak stalo, priste stalo sa. Z veľkej časti pri MÁ ide oddaného začiatku ku chromozomovej anomálii plodu, ktorý jednoducho dostal to šťastie že vznikol nešťastnou kombináciou tých nezdravých chromozomiv ktoré vznikajú náhodne aj u úplne zdravých rodičoch, proste príroda, plod vychyta nešťastnú kombináciu chromozomov nezlučiteľné so životom a preto sa prestane vyvíjať 😞 No veľká väčšina mamičiek má trombofilne mutácie a tie sa dajú krásne poriešiť buď pichanim heparinu alebo užívaním 75-80g denne aspirinu, to už je na posúdení lekára hematologiu... ďalej zo pokračuje infekčným a imunologickym vyšetrením a v genetike v zistení karyotypu, či máte zdrave chromozómy a aj partner. Ak ide o vás prvý potrat , lekári tomu nevenujú absolútne žiadnu pozornosť preto Vám odporúčam sa vyšetriť na hemstologiu, nech máte istotu že netrpíte trombofiliou. Možno vás prípad je náhoda nešťastných kombinácii chromozomov plodu a nabudúce bude všetko fsjn a možno máte nejakú mutáciu v krvi a potrebujete to stabilizovať liekmi. Určite neriskujte druhu stratu je to ťažké na psychiku. Držím palce
@johanna_b toto iste aj u nás akurát my sme to tersz prežili už 3x 😞 strašná rana do srdca , tiež nechápeme, som rozhodnutá na odporúčanie hemstologicky si začať pichat nizkomolekulovy heparin, alebo nasadiť aspirinovu formu... no už bez toho nejdem do toho. Vraj v nezistených MÁ potratoch až 85% donosí zdrave dieta ... proste dnešná medicína vie zachytiť X krvných anomálii, porúch.... no dalších XL zostava ešte neobjavena.... preto nasadzujú heparín ktorý vrsj veľmi dobre reaguje.... tiež som sa Dočítala že niektoré tela žien odmietajú plod, ak ide o chlapčeka .... aký máte zvolený další postup? Čo navrhuje lekár ? U nás vždy sa nievo stalo v tom 6/7tt.... srdiečka nám vždy nabehli potom proste zhasnu..
@johanna_b rok a 2 mesiace? Tak dlho už nečakajte .... mne gynekológ odporúča ihneď , ani nie vyčkať prvú menštruáciu, vrsj toto je najlepšia pôda pre maternicu čo môže byt , no ja si dávam robiť ešte opakovane vyšetrenia pre pokoj duse a rozhodne rozhodne idem do medikamentov, aj jed ich gynekológovia nemajú radi , kvôli silnému krvácaniu pri pôrodoch , mne je to však jedno ... verím že sa to podarí....sú mamičky čo tuto stratu absolvovali 5 aj 7 krst dokonca čo je neskutočne tragicky vysoké c , ale stalo sa., a dnes majú detičky zdrave... mudime bojovať a veriť že tentokrát príroda zamieša správne zoskupenie génov.
ahojte,chcem sa spytat,ci ste mali niektora MA,porod a zase MA? Lekar mi povedal,ze je to zvlastne.Mam za sebou vsetky mozne vysetrenia,zisttilo sa nieco a nic,len chcem vediet,ci je tu niekto s podobnym osudom.Dakujem
@mitka17 prečo sa to javí tvojmu gynekológovi zvláštne ? Priroda občas zariadi, že plod má chromozómové anomálie od samého vzniku, a tie vznikajú úplne náhodne. Mne je zvláštne že je to zvláštne tvojmu gynekológovi a nevysvetlil ti že sa občas deju aj takéto scenáre , ktoré su úplne bežne.
@kuceravasue30 ja som mala tiez zadrzany potrat, hned o 2 mesiace na to som otehotnela.Necakali sme dlhsie. Prave teraz lezi pri mne moje 4 mesacne dievcatko. Ale ta strata boli stale :(
@ella_sue mudr vravi,ze par potratov a porod,alebo porod a potraty potom,ze to je casty jav,ale potrat,porod,potrat,ze to je zvlaszne.ze akoby som malalepsie a horsie obdobia.ja chcem verit tomu,ze to bola len zhoda nahod,ale s tym druhym potratom som neratala.verila som tomu,ze sa to uz nezopakuje.no bohuzial.dostala som sa z neho rychlejsie nez z toho peveho potratu a to len vdaka mojej dcerke.ale teraz mam strach.chcela by som este druhe bejby,no ale ten strach
@mitka17 rozumiem ... úplne ti rozumiem ...MÁ má strašnú silu hrat sa so ženskou mysľou😞 nestresuj sa... si plodná, zdravá a to je základ všetkého... som si ista že o 2 mesiace ak nie skôr budeš mat krásne ružové čiarky a dotiahnete to spolu až do úspešného konca. Mysli vzdy pozitívne a nech ti je dcérka veľkým zrkadlom , že to das💪🏻
@ella_sue dakujem za povzbudenie ;) :*
veru,MA je zakerak.Pri prvom mi zo dna na den prestalo byt zle a tak,takze som nieco zle tusila,ale pri druhom som mala tehu priznaky este aj 2 dni po kyrete.ale zas si hovorim,ze ked uz to musi byt,ze lepsie v rannom stadiu,nez neskor...tak si drzme palce,nech nas taketo hrozy uz obchadzaju a nech sa nam splni to,po com tak velmi tuzime ;)
No ja som mala MA min Dec. Kyret v januari a lekar ktory ho robil mi povedal ze nemam snazilkovat 6 mesiacov po kyrete. Ale dalsi dvaja lekari mi povedali ze mozem po prvej ms zacat.. Prva ms prisla v marci tak snazime od vtedy... Zatial neuspesne bohuzial.. Mala som dost zle stavy depresie hlavne ked sa to nepodarilo do 3 mesiacoch od prvej ms kedze som vsade citavala ake su zeny plodne po potrate atd. To si myslim je najvacsi problem vela zien. Tento tlak hlavne ked zena prisla takto o babo. Moje cykly sa predlzili minuly mesiac a tento mesiac ale aspon ovulujem pravidelne co je pri PCOS niekedy problem..
@mitka17 presne, mne to hovorí kazdy dookola a maju pravdu. Radšej vo veľmi skorom rannom štádiu , akoby chudáčik sa mal trápiť cely život a s ním aj rodičia. Máš svoju motiváciu denne pri sebe, to máš veľkú psychickú výhodu a podporu zároveň. Nemaj absolútne žiadne obavy.. toho lekára výšin prefackala , že ta takto úplne zbytočne zneistil slovami “múdrymi” že sa mu nezdá. No asi mal dlhšie sedieť v laviciach , aby sa mu prinajmenšom zazdalo, keď už nemá vedomosť. Nemáš absolútne žiaden vážny dôvod sa stresovať , absolútne , zdravá, plodná žena už aj Mamka.... čosi. 💪🏻💪🏻💪🏻
@meredith83 mne lekár odporúča ihneď 6mesiacov? Kriste pane to prečo pól roka zo života odporúča ženám premrhať čakaním ? Toto snáď ani pravda neni... ak nemáš žiadne ťažkosti a riadne funguješ ako predtým a si pripravená aj psychicky načo čakať pól roka? Môj osobný názor že je to totálny blud nezmysel😊 môžeš otehotnieť prakticky hneď po operácii myslím že sa vyžaduje vyčkať do prvej menštruácie ale nie pól roka. Nedaj si ukradnúť pól roka zo života čakaním. Ak sa cítiš pripravená chod si za svojim cieľom. Môj lekár vraví že je najlepšie obdobie práve po potrate. NAJLEPŠIE. Je to na tebe samozrejme.
@ella_sue No ja som necakala, Ale to o 6 mesiacoch som pocula vela krat. Podla niektorych lekarov je to na upravenie hormonov.. Ja osobne som cakala ked dokrvacam kedze som mala tazkosti po kyrete.. A po prvej ms som sa zacala snazilkovat. Urcite by som neskusala do prvej ms. Ale ano je to osobitne a kazda zena to berie inak..
@meredith83 v prípade chemicky vyvolaného potratu potratovymi tabletkami, ktoré sú oveľa šetrnejšie ako vysatie pod narkozou sú minimálne zásahy do maternice a odporúča sa otehotnieť ihneď po skončení krvácania. Tento druh potratu sa môže uplatnit len v ranom štádiu tehotenstva. Na Slovensku asi každý vykonáva potraty narkozne prístrojom mimo SR sú už bežne šetrnejšie praktiky lekárov, čo je si myslím na škodu,ale snáď to bude aj na SVK prístupnejšie. Práveže maternica je najlepšie prekrvena vytočená a hormonálne telo zobudene nastavené na materstvo. A vidím, že si to cítila rovnako keď si nečakala na rasu lekára 😊 žena citi, sama, kedy je v pohode.... ako dlho Vám trvalo otehotniet opäť? Okamžite či si so musela vyčkať ?
@ella_sue Bohuzial este stale len skusame.. 6 cyklov. No co uz.. Na konci mesiaca idem do nemocnice takze zas budem na liekoch na otehotnenie..
Ja zijem v Irsku na prirodzeny potrat som cakala 4 tyzdne, poviem pravdu uz by som necakala tak dlho. Ono to problem s tymi liekmi je taky ze vela krat tam este zostava nieco s tehotenstva a bohuzial sa musi kyret tak ci tak urobit. Taktiez je to ovela bolestivejsie a tu v Irsku ta nechaju v nemocnici az 48 hodin kedze to nedavaju domov.. Ja som naozaj po 4 tyzdnoch nemohla cakat.Aj som dufala ze zistim s rozboru preco sa ten MA stal.Bohuzial tam toho bolo prilis malo na rozbor..
@meredith83 rozumiem 😞.... väčšinou ak je MÁ už 2 týždne a viac, málokedy sa sa zistiť z cytologie nejaká príčina. Mne sa tak stalobpri druhom.... v každom prípade sa skús na to pozrieť tak, že je to len nešťastná kombinácia chromozomov plodu ktorá vzniká náhodne od prírody ... nie je to tvoja chyba. Buď silná 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻 Čím skôr nech príde priestor pre nové budúce.
Ja som mala v marci anebryomolu, v 10tt som sa vyčistila sama. Čakali sme len do 1.MS a zadarilo sa až na 4.cyklus, ale žial skončilo v 14tt (v 12tt prestalo biť srdiečko). Tu mi už nedovolili čakať doma, tak nasledoval kyret začiatkom novembra. Teraz už ovulujem, a keďže sa na to cítim fyzicky aj psychicku, tak si pozor nedávame. Nevravím, mám trochu obavy, či sme nemali na 1. MS počkať, ale som toho názoru, že ak je telo pripravené, plod prijme a keď nie, tak nie a príde MS. Predsa len mám 3 mesiace 41 rokov, dieťa žiadne, tak nebudem čakať....či robím dobre, sa časom ukáže, ale ja verím prírode, svojmu telu, že pôjde všetko v poriadku. Držím všetkým palce
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@kuceravasue30 zamlcany sa to vola