Ahojte je lož alebo pravda,že keď sa snažíme o dieťatko, lubrikačný gél tomu zabraňuje?
@ona12 my sme síce bez toho ale akurát dnes som čítala že vraj treba nejaké špeciálne lebo klasické škodia spermiam..
@ona12 mozes zavisiet aky - ci neobsahuje nejake antikoncepcne latky. Pozri pribalovy letak. Ja som pouzivala pred porodom pri cviceni s balonikom (epino/anibal) a tam musel byt na vodnej baze. Potom mi bolo odporucane nepouzivat ziaden. Takze pozrela by som zlozenie, pripadne sa poradit v lekarni. No a este taka poznamocka, poznas si plodne dni? Ovulaciu? Nehovorim,ze stresovat sa len na toto, ale pocula som uz aj pribeh,ze dokonca gynekolog odporucal opacne. Pre toto mozes pozriet viac na webstranke Liga par paru.
@ona12 preboha to je čo za sprostosť? To som v živote nepočula. Ak používate klasický na zvlhcenie, tak veselo ďalej. Ten nezabranuje ničomu 🙂.
Pokiaľ neobsahuje spermicídne látky (čo väčšina neobsahuje, to by si musela mať špeciálny vyslovene spermicídny), tak otehotneniu nebráni. Možno je to TMI, ale ja bez lubrikantu ani na krok a otehotnela som na prvý šup. :D Existujú špeciálne lubrikanty, ktoré údajne pomáhajú oplodneniu, ale som toho názoru, že je to len taký dobrý reklamný ťah. Keď si to vezmeš len takým sedliackym rozumom, ten lubrikant je len v pošve, ale spermie sú hneď od začiatku veľmi blízko krčka, a keď sa už dostanú zaň do maternice, žiadny lubrikant sveta im nepomôže lepšie sa hýbať alebo dlhšie prežiť.
Ano moze branit pocatiu, aj ten klasicky. Ked sme sa snazili o dieta, pouzivali sme specialny ktory spermiam neprekaza.
Vraj kazdy aj ten co ma spermiam pomahat ich spomaluje a teda skodi. Ked uz treba tak ho asi pouzit minimum a nie uplne na spicku. ;)
Čiže keď ten náš neobsahuje spermicidne látky?...
Vyslovene tomu nezabraňuje, ale niektoré možu zmeniť PH v pošve, alebo spomalia spermie...Skús si pozrieť na krabićke, čo je tam napísané... I keď si myslím, źe keď je spermiogram OK, tak otehotnieš tak, ći tak...
Existujú aj špeciálne lubrikačné gély ktoré podporujú otehotnenie, len tie sú drahśie...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Podľa mňa hovadina . My sme používali aj pri prvom a ten bol akoby hneď aj pri druhom