Ahojte, chcela by som sa opytať za kolko dní narastie folkul na 24 mm a praskne. Totiž bola som na folikulometrii na 11 DC a este som tam nemala ziaden folikul. Na 17DC som tam "už" nič nemala. Akurat som mala podla lekara krasnu sliznicu maternice. Vraj ovu "mozno" prebehla. Preto neviem či je to možné za 5 dní. dakujem za odpovede. 🙂
mne priblizne rovnako rastol folikul.. kazdy den o cca 2 mm
na taku velkost ti moze narast za 5 dni aj prasknut....ja som na 5DC mavala 29 mm... 😲
Ak máš pravidelný cyklus, tak vajíčko je na 17 DC s najväčšou pravdepodobnosťou už uvoľnené.
Ja mám tiež skúsenosť, že je to od toho 10 DC o 2 mm denne. Potom ale záleží od viacerých vecí: či si brala lieky (napr. Clostilbegyt, vtedy by sa vajíčko malo vytvoriť), či je to prirodzený cyklus = bez liekov a ak, tak koľkodňový ho máš. Lebo napríklad pri 30-dňovom cykle môže byť ovu aj na 17 DC.
Je ale zvláštne, že na 11DC nebolo nič a potom na 17 DC už tiež nič. Buď to mohol byť anovulačný cyklus, teda bez vajíčka, alebo ... tam ešte kdesi je - potom šup na to 🙂 . Záleží aj od sona, bolo to to isté sono? Niektoré je menej presnejšie a nemusí vajíčko odhaliť. Možno ho nenašli ten 11 DC.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
čo ja viem, tak folik narastie každý deň tak cca o 2mm. Ja keď som bola na folikulometrii tak na 10 DC som mala folik 18 mm a za tri dni nastala ovu, cítim ju, takže som vedela aj podľa toho. Skús si kúpiť ovu testy, možno podľa nich sa ti to podarí lahšie zistiť.