Za aký čas vám pomohol Metformin k otehotneniu?

valentinamatic
4. dec 2021

Ahojte žienky,
vyse roka sa snazime s manzelom o dietatko a nedari sa. On ma spermiogram relativne OK, ja mam podla gyn tiez dobre výsledky, ale teda mam PCO, co mi povedala Dr. Uz pred 20timi rokmi 🤔 momentalne mi nasadil Metformin, ze s tym ma dobre skusenosti. Neviem ci mam vobec ovulaciu 🤷‍♀️ ako dlho vam trvalo kym ste otehotneli pomocou Metforminu?

marticka85po
4. dec 2021

Brala som ho necely rok ale nepomohol mi. Akurat rozhadzal travenie. Cyklus mi ostal rovnako dlhy a bez ovulacie. Tiez mam PCOS

valentinamatic
autor
4. dec 2021

@marticka85po ja ho uzivam iba 5 den, prve 2 ma bolela hovadsky hlava ale uz dobre. Kazdy tyzden mam zvysovat davky. Kolko mg si najviac uzivala denne?

marticka85po
4. dec 2021

@valentinamatic 1000mg 2x1. Mna z neho prehanalo ze som ani z domu nemohla vyjst niekedy.bolo to velmi neprijemne.

valentinamatic
autor
4. dec 2021

@marticka85po to si mala od zaciatku take stavy ci iba pri vyssich davkach?

maja367
4. dec 2021

@valentinamatic ja som brala klasický metformin a poviem v baby ja som vracala a má prehanalo zo všetkého...musela som hneď prerušiť..a beriem metformin xr síce to môže predpísať i a Diabetológ. Ale znasam ich oveľa lepšie . Užívam 2x1000 večer po jedle.
Uzivam asi druhý rok a nič. Mám tiež pcos .

valentinamatic
autor
4. dec 2021

@maja367 uff, to nie su moc pozitivne spravy..

marticka85po
5. dec 2021

@valentinamatic ja som to mala hned od 1.davky

valentinamatic
autor
5. dec 2021

@marticka85po tak to ma mrzi, ze ti nepomohol..ja to zatial znasam dobre, uvidim ked zvysim..

valentinamatic
autor
5. dec 2021

@maja367 ahoj Majka, a ako dlho ho beries?

marticka85po
5. dec 2021

@valentinamatic vobec ta to nemusi mrziet. 😊 nam pomohlo az IVF a o mesiac rodim. ❤️

valentinamatic
autor
5. dec 2021

@marticka85po jeeejjj, tak to je parada! 🎉

valentinamatic
autor
5. dec 2021

@marticka85po rozmyslam ci by som mohla uzivat s metforminom aj femibion .. nikde som sa to nedocitala

marticka85po
5. dec 2021

@valentinamatic myslim ze mozes. Ved femibion su len vitaminy

valentinamatic
autor
5. dec 2021

@marticka85po aj teba bolela vajecniky ked si uzivala Met?

valentinamatic
autor
5. dec 2021
marticka85po
5. dec 2021

@valentinamatic nie neboleli. To asi nebude z toho,kedze to je liek na cukrovku 2.typu

valentinamatic
autor
5. dec 2021

@marticka85po a vraj na liecbu prosim..no ved cas ukaze. dam tomu 2-3 mesiace aspon .. juuuj take male miminečko uvrešťané..hneď by bol zivot krajší 🥳

marticka85po
5. dec 2021

@valentinamatic a mas teda aj inzulinovu rezistenciu ked beries ten Metformin? Lebo ja som mala

valentinamatic
autor
5. dec 2021

@marticka85po a vraj na liecbu PCOS* ten tel pise kraviny. Gynekolog mi nic moc nepovedal, iba že nech skúsim metformin predtým ako pôjdem na umele, možno to pôjde aj bez toho aby som platila veľa peňazí. No pri mojom šťastí sa už vidím na koze...😏

marticka85po
5. dec 2021

@valentinamatic no mne zas gynekolog nic nepredpisal.poslal ma na endokrinologiu aby sa zistilo preco mam PCOS. Tam mi lekarka zistila tu inzulinovu rezistenciu,cize poruchu vstrebavania cukru, a nasadila Metformin. Bohuzial tak mam telo nastavene cely zivot.mam 36rokov a nic sa nezmenilo.problemy s cyklom mam od 12rokov odkedy som zacala 1.krat menstruovat. Niektore veci sa nedaju vyliecit iba napr.upravit napr.hormonami alebo Antikoncepciou ale to funguje len ked sa uziva.akonahle sa vysadi tak si tam kde si bola predtym.

valentinamatic
autor
5. dec 2021

@marticka85po ja mam zase viac muzskych hormonov a metformin to vraj znizuje tak neviem.. ja mam 37 a menzes od 11r. Tiez nepravidelny, chodi ako sa mu zachce. Mozem sa opytat kolko vas stalo IVF?

loginexistuje
5. dec 2021

@marticka85po ak vas po nom prehana treba si pytat sie SR s pozvolnym uvolnovanim tiez som mala problem ako vy a odkedy mam s tym pozvolnym uvolnovanim je to v pohode beriem 1000 mg-0-1500 mg
teraz citam ze todis tak ale pre ostatne kocky mozno pomoze

luciador
5. dec 2021

@valentinamatic Na PCO zaberie viac inositol (super je k nemu brať aj kyselinu listovú) ako metformin. Inositol je vitamín, metformin liek. Tiež som ho brala,ale musela som ho vysadiť...nerobil mi dobre. A na pravidelnejsi cyklus určite odporúčam piť čaj z alchemilky.

marticka85po
5. dec 2021

@loginexistuje ja som ho brala pred 6.timi rokmi.v podstate uz mi ho netreba.kedze IR sa mi podarilo poriesit schudnutim, stravou a zivotnym stylom aj bez tabletiek. Akurat ten cyklus ostal taky ako je

marticka85po
5. dec 2021

@valentinamatic tiez mam vyssi testosteron. IVF nas stalo so vsetkym 2500eur

valentinamatic
autor
5. dec 2021

@marticka85po hezkyyyy.... 😊 dik za info. Uz aby som zacala setrit 🤦‍♀️🤰

martrle
5. dec 2021

@valentinamatic ahoj a čo to je vlastne ten metformin

valentinamatic
autor
5. dec 2021

@martrle liek na cukrovku a tiez liecbu PCOS, po jeho uzivani by sa mali upravit hormony a cinnost vajecnikov, tj. pravidelna menstruacia, ovulacia atd.

christinka1
5. dec 2021

@valentinamatic ja som nemala metformin ale siofor, čo je v podstate to isté... Do 3 mesiacov som otehotnela 😉

maja367
5. dec 2021

@valentinamatic ja už beriem cca 2 roky.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre