Vždy je iskra nádeje

regina4
26. sep 2016

Všetky dievčatá týmtk pozdravujem a chcem pomôcť, poradiť z vlastnej skúsemosti. Som síce staršia je mi 43 ale s priateľom sme sa 4 roky snažili o dieťatko. Nič nepomáhalo a tak sa to podarilo nejakým zázrakom /božím/ až minulý rok.Bohužiaľ nám chlapček v siedmom mesiaci tehotenstva náhle zomrel. Potom som si povedala urobim všetko preto aby sme s partnerom boli pripravený. Hľadala som možné aj nemožné, čítala nespočetné množstvo rád a kníh až som sa dostala k čínskej medicíne TCM. Partner mal autonehodu a porušilo mu to dráhu sexu a mali sme s tým veľké problémi. Po preštudovaní literatúri a produktov našli sme pre oboch správne bylinné preparáty a užívali ich do teraz 4 mesiace pravidelne ale skutočne pravidelne a obaja sa cítime oveľa lepšie. Spermiogram minulý mesiac upraveny na hodnotu 100 %, folikuly sa krásne tvorili aj v mojom veku. Krv sa pomaly upravuje a uvidime čo bude ďalej. Nevzdávajte sa. My sa za miminko modlíme aby znovu prislo medzi nás a aby nám už zostalo pre radosť. Nádej umiera posledná a všetkým držím palčeky.Rada poradím stránky kde hľadať a kam sa obrátiť. Podotýkam, že nám doporučili umelé oplodnenie. To sme zatiaľ odmietli. Veríme, ak sa to má podariť, tak sa to s Božou pomocou a naším snažením podarí.

tiwyna
26. sep 2016

Ja by som na vasom mieste uz osud nepokusala....

anina37
26. sep 2016

prečo nie, keď obaja po tom tak túžia? teraz je úplne bežné mať deti po 40-tke a myslím si že po tom čo sa im prihodilo by už lekár nenechal nič na náhodu....treba im držať palce, aj umelé oplodnenie je riešenie. ja poznám tiež pár párov čo majú detičky až po umelom oplodnení..
@tiwyna

libawet
26. sep 2016

@regina4 vo veku 43 rokov je už dosť veľké riziko mať a vôbec donosiť zdravé dieťa, obdivujem Ťa, že do toho ideš. Mám 44, no do takého rizika by som nešla ani náhodou. Navyše, keď sa to aj podarí a to dieťa pôjde do prvej triedy, Ty budeš mať 50 a skús počítať ďalej, či vôbec budeš schopná sa o neho starať a živiť ho, keď bude mať 18, 20 a ešte nebude pracovať a živiť sa samé. Porozumieš 20 ročnému, keď Ty budeš mať vtedy takmer 70? Teraz máš iný pohľad, no je krátkozraký, treba sa pozrieť viac do budúcnosti a viac vidieť to dieťa ako seba a svoju túžbu.

sardinka336
26. sep 2016

@regina4 nádej je samozrejme vzdy a je mi velmi luto ze o chlapčeka ste prišli. Moja kolegyna mala syna ako 44 ročna...ale veru často je klbko nervov nakolko všetko berie priliš uzkostne. Jediné dieta vo vyššom veku aj to ledva ledva...no držím palce nech to víde.
@anina37 bežné je to len zial zo spoločenských dovodov...ale biologicky to nie je bezné ani normalne odkladat tehotenstvo na 40plus (ok, dajme tomu nemala vhodneho partnera ) vaječniky su ,,stare,, a plodnost rapidne klesla.

regina4
autor
26. sep 2016

Ja vím,že se mnou kopec žen souhlasit nebude. Ale na děťátko sme čekali čtyři roky. Dřív nepřišlo až teť. A necháváme to na přírodu. Na nic netlačíme. Neberu žádnou podporu. Nic nepočítáme žádnou ovulaci. Už ne. Takže jestli se poštěstí, bude to znamení, že to tak má být. O dítě se samozrejme dokážeme postarat. A na svůj věk vůbec nevypadám. I lékaři mi vždy řeknou, že vypadám na 34. Verím, že všechno bude jak má být.

regina4
autor
26. sep 2016

Píšu z mobilu a po zverejnění mi ukazuje text nesmysli. Omlouvám se.

sardinka336
26. sep 2016

@regina4 vyzerat mozeš aj na 18 - to je fasada. Tvoje vaječniky na 18 asi nevyzeraju. Ale jasne, ja osobne ti to prajem nech vam to vide.

ebi88
26. sep 2016

@regina4 ja drzim palce. Ak viete, ze mu mozte dat co bude potrebovat.. Mladsi rodicia nemusia byt lepsi, len preto ze su mladsi a poziju dlhsie. Ak je medzi vami skutocna laska, a chcete ju davat dalej, zhmotnit ju v milovany novy zivot, nech vam je dopriate.

regina4
autor
26. sep 2016

Keď neprišlo skôr nedá sa nič robiť.Nedá sa v živote všetko naplánovať podľa tabuliek. A mať plány je krásna vec ale skôr sa mi bohužiaľ otehotnieť nepodarilo. Ku šťastiu plnohodnotného rodinného života nám už chýba len ten drobček. A verte mi, že u nás by dostal kopec lásky. Tehotenstvo s maličkým bolo v poriadku aj malý krásne rástol ale zástava srdiečka bez príčiny môže nastať v ktoromkoľvek tehotenstve a veku. Aj mladým ženám umierajú deti bez príčiny takže zvaľovať všetko na vek je hlúposť. Poznám mnoho žien, ktoré mali deti v 46 rokoch a všetko v naprostom poriadku. Kto nepozná životný príbeh danej ženy, nemal by nikoho odsudzovať.Ďakujem tým, ktorý ma neodsúdili, naopak povzbudili.Prajem všetkým veľa radosti zo svojich detičiek a veľa šťastia snažilkám.

anina37
26. sep 2016

@regina4 ahoj....a adopciu ste nezvažovali? nechcem byť príliš zvedavá, a ak nechceš-neodpovedaj 🙂 ale je vela detí odložených a bez lásky..určite by ste ju vedeli dať

mihula
26. sep 2016

@regina4 pišes,že 4roky ste čakali na dietatko,skor neprislo.Je to logicke,ked si 11rokov brala antikoncepciu

regina4
autor
26. sep 2016

Antikoncepciu som brala od dvaciatich takže do 31. Potom som ju vysadila. Zodpovednost neberiem ako zločin. Upravovali mi antikoncepciou cyklus. Okrem toho nemala som správneho partnera. Po rokoch som spoznala toho pravého a rozhodli sme sa založiť rodinu. Našli sme sa dosť neskoro a už sme vzdali myšlienku na vlastné dieťatko. A vtedy som otehotnela. Rozprávali sme sa aj o adopcii a nevylučujeme ju. Aj sme sa informovali. Dostali by sme do adopcie dieťatko ale staršie a to je už veľmi citlivá vec pre také dieťa. Ale nič nevylučujeme. Partnera mám zlatíčko a u neho som ja a moje zdravie na prvom mieste. Netlačíme na nič. Nevieme ako to bude u nás s dieťatkom ďalej ja som len chcela článkom povzbudiť mamičky, ktoré márne čakajú na dieťatko, že všetko je možné a síce nám to nevišlo ale na každý deň s našim zlatíčkom vspomíname a bolo to krásne obdobie. A ak sú snažilky mladšie, tak nič nie je stratené.

regina4
autor
26. sep 2016

Viete čo ma najviac zaráža, že sa nikto neopýta čo pomohlo aby som otehotnela, keď to dlhšie nešlo. Tiež sme navštevovali pronatal a doktorov. Nečakali sme štyri roky so založenými rukami ale všetci tu riešili môj vek. Mrzí ma to lebo viem aké to je túžiť po dieťatku a nedarí sa. Tiež sme to nemali a nemáme ľahké ale nikoho zatiaľ nezaujímalo to najdôležitejšie čo mohlo pomôcť.Mrzí ma to.Chcela som snažilky povzbudiť

mimi8814
26. sep 2016

ty si hlavne nejaka dilerka vyzivovych doplnkov a chcela sisi tu spravit trosku reklamu.... mi to bolo jasne hned od prveho prispevku, teraz si to potvrdila.... sa smejem jak ti to nevyslo😂😂😂

janickacrazy
26. sep 2016

@regina4 Ja ti držím palčeky, mám 3 deti a posledné sa mi narodilo krátko pred 40. tehotenstvo som zvládala úplne v pohode. Nemám rada tie reči, že koľko budeš mať rokov, ked pojde do školy a podobne, sú to hlúposti. Nikto nevie, koľko rokov sa dožije. Ja sa cítim na 20 pri tom mojom malom drobcovi. Na západe je bežné mať deti aj po 40 a nikto to tam nerieši absolútne. Veľa šťastia.

sardinka336
26. sep 2016

@regina4 vieš ja toto nepochopim tu na koniku sa s tým velmi často stretavam, ze tu treba z ludi ťahat informacie ako z chlpatej deky ...ak chcem niečo povedat tak to poviem, čo tu maju ta na kolenách prosit aby si im napisala čo ti pomohlo - uvadzaš byliny a činsku medicinu. Apropo ..pomohlo, tehotna aktualne nie si, takze tazko povedat či to ,,pomohlo,,. Ano, všetci sa citime lepšie ked urobime nejake upravy svojho jedalnička, zivotneho štylu a to sa odrazi aj na krvných testoch a celkovom naladení organizmu. Kazdemu moze pomoct niečo ine, kazdy organizmus je individuálny. Pridaj sa do vlakna pozitivne naladene prvosnazilky - mozno im tvoje rady pomozu.

rheuska
26. sep 2016

@regina4 neobhajuj sa! Aj tak sa stále najde niekto kto ťa bude odsudzovať. Pozri je to tvoj život a tvoje rozhodnutie! Nikto iný nevie čím si prešla a ľahko sa mudruje. Túžiš po dieťatku tak smelo do toho. Nerieš vek. Nikto z nás nevie ako dožije. (A vraj ženy čo maju deti vo vyššom veku žijú dlhšie). Hlavne aby sa podarilo. Nase babky a ich matky rodili aj v takom veku a neriešili vek. Hlavne, že ho budete ľúbiť. To je to jediné čo každé dieťatko potrebuje.

tiwyna
26. sep 2016

@regina4 co chces propagovat nejake vyzivove doplnky????

regina4
autor
26. sep 2016

@mimi8814 tak takto chorý komentár som nečakala.

mimi8814
26. sep 2016

@regina4 ty si chora, ze su tu ides robit biznis na nestastnych zenach...

regina4
autor
26. sep 2016

@sardinka336 veľmi sa ospravedlňujem, nerozpisovala som sa lebo je to veľmi citlivá téma a tak som sa chcela podeliť so skúsenosťou len s ľuďmi, ktorý o to majú záujem. Myslím o skúsenosti s liekmi či čajmi, umelým oplodnením atď. Atď. Nechcem verejne vypisovať všetko čo sme podstupovali. Snáď to dokážeš pochopiť. Preto som chcela na konkrétnu otázku, konkrétne odpovedať.

tiwyna
26. sep 2016

@regina4 ved ta tu nikto nepozna. Nechapem,o co ti ide? Cele je to nejake divne a myslim,ze ti ide o propagaciu nejakych pripravkov. Nenapises to priamo,aby ta admini nevyhodili,tak nato ides obklukou....

libawet
27. sep 2016

@regina4 prečo raz píšeš po česky a raz zasa po slovensky? Funguješ na oboch stranách a pomýlila si sa? 😒

zuzicek88
29. nov 2016

@regina4 Ahoj ja mam 40 presla som si uz vselicim4 krat som bola tehotna s toho dva krat na kyretaz...je to dlhy pribeh,ale v kutiku duse aj ja este verim,ze sa to podari a budem stastnou maminou

libawet
30. nov 2016

@regina4 a Ty sa neopýtaš sama seba - prečo si nemohla otehotnieť? Píšeš, že si brala 11 rokov antikoncepciu - chémia do tela - to Ťa netrklo, že možno aj z toho? Udivuje ma, že veľa žien si myslí, že nad prírodou nejakým spôsobom vyhrajú....že keď nechcem dieťa, tak si dám antikoncepciu a nebude, potom ho už chcem, tak bude, ale ono nebude - lebo telo si pamätá...

efka_k
21. dec 2016

Ahoj, musím sa pridať. Nerozumiem predchádzajúcim príspevkom. BABY, NIE JE TOTO WEB O URČITEJ PODPORE??? PREČO NIEKOMU, KTO TÚŽI PO DIEŤATKU HOVORÍTE O ZODPOVEDNOSTI. A TIE SÚ ZODPOVEDNÉ, ČO CHODIA NA STREDNÚ ŠKOLU A MAJÚ DETI?????
@regina4 Veľmi, veľmi a ešte raz veľmi ti prajem, aby ti to vyšlo. Poznám jednu pani, ktorá mala dieťatko v 46. Teraz je z nej už veľká slečna. Je mimoriadne inteligentná, dobrá, pekná, skromná holka. A rodičia jej rozumejú. Majú spolu krásny vzťah.
Čo má prísť, príde. Nech sa vám splní sen! Držím palce.

zuzicek88
29. dec 2016

@efka_k Dakujeme

karolina26
29. dec 2016

@regina4 dDobrý den, je mi velmi luto ze ste prisli o babetko ten kto to nezazije nepochopi, je uplne jedno kolko mate rokov. kazda jedna zena tuzi po dietatku drzat ho narukach. ja chodim do ginfivu ba moje dva pokusy kt. mi preplatila poistovna boli neuspesne ya pol roka chceme ist na posledny pokus treti ked si na to zmyslim plakat sa mi chce.
pýsali ste ye ste uzivali bilinkove preparaty mozem vedieť ake skusila bz som dakuje, nadej umiera posledna všetko je v rukach božich všetko je tak ako ma byť.

regina4
autor
26. jan 2017

@libawet Ahojky. Ano, keď to človek berie s rozumom dáva si mnozstvo otázok a odpovedí a určuje čo je správne a čo nie. Ale skutočne páry, ktoré sa snažia o dieťatko niekoľko rokov tým myslim pať a viac nemajú aj vo vyššom veku právo na šťastie vo forme vychovávania vlastného dieťatka, ak sa to po rokoch neúspechu konečne podarí? Sú skutočne ženy po 38 roku života odsúdené spoločnosťou k odsudzovaniu len preto, že sa rozhodnú nevzdať to po niekoľkých neúspechoch? Je to debata na ktorú má množstvo ľudí svoj osobný názor....

regina4
autor
26. jan 2017

@tiwyna
@anina37 Ano ja osobne vôbec proti adopcii nie som. Len partner túžil po vlastnom dieťatku. V budúcnosti to nevylučujeme.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre