Výživové doplnky - plánovanie tehotenstva - čo nebrať?

nikushka46
20. mar 2019

Ahojte, užívam kys. listovú, narazila som aj na Femibion 1...avšak, čo s tými, kt. užívam/chcem užívať? Myslíte, že sú škodlivé? Kolagén, vitamín A? Retinol (iba 0,2%) na pleť? Snažíme sa už asi 9-10 mesiacov a zatiaľ nič, avšak chcem a "normálne žiť", nie vždy iba pozerať, či toto by som mala a toto nie...veď koľko je takých, kt. sa aj opíjajú a otehotnejú a nič predtým neriešia? Niekedy je asi zbytočné toľko toho riešiť a nechať to plynúť...

beky1813
20. mar 2019

Veru, nic taketo som nerirsila, ani pred otehotnenim, ani po nom. Psychika je mocna, naco si pridávať stres?

ukulela
20. mar 2019

@nikushka46 ja by som mozno zvazila to Acko:
Napríklad vitamín A vo veľkom množstve môže spôsobiť poškodenie plodu v prvých troch mesiacoch života.

diewcatqoo
20. mar 2019

@nikushka46 ahoj, my sme sa snazili vyse pol roka. Nebolo to nejake vyslovene, ze teraz musime mat sex lebo ovulacia, ale jednoducho sme si nedavali pozor a nechali to volne plynut. Ale ja som bola kazdy mesiac sklamana, ked som dostala menzes.
Manzel videl, ze sa na to asi moc zacinam upinat a kupil nam bicykle. Zacali sme bikovat, kupovali sme si rozne doplnky na bicykle a pod, proste uz som nemala cas rozmyslat nad babom, ale rozmyslala som nad tym, ako si vytunim bike, planovala som trasy a tak. A boli sme nakoniec "az" na troch cyklovyletoch, lebo hned na to som otehotnela. A to dokonca v piatok sme co-to popili a v pondelok som zistila, ze som tehotna.. takze aj alkohol bol 🙂
Tym ti chcem povedat, ze psychika robi naozaj vela. Skus sustredit myslienky na nieco ine, uzivajte si. Nepozeraj na to, co by si mala a co nemala, neupinaj sa na to az tak. Ja viem, ze je to tazke, ale najdi si nieco na odreagovanie.
Ak sa ani po roku snazenia nebude darit, chodte na nejake podrobnejsie vysetrenia. Co sa tyka vitaminovych doplnkov, neviem poradit. Ja som zacala brat kyselinu listovu, ked som zistila, ze som tehotna a neskor aj femibion.
Drzim palce

nikushka46
autor
20. mar 2019

@ukulela to neberiem, ale asi 3 tabl uzila, no za 2 mesiace, prave kvoli tomu, no doma ho mam

nikushka46
autor
20. mar 2019

@diewcatqoo dakujem pekne, ono to nie je take, ze si meram teplotu, atd, len mam apku v mobile, kedy mam ovulaciu a asi to velmi nesedi..inak to hlbsie zatial neriesim..ale niekedy je ozaj tazke na to nemysliet, hlavne, ked kazdy mesiac pride menzes

ukulela
20. mar 2019

@nikushka46 na apku kasli, ono to ozaj moze byt matuce, nie kazda ma ovulaciu presne v strede cyklu ... ja som napr ovu zacala citit az po porode, dovtedy som netusila, kedy ju mavam, ak mate pravidelny sex aspon raz za 3 dni, tak ak ste OK, raz sa trafite. ja som brala inofolic a pila alchemilku. (po potrate) - a som presedcena, ze mi to pomohlo.

diaalex
14. apr 2019

Ja mám dobrú skúsenosť s Femibion. Chceli sme bábo, snažili sme sa od septembra a od marca som začala brať Femibion, zobrala som až pól balíčka a dnes som tehu 🙂 síce som to začala brať tesne pred ovuláciou, ale asi pomohol, keďže doteraz nič, a potom sa to podarilo 🙂

frederika887
24. feb 2023

Nie je to povinné, ale určite veľké plus, ak berieš doplnky-vitamíny už v čase plánovania a ideálne si zvoliť také, ktoré sú na prírodnej báze.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre