Ahojte 😊 môžte mi niekto prosím vysvetliť manželov Spermiogram. K doktorke ideme až v máji a nejak mi to nedá spať 😱
@simusik099 všimla som si pár veci. Ejakulacna abstinencia 7 dní - sa mi zdá strasne veľa, spermie boli už staré, preto mohol vyjsť horší výsledok. Nám v centre asistovanej reprodukcie hovorili že 2-3 dní sú ideál, že spermie si už dozreté a zároveň nie sú staré a nevládne. Druhá vec je morfologia. V centre asistovanej reprodukcie kam sme chodili my majú kritérium 4% a tvoj muž má 5% čo sa v dnešnej dobe len tak nevidí. 80% mužov má 2-3. A máte dobrý progresívny pohyb a počet živých spermií. A to ešte nebol v najlepšej kondícii, lebo mu zistili streptokoky. O tie 3 mesiace po antibiotikách to môže byť ešte lepšie.Napriek záveru OAT, je to spermiogram s ktorým sa dá otehotnieť prirodzene, len treba byť pripravený že to bude dlhšie trvať. Pokiaľ máš aj ty nejaký zdravotný problém tak ešte o niečo dlhšie. Tu na MK je mnoho dôkazov že to ide 🙂
@barju áno tá doba abstinencie je strašne dlhá ale tá morfo 5% im vyšla preto lebo majú kritérium že ok je nad 15% čo je úplne zle a staré hodnotenie ešte. Pretože kritérium je 4% a viac ok a v tomto prípade by im to vyšlo pod 4%
@simusik099 odporúčam dať si spraviť ešte raz spermiogram niekde v centre a hlavne nižšiu dobu abstinencie lebo ak to skresľuje výsledky. Toto ste boli v tkanivovej banke??? Inak môj manžel mal takýto spg a ostala som tehotná len po ivf
@sonkam áno v tkaninovej banke v KE
@simusik099 oni majú hrozne hlúpo nastavené normy, ozaj choďte radšej do centra si to dať ešte raz spraviť a hlavne tu abstinencie tak 2-4 dní nie dlhšiu
@sonkam ďakujem urcite este pôjde 😊 aj to že sme tam čakali na výsledky 2 mesiace 😱
@simusik099 nemyslíš vážne veď to je strašná doba. Akoze chápem že tam máte aj dna fragmentáciu takže to je rozšírený spg ale to v centre máte do 3 týždňov tento rozšírený a základný oveľa oveľa skôr
@sonkam áno tak dlho
Volala som tak na 2 krát povedali že mám zavolať neskôr ešte nesú výsledky a potom som volala 3 krát po veľkej noci a to mi bolo povedané že oni manželove výsledky poslali už mojej gynekologicke 😱 a tá mi potom emailom poslala lebo som ku nej objednaná až 3.5
@barju ďakujem 😊
@simusik099 gynekologicka vam k tomu vela nepovie
Objednajte muza na urologiu potrebuje co najskor antibiotika
My sme cakali 2 tyzdne nechapem preco vy az tolko
My sme s takou diagnozou otehotneli prirodzene ale to bolo podla mna len stastie a zazrak
@taktotedanie antb už má na streptokoka
A na urológiu je objednaný ale až na jún
A to som ho objednavala už vo februári keďže riešime neplodnosť a odporučila to moja gynekologička
@simusik099 skuste radsej androloga ako urologa. Ten sa venuje problematike neplodnosti hlbsie
@simusik099 a v ke je predsa odbornik androlog
@majkaska ďakujem určite skúsi treba tam aj výmenný lístok neviete ?
@simusik099 ano..manzel mal vymenny listok z car
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@simusik099 ahoj, muž môj ma podobný.. znamená to, že ich je málo, sú zdeformované a menej pohyblivé