Vysoký prolaktín a snaha o otehotnenie

44simina44
12. okt 2021

Ahojte baby po akom čase ste otehotneli so zvýšeným prolaktinom? Beriem inofolic priateľ folandrol.. 2 roky snaženia a stále nič pred mesiacom mi zistili zvýšený prolaktin teraz som bola na druhom odbere a stále je zvýšený..

44simina44
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sisa_s
12. okt 2021

@44simina44 magneticka rezonancia mozgu nebola robena?

44simina44
autor
12. okt 2021

@sisa_s ešte nie , bude mi volať gynekologička s predpisom na nejaké lieky

sisa_s
12. okt 2021

@44simina44 no kym sa nevyriesi vysoky prolaktin, je problem otehotniet, takze v prvom rade to doriesit

44simina44
autor
12. okt 2021

@sisa_s takze je asi nemožné sa otehotnieť s tym

opi14
12. okt 2021

@44simina44 prolaktín je zvýšený aj pri akomkoľvek strese. Preto sa odbery občas opakujú, aby sa predišlo len národnému zvýšeniu. Niektoré lieky sú veľmi ťažké a zle sa znášajú. Ja si dávam tabletku len na noc.

sisa_s
12. okt 2021

@44simina44 nemusi byt nemozne, ale treba to zacat liecit, ma vyznamny vplyv na plodnost

matus7030
12. okt 2021

@44simina44 ahoj. Mne zistila endokrinologička zvýšený prolaktín ešte začiatkom leta. Bola som potom na opakovanom odbere, či to nebola len náhoda, ale hodnoty vyšli stále vysoké. Momentálne beriem lieky a po 2 mes idem opäť na odber, či sa už hladina stabilizovala. Mne bolo povedané, že je možné otehotnieťaj so zvýšenym prolaktinom, len je to komplikovanejšie. No som zvedavá ako zaberú lieky, či sa mi hladina stabilizuje. Inak sú dosť silné na žalúdok, dávam si večer pred spaním len 1/2 tbl.

floren
12. okt 2021

@44simina44 ja som brala medikryptin a druhy mesiac som ostala tehotná, predtým sne sa snazili 7 rokov

rivini
12. okt 2021

@44simina44 prirodzeny znizovac prolaktinu je vitex jahnaci. Mne pomohol...

44simina44
autor
13. okt 2021

@matus7030 dúfam že ti to zoberie 😍som zvedavá čo mi predpise za lieky dnes mi má volať..

44simina44
autor
13. okt 2021

@floren to je úžasne ❤️Gratulujem, snáď to nieje nič vszne z mojej strany

floren
13. okt 2021

@44simina44 držím palce

nevenka
13. okt 2021

@44simina44 ja som ho mala vysoky stale, od 13 rokov, na pricinu sa neprislo a ani som to dlhodobo neriesila liekmi. V case otehotnenia teda netusim, aka hladina bola, ale otehotnela som 3x bez problemov. Mne sa to muselo same znizit. Ale ja som typ, co aj po porode dostane skoro menstruaciu a sice cykly mam dlhe 38 dni, ale ovulacia prebieha podla merania bazalnej teploty. Tak ja som asi plodna aj napriek tomu vyssiemu prolaktinu, aj pocas dojcenia dost skoro. Toto je velmi individualne a ano, pricina, preco sa nedari, moze byt prave v tomto, treba to riesit. Drzim palce!

44simina44
autor
14. okt 2021

@nevenka ďakujem za povzbudenie ❤️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre