Ahojte maminky, viem, že sú diskusie na túto tému, ale hľadám niečo aktuálnejšie. Máte s týmto niekto skúsenosti a bolo možné tehotenstvo? Pripadne aké lieky ste užívali? Ďakujem za každú odpoveď
ja som brala betaloc 50 mg v tehotenstve
@sida447 a co teraz beries? Ja som brala po porode tretieho dietata Concor, lebo som kojila a toto mi riesilo aj vyssi pulz aj tlak. Po otehotneni som po porade s lekarom Concor skusila vysadit postupne. Asi 2 tyzdne mi lietal pulz, ale potom som chvala Bohu, bola bez liekov, tlak bol vyssi, ten spodny hlavne, ale nic zasadne.
Ja som sa pytala aj na podavanie Aspirinu, kvoli prevencii preeklampsie, mne lekar povedal, ze to nema nejak zasadny vyznam 🙄, no tak som nebrala. Koncom 36 tyzdna mi tlak vyletel a dali mi Dopegyt. V 38 tyzdni aj na 6 tbl. Dopegytu som mala tlak na poradni 160/100, tak po ukoncenom 38 tyzdni uz vyvolavali porod. Dieta bolo ok, no ja v nemocnici mi hned vysadili Dopegyt, lebo tlak mi spadol. No po tyzdni doma tlak 185/125, muz mi volal zachranku. Ani Dopegyt uz nepomahal v tom case. Tak mi.potom moj kardiolog predpisal Amlopin. Z toho mi puchli nohy, tak nakoniec som skoncila s Betalocom. Vsetky lieky takto kvoli dojceniu. No uz ma mala 1,5 roka a lieky musim stale brat.
No najlepsie je sa poradit s lekarom.
@nevenka ďakujem za odpoveď, ja teraz beriem dopegyt 3×1 koli plánovanému tehotenstvu, ale tlak mávam niekedy aj 145/100 tak sa bojím, či sa to dá vôbec zvládnuť, keď už teraz je tlak taký. Ale je pravda, že taký mám, keď to branie dopegytu troch flákam. Ale večer mávam stále cez 90 spodný.
@katinka71 dakujem, ja som bola teraz v soku, bola som na kontrole u primara v SUSCCH, kde chodim po tehotenstvach s tlakom a uplne s kludom mi povedal, ze Betalok vobec nevadi, ani Lusopress, dokonca sa davaju aj v tehotenstve, ja dojcim. Musim k Betaloku este pridat Lusopress, dako sa mi to zhorsilo.
Lebo gynekologovia do mna tlacili len Dopegyt a brala som 6 tabliet denne a tlak aj 150/100, tak ale bola som uz v 37 tyzdni. Takze uz mi vyvolavali porod v ukoncenom 38 tyzdni. O betablokatoroch ani pocut.
Tak pfuuu, ano, bol velky na 37 tyzden. Ja som mala male deti. Ale teda aj tie prve dve a boli prenasani, prve dieta malo 2810g v 41 tyzdni 🤭.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Je dobre, ze sa to snazis uz teraz riesit. Najprv skus eliminovat veci, ktore vies sama ovplyvnit:menej solit, pohyb, hmotnost, strava, tekutiny, kava.... Ak to nepomoze, tak smer prakticky lekar, ktory ti napise lieky na tlak. Velmi sa tu nedotazuj kto ake berie, lebo kazdy ma aj ine tazkosti.