Vysoké TSH a snaha o otehotnenie, Euthyrox

sophiiiiia
12. aug 2024

Ahojte baby. Mám TSH - 5,03… so snúbencom sa snažíme o bábätko len prvý mesiac, len by som chcela vedieť či tu mám také, čo sa im podarilo otehotnieť napriek vysokému TSH a celkom skoro? Ďakujem za každú odpoved, mám odstránenu celú SŽ a beriem euthyrox 150…

vivi2023
12. aug 2024

Ja som brala najnizsi eutyrox pocas tehotenstva, TSH som mala v norme. Vysadila som ho ako som porodila 🙂

7lenka11
12. aug 2024

Ja som mala TSH 21 a otehotnela som uplne nečakane, neplánovane. Dcera je zdravá, donosená, dokonca som prenášala a narodila sa takmer ako 4kilová. Tehotenstvo bez problémov. Brala som Euthyrox a každý druhý mesiac som mala kontrolu 🙂

sophiiiiia
autor
12. aug 2024

@7lenka11 wau tak to mám radosť, že takto krásne Vám to skrz to TSH vyšlo. 🥰 brala ste euthyrox pred tehotenstvom? A máte celú Štítnu?

e1i
12. aug 2024

@sophiiiiia ja mam deti po ivf. A moja endokrinologicka a aj v centre vraveli ze idealne je drzat hodnotu TSH do 2. Je to dolezite pre mentalny vyvoj babatka. Aj preto sa medzi prvymi odbermi v tehotenstve robi aj odber na stitnu a podla vysledku posielaju endokrinologovi aj keby tam zena predtym nechodila.

Mam subklinicku hypofunkciu, stitna na sone ok,vysledky ft3 a ft4 ok,iba tsh kolise. Uzivam aktualne uz 125 euthyrox. Zacinala som s 25.

sophiiiiia
autor
12. aug 2024

@e1i keby sa mi aj podarí otehotnieť s vysokým TSH a hneď nahlásila indokrinologicke a hneď sa to podchytilo a riešilo liekmi, ma to nejaký dopad na plod?

sophiiiiia
autor
12. aug 2024

@e1i všetky ostatné výsledky v norme, okrem TSH a po operácii mi ostal Tyreoglobulin… ktorý by mal byt na 0 a je na 14…

7lenka11
13. aug 2024

@sophiiiiia ja sa liečim na štítnu od 16 rokov, viac ako 10 rokov som bola sledovaná v Lubochni v špecializovanom endokrinologickom ústave.. brala som všetky možné lieky, prešla som si viacerými diagnózami..
Mám dve deti.. prvé po IVF, umelé oplodnenie som podstúpila v Česku s TSH 3,3. Tam sa nikto nepozastavoval nad tým, že by to malo byť nižšie. Ani v Lubochni s tou hodnotou nemali problém. IVF vyšlo na prvýkrát a dieťa sa narodilo v 39tt, pričom tehotenstvo bolo bezproblémové.
Druhé dieťa sa pritrafilo 8 mesiacov po pôrode, štítna bola v hroznom stave. Po pôrode sa mi obrátila na ruby a brala som silne lieky. Hodnoty mi brutálne kolísali, lekári hovorili, že budem rada ak otehotniem aspoň o dva roky, kým sa to dá dokopy. Nakoniec som otehotnela nečakane po tých 8 mesiacoch, pričom TSH mi po pôrode kolisalo medzi hodnotami 0,03 až po 98 🤦‍♀️🤦‍♀️ celé zle.. keď som otehotnela mala som výsledok TSH 21, po mesiaci to kleslo na 12 a štítna sa zastabilizovala až niekedy v 4.mesiaci, brala som Euthyrox. Druhé dieťa takisto donosene, tehotenstvo bez problémov, rodila som v 42.tyzdni. Obe detičky sú zdravé, šikovné, vitálne, nie sú nikde sledované 🙂
Ja som mala informáciu, že štítna žľaza môže mať negatívny dopad na dieťa, ak je TSH vyššie ako 50. A zase môj gynekológ hovoril, že pre tehotenstvo je kľúčová hodnota ft4.

e1i
13. aug 2024

@sophiiiiia chvilu trva kym zaberu vyssie davky liekov a hladina tsh klesne

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre