Vysoké hodnoty FSH

rocherre
21. aug 2020

Ahojte, dnes som bola na konzultacii u dr po krvných testoch koli plodnosti. Všetky výsledky mam vporiadku okrem FSH. Uz som bola 2x tehu, ale nedopadlo to dobre. Viete niektorá poradiť ake maju byt hodnoty FSH . Mne vyslo 17.08 a dr vravel ze je to vysoke, ze normalne je tak do 12. Ale odber krvi bol 3 den ms, a čítala som niekde ze v tychto dňoch môže byt az 20. 🤷‍♀️ Dalsiu ms budeme test opakovať.

dskjhfdlkdjhl
21. aug 2020

@rocherre Ty radsej veris tomu, co Ti napise niekto neznamy na MK, ako svojmu lekarovi? Ak mas dojem, ze gynekolog sa nevyzna, tak ho vymen za ineho.

ayanamirei
21. aug 2020

@rocherre prave na zaciatku cyklu je FSH najnizsie - do 10, potom okolo ovulacie je tam moznost az na 17 , ale to co hovoris ty, ze 20, tak od takej hodnoty idu zeny v menopauze...Kazdopadne prepac, ale ked mas za sebou 2 potraty, tak zpochybnovat lekara mi pride kontaproduktivne, on asi vie, co ti hovori

rocherre
autor
21. aug 2020

Bohužiaľ nemám s doktormi dobre skusenosti. Preto sa pýtam niekoho kto ma tiez vysie/vysoke FSH, ci sa podarilo aj napriek tomu otehotniet, ci sa da niecim dopomôcť aby bolo nižšie,.. Doktorovi verim ze je to vysoká hodnota, len mi k tomu vela nepovedal, iba že zopakujeme test.

rocherre
autor
21. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl Verim skúsenostiam, viac ako štatistikám

dskjhfdlkdjhl
21. aug 2020

@rocherre A myslis, ze info od doktora je obycajna statistika?

rocherre
autor
21. aug 2020

@ayanamirei
@ayanamirei oba potraty mali iný dôvod, nemali nič spoločné s FSH, a ked je vysoke tak je mala šanca otehotniet, alebo skor ziadna co som sa dočítala. Ja som však otehotnela 2x prirodzeným spôsobom. Nežijem na sk, a nájsť dr ktorému sa da dôverovať nieje také ľahké ako som si myslela.

rocherre
autor
21. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl Je to výsledok testu, ale to ze mi namerali raz vysokú hodnotu neznamená ze to tak bude aj ďalší mesiac. FSH sa môže meniť a môžu byt rôzne dôvody.

dskjhfdlkdjhl
21. aug 2020

@rocherre ved preto to chce lekar zopakovat. Ale znovu, ak mu neveris, najdi si takeho, ktoremu verit budes.

rocherre
autor
21. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl dakujem za odporučenie. Uz som vymenila 3 dr.
Keď ti ale lekár naznačí ze mozno uz nesplodis dieťa normálnym spôsobom ak sa budú výsledky dalsieho testu opakovat, a nepovie ti nič viac az kým nebude hotový ďalší test na ktorý musíš ešte nejakú dobu cakat, tak hľadáš skusenosti iných ludi, aby si vedela co ta možno caka aby si vedela ake su ďalšie možnosti.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre