Ahojte, Ja by som sa chcela opýtať, či ste sa niektorá stretla s tým, že Vám aj pri opakovanom odbere krvi na AMH (Anti-mullerov hormón) zistili vysokú hladinu a pritom viete, že nemáte PCOS (polycystické vaječníky).
Moje AMH je cca 14, lekárom sa na utz. moje vaječníky javili ako PCOS, ale pri laparoskopii zistili, že vaječníky nemám ani zväčšené, ani nemám zhrubnutú stenu (čo býva pri PCOS), čiže mi ani nerobili drilling vaječníkov.
@saja1 Aha 🙂 Tak super. Aj ja ovulujem, aj v správe z laparky mám uvedené, že : prítomné CL (corupus luteum- žlté teliesko) a aj predtým som mala párkrát odsledovanú folikulometriou.
@saja1 Nedarí sa nám, tak či to tam mám všetko ok.
@saja1 Nie len tym. Mne robili s laparkou aj hysteroskopiu. Zisťovali mi priechodnosť vajickovodov a pozerali ci nemám polypy, myomy. Boli pripraveni robiť aj ten drilling, ale keďže vaječníky boli ok, tak nerobili. Pýtala som sa, že ako je možné, že na ultrazvuku sa javia ako Pcos, kvôli veľa malých folikov a ze to vraj v nejakom cykle môže byť. Ale teda stále mi zostáva záhadou to vysoké AMH 🤷 Uvidím čo mi povie na to doktor v CAR.
@saja1 Ďakujéém 🤗
@nina774411 moje amh je cez 21, mám pcos, priechodnosť vajcovodov je dobra, no bohužiaľ sa nám nedarí 😭
@moznoze kks, to je dosť 🤔 a to Pcos ti aj pri laparke potvrdili?
@nina774411 laparku som nemala. Vyšli mi tieto hodnoty+ na štítnej vysie tsh ale len o 1 tu hodnotu nad. Jedine hyfosy som mala a na sone vždy prítomné malé foliky=pcos
@nina774411 ano ja. Tiez sa tak nejavili, tak sa driling nekonal. Amh mam cez 5. Docent mi vysvetlil, ak si dobre pamatam, ze staci mat vyssie amh a zaroven v urcitom pomere fsh a lh. A sono to potvrdilo. Na kazdej strane naratal niekolko folikulov. Netreba mat vsetky znaky pcos, stacia tusim dva.
Ja tak isto AMH 9,3 🙁
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.