Ahojte, vie sa mi niekto vyjadriť k týmto výsledkom? Vôbec neviem co je to za mutáciu a ci to má súvis s tým že už dva roky sa mi nedarí otehotnieť. Ďakujem.
@bambulienka25 len neviem co v takom prípade robiť...vcera som tam volala a sestrička sa mi k tomu nevedela vyjadriť a objednala ma az na 11.6. 🙄
Suvis to moze mat, treba počkať na vyšetrenie hematologom s odporucenim dalsieho postupu, v sucasnej dobe sa tieto veci daju uz riešiť.
@bambulienka25 odkial máš toto tvrdenie?
Aj na som heterozygot pre ten druhý typ tejto mthfr mutácie a nestretla som sa s názorom od gyn ani hematologa že by to robili problém pri otehotneni. Áno , treba užívať kys listovú v aktívnej forme , ale aký konkrétne problém s otehotnieť?
Áno, môže to súvisieť s tým, že sa ti nedarí otehotniet. Homocystein sa bežne vyskytuje v krvi, MTHFR je enzým, ktorý ho odbúrava. Ak je prítomná jeho mutácia, neplní svoju funkciu - homocystein neodburava, ten sa hromadí v cievach a môže ich začať upchávat, čo sa môže prejaviť napríklad aj potratmi alebo problémom s otehotnením. Preto ti tam odporúčajú vyšetriť hladinu homocysteinu. Heterozygotna forma je ľahšia, homozygotna je ťažšia lebo postihuje celý gén , ale hematológovia to vedia riešiť.
@bambulienka25 Mám zvýšenú hladinu homocysteínu na 23 a anémiu. Mám lístok na hematológiu, Budú sa homocysteínu na hematológii venovať?
ja som mala zle hodnoty homocysteinu
@ninah1486 mne nan pomohli vitaminy od hcy vitality
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.