Výsledky spermiogramu a snaha o tehotenstvo

23. apr 2021

Dobry den. Prosim vas pri takychto vysledkoch sa da prirodzenou cestou otehotniet? Nevedeli by ste mi poradit? Snazime sa rok a pol, ja som vysetrena od A po Z a vsetky vysetrenia dopadli dobre. Minuly cyklus som prvy raz otehotnela ale po pozitivnych testoch prisla ms po 3 dnoch meskania (biochemicke). Dakujem krasne za pomoc.

lucijalucy
23. apr 2021

Aj môj mal Teratizoospermiu a tiež 1%
Bral Folandrol, výživový doplnok, zmena životosprávy a po 4 mesiacoch sa zadarilo. Treba skúšať..

martinaju
23. apr 2021

Užival aj antibiotika nie? Tie dost skresluju spermiogram cize flora dol, zinkorot, tribulus, maca prasok a zdrava strava. Pohyb, žiaden telefon vo vačku, ntb nie na kolenách. Nefajčiť ideálne bez alkoholu. Malo by to pomoct.

autor
23. apr 2021

@lucijalucy
folandrol a kotvičník som pre neho práve objednala - to mu poradili aj v centre ten folandrol a že má prísť o 3 mesiace, že výsledok môže byť taký, lebo sme brali pred 2 mesiacmi atb na ureaplazmu, tak pôjde ešte raz. Ale určite niečo nie je OK, keďže sa nám zatiaľ nepodarilo po roku a pol pričom ja som z gyn. hľadiska na tom dobre.
@martinaju objednala som mu doplnky, on aj doteraz užíval maču a kotvičník selen zinok, má fyzicky náročnú prácu, čiže na mobile moc nie je, ani na PC.

martinaju
23. apr 2021

Ono nejde o to aby nebol na mobile ale o to aby ho nemal vo vačku nohavíc. A určite na tomto výsledku zohrali rolu aj antibiotika tak pokračovať v doplnkoch samozrejme asi nejaky problém bude ale dosť robí aj stres uvidíte čo ďalšie výsledky. Držím palce.

autor
23. apr 2021

@martinaju dakujem pekne, jasné, pokračovať v užívaní bude, ja len dúfam, že o 3 mesiace bude lepší spermiogram a že sa nám podarí, hádam prirodzene 🙂

martinaju
23. apr 2021

Budem držať palce 🙂 🤞🏽🍀

autor
23. apr 2021

@martinaju dakujem 🙂

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. apr 2021

@sandra151 aha, a ty si bola ok? Ako prebieha to umele ak je zena uplne v poriadku? Tiez sa musi davkovat hormonmi? Dr.co sme to s nou konzultovali ani len nenavrhla umele, vravela ze o 3 mes.na kontrolu, ale ze v tom problem nevidi, ze by to nemalo ist prirodzene.

martinaju
23. apr 2021

Aj žena ktora nie je ok môže ist v native ale je tam velke riziko že sa nepríde k transferu takže ano davaju hormony aj úplne zdravej žene.
Potom je ešte iui čo spermiam len skrati cestu k vajíčku. Vstreknutie spermii.

Určite treba počkť na ďalší soermiogram a tam vám povedia viac.

rk123
23. apr 2021

to sa neda uplne povedat ci sa da alebo neda prirodzene. sanca je vzdy ale moze to trvat. treba pockat na kontrolny spermiogram. neviem kolko mas rokov a ci si mozte dovolit este dalej cakat, rok a pol je uz dost dlha doba.
moj muz mal 4% morfologicky dobrych, co je teda norma a nedarilo sa nam 2roky. ostatne parametre mal nad normu, dopoval sa asi rok vitaminmi, sportuje a proste vsetko a nejako sa ten spermiogram radikalne nezmenil. nakoniec sme sli na ivf a teraz s odstupom casu lutujem ze sme to skusali tak dlho prirodzene a nesli na ivf skor

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
suzane275
19. sep 2024

Ahojte, prosím Vás viete mi pretlmočiť výsledky? Ďakujem

sandra151
19. sep 2024

@suzane275 normálnych spermií má 3,3% zvyšok sú poškodené. Rýchlosť by bola relatívne v poriadku 55% ale morfológia je zla. Lekarka sa ako vyjadrila?

suzane275
19. sep 2024

@sandra151 ďakujem, zatiaľ nebol na konzultácii, lebo je odcestovaný, takže nevieme 🫤 je možná prirodzená cesta? Dakujem resp, sú nejaké vitamíny, doplnky, ktoré by to mohli zlepšit?

sandra151
19. sep 2024

@suzane275 no my sme mali 99%poškodených a 1% dobrých a lekár nám povedal ze šanca je práve to 1%. Nám nepomohli žiadne vitamíny ani úprava životosprávy k počatiu ale je pravda že spermiogram sa trošku zlepšil

sandra151
19. sep 2024

Spermiogram sa mení každých 6 mesiacov tak keď ste len teraz začali skúšať tak by som tomu dala čas ale my sme po 3 rokoch povedali ze uz čakať nebudeme

suzane275
19. sep 2024

@sandra151 ďakuujem veľmi, aj ked ma to teda nepotešilo 😌 práveže už rok a pol sme mali nechránený sex, ale nechali sme tomu voľný priebeh. Len už sa nám to nezdalo, tak preto ten spermiogram. A teda uvidíme, čo navrhne lekár.

sandra151
19. sep 2024

@suzane275 a užívate niečo? Nejaké vitamíny?

suzane275
19. sep 2024

@sandra151 ja kyselinu listovú, manžel začal užívať folandrol, ale po spermiograme. Ja som úplne v poriadku.

sandra151
19. sep 2024

@suzane275 tak by som uzivala ďalej a manželovi pridala ešte kotvičník a tribulus a studenú sprchu odspodu. A potom opat spraviť spermiogram ze ci sa to zlepšilo
Cca po polroku

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre