Ahojte. Je toto zly spermiogram na prirodzene otehotnenie? 😔 diagnoza je: teratozoospermia
Počet celkový: 450 miliónov spermii
Pohyb a-17%, pohyb b-55% takze celkovy progresivny pohyb 72% a morfologia 3.7%.
Ďakujem
moj manzel mal astenoteratozoospermiu a podstatne horsie vysledky (morfologiu mal 3%) a otehotnela som na prvy pokus 🙂 takze je to individualne
my zas mame 1% dobrych a pco. Riesili sme IVF. Planovany ani IUI nepomohli
Priateľ mal morfologicky v poriadku len 1% pri teratozoospermii.
Po užívaní vitamínov stúplo na 4% a zadarilo sa.
@olivieraa moj muz mal 350milionov, pohyb sice lepší ako tvoj ale morfologiu sme mali iba 0,5%
Išli sme na IUI a na 1x sa podarilo 🙂 a to sme 10mesiacov počítali, merali, brali neurekom vitaminov, nohy hore a neviem co všetko a aj by sa prirodzene podľamňa podarilo len otázka je kedy s takou morfologiou. A ešte sme mali aj 100% poškodené hlavičky.
Takže vždy je šanca
Dakujem vam zeny, ze ste mi dali nadej.. ja som uz vsade citala pribehy ako sa parom s teratozospermiou nedari a pomohlo az IVF. My sa zatial nesnazime dlho, ale nechceme zbytocne cakat a tak sme aspon spermiogram absolvovali hned..
my sme mali podobnu morfologiu a horší progresivny pohyb, a cca 1 týždeň po vyšetrení spermiogramu sme počali naše bábo. Podľa výsledkov nám doporučili IVF, že ani IUI nemá zmysel
Chcem sa vás opýtat partner bol na halosperm, po pol hodine mu povedali že sa halosperm nedá urobiť, a keď sa pýtal ďalej tak mu povedali že všetko mu vysvetlí doktorka ale tam ideme az o dva týždne, mal niekto takýto istý problém ?? Čím to bolo spôsobené?? Som z toho celá nervózna 😔
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@olivieraa uz som ti pisala aj v skupine. Teratozoospermia len hranicna. Staci nasadit kotvicnik, selen, zinok,macu....
Terato je norma 4%, vy mate 3,7%.
Pohyblivost super a mnozstvo je az 450? Ci 45 milionov?
Pri mnozstve je norma >39 mil.