Ahojte, chcela som sa poradiť ohľadne výsledkov z spg. Vyšla manželovi hodnota morfologicky správnych spermií NA . Nestretli ste sa s tým niektorá? Nemala by byť tá hodnota číslo?? Ďakujem za každú radu
@sasiffi nemas sa zacat bat, ma vam to niekto normalne vysvetlit v prvom rade, ak robil spermiogram podla WHO ma tam byt kopa udajov - objem, pocet, motilita, morfologia, ....a na zaklade porovnania hodnot s referencnymi potom moze vyjst napr. to co vyslo partnerovi alebo aj nic ak je vsetko v poriadku
kto vam robil spermiogram? co s nim idete robit dalej? aky bol dovod, ze ste si ho davali robit?
@sasiffi skusila si si to napr. vygooglit, celkom vela je o tom popisaneho, vravim, nepoznam referencne hodnoty je ine, ked je morfologia 1% a ine ked 3% a pod. a rolu hra aj objem a dalsie faktory, konzultovala by som to s lekarom, ze ci je ta diagnoza v sulade s tym co vam povedal, to su otazky, ktore smerujte na neho, mne osobne pride cudne, ze povie, ze vsetko je okej, ked su tam evidentne dve hodnoty pod referencnu ale nie som odbornik, len zhodou okolnosti mam skusenosti osobne prave s takymto zaverom
ja ta urcite nechcem strasit ani robit nijake zavery ani jedno ani druhe mi neprislucha, ak lekar povedal, ze je to okej tak je to zrejme okej
@sasiffi osobne si myslím ze keď je tam NA to znamená ze tento parameter nevyhodnocovali, alebo sa vyhodnotiť nedal...skus sa spýtať v skupine Zdravotnici na MK. A vy máte zle len dva parametre, sú muži co maju aj 4 parametre zle ...ale pre vaše účely keď už riešite poruchy plodnosti a možno sa chystáte na IVF tak je tento spermiogram OK, podstatne je ze nejaké spermie tam sú.
@sasiffi z toho čo si poslala mi absolútne nedáva zmysel, prečo tam to NA je. Pravdepodobne ako píše Gejb, ten parameter nevyhodnocovali ale nechápem prečo. Je to dôležitý ukazovateľ, nám najmä kvôli zlej morfológii odporučili IVF, aby mohli vybrať morfologicky správne spermie. Zavolala by som dr a spýtala sa na to.
@sasiffi a k tej diagnóze astheno-teratozoospermia ti niečo dr povedal? Minimálne diagnózu ti mal odkomunikovať a nie len povedať, že je to ok. Aj ak je to ok na insemináciu/ivf, o diagnóze by mal informovať. Veľmi zvláštny prístup lekára. Aj keď v poslednej dobe tu často vidíme, že dajú pacientovi výsledky a povedia k nim minimum..
@sasiffi aj my chodíme do Košíc do tkanivovej banky.
Nám vacsinou napísali tazka asteno-teratospermia
Teraz sme mali nemali napísané slovo tazka co ani ty nemáš a doktor nám tiež povedal ze sa to konečne zlepšilo,že je to dobre a tiež chodíme do Košíc do tkanivovej banky
Ak máte dobrý počet tak určite máte väčšie šance.
My máme popritom aj oligo...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
% byva - teda ano cislo v %