Ahojte 🙂
Vedel by mi, prosím, niekto poradiť v nasledovnom? Som po MA, môj gynekológ ma na vyšetrenia odmietol poslať, že prvý potrat sa považuje vždy za náhodu (k tomuto sa nevyjadrím, lebo povedať to žene po 30tke, ktorá sa viac ako rok snaží s partnerom o dieťatko a skončí to takto je ufffff, troška silná káva). Mám veľmi skvelú obvodnú lekárku a tá hneď navrhla urobiť krvné testy, že sa pozrieme na vitamíny, minerály, cukor, pečeňové testy atď. Dnes som si volala o výsledky a sestrička mi povedala, že mám výsledky v podstate v poriadku, len mám zvýšiť príjem vit. D a že mám mierne zvýšené pečeňové testy. Čo sa týka vit. D, tak dva dni po odbere som začala užívať Prenatal vitamíny, ktoré D obsahujú, tak sa mi jeho hladina snáď upraví.
Môžu byť horšie pečeňové testy príčinou potratu? Čo môžem robiť, aby som si tieto výsledky vylepšila? Samozrejme, vyradím alkohol (hoci pijem tak pohár vína týždenne), obmedzím vyprážané a ťažšie jedlá. Je, prosím, čokoľvek čo môžem robiť a polepšiť si tak? Podotýkam, že som 7 rokov vegetariánka, hoci neviem, či to s tým môže mať súvis 🙂
Sestrička povedala, že testy sú len mierne zvýšené a pani doktorka povedala, že netreba k nej chodiť, no ja by som natom rada zamakala...
Vopred ďakujem za každú radu a odporúčanie 🙂
@kredog Ďakujem. Verím i v duchovné/psychické príčiny zdravotných problémov. Áno, žiaľ, mám v sebe veľa hnevu a neodpustenia (voči sebe, kvôli potratu... pýtam sa, čo som spravila zle, neverím, že potrat sa udeje "len tak", tá dušička vie, prečo sa rozhodla prísť a následne neprísť). Musím si to nejako vybojovať 🙂 Ešte raz ďakujem za odpoveď.
@mima172 niekde som pocula ze Boh ti neda trpezlivost, ale prilezitost,kde si tu trpezlivost vycibris. Neupinaj sa na potrat, chod na spoved, nie si vinna. To bola skuska a je dolezite ako to prijmes a vyrovnas sa s tym. Ja som v auguste potratila v 3 mesiaci, v oktobri som necakane dostala dar a to som s nim neratala. Sama som mala problem otehotniet. Ked som sa na to prestala upinat prislo to samo. Nie si vinna za nic, ber to tak ,ze plod si vzala priroda,lebo bol poskodeny. U mna to bol dawn nezlucitelny so zivotom.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj. Skús prečistiť pečeň, ostropestrec mariánsky a lecitín. To je aj na výživu pečene. A skús aj pupalkovy olej a selén